12 Haziran 2019 Çarşamba Günü Saat:13.00’da Karadeniz Teknik Üniversitesi Stadyumunda Gerçekleştirilen Törende Mezuniyet Heyecanını Yaşayan Anne Öğrenci 47 Yaşındaki AKÇAABATLI Emine Altuntepe, Okuduğu Tarih Bölümünü İkincilikle Bitirdi.

Emine Altuntepe Başarısının Sırrını Verdiği Özel Röportajda Açıkladı.

ÖZGEÇMİŞİ

1972 Yılında Akçaabat’ın Çiçelidüzköy Köyünde Doğdum. İlkokula 1979 Yılında Köyde Başladım Ve İlkokul Eğitimimi Köyde Tamamladım. Ortaokulu Akçaabat Ortaokulunda Tamamladıktan Sonra 1988 Yılında Akçaabat Lisesinden Mezun Oldum. İstediğim Bölümü Alamadığım İçin Tercih Yapmadım. O Dönemde Diğer Kardeşlerimin De Üniversite Hazırlığı Olduğu İçin Üniversite Hayalimden Vazgeçip Köyde Tarım Ve Hayvancılıkla Uğraşmaya Başladım.  1995 Yılında Görücü Usulü İle Eşim Özcan ALTUNTEPE İle Evlendim. 1996 Yılında Oğuzhan, 2000 Yılında Metehan Ve 2002 Yılında Kızım Neslihan Dünyaya Geldi. 

8f085ae3-1b93-4b27-9b0b-d4d68ae7ae36.jpg

ÜNİVERSİTEYE GİTMEYE NASIL KARAR VERDİNİZ YA DA SİZİN BU KARARI VERMENİZDEKİ EN BÜYÜK ETKEN NEYDİ?

O Zamanlar Lise Son Sınıfta Olan Oğlum Oğuzhan’ı Derslere Motive Etmek İçin Ne Yapabilirim Diye Düşünürken Aklıma Hayalim Olan Üniversite Konusunda Bir Adım Atma Geldi.  Bu Düşünceyle Birlikte Oğlumla Üniversite Sınavına Girdim.

20190612_140559.jpg

4 YILLIK ÜNİVERSİTE YAŞAMINIZ NASILDI?

Üniversite Yaşamımda Bazı Komik Olaylar Yaşadım. Kayıt İçin Gittiğim İlk Gün Memurların Bana: “İçeriye Velileri Almıyoruz.”  Demesi, Otobüslerde Özellikle Öğrenci Kartımın İstenmesi, Arkadaşlarımın “Bu Veli Buraya Neden Geldi?” Demesi Gibi. Bunların Dışında Arkadaşlarım Ve Hocalarım Beni Çok Güzel Kabullendi. Okula Devam Etmemde Çok Büyü Rol Oynadılar. Ödevleri Hazırlamam Da, Bilgisayarı Kullanmam Da Çok Yardımcı Oldular. Onları Çok Sevdim. Onlar Beni Ablaları Olarak Gördüler Bende Onları Çocuklarım Olarak Gördüm. Hocalarım,  Anlamadığım Ve Eksik Olduğum Her Yerde Kapılarını Çaldığımda Beni Güler Yüzle Karşıladılar. 4 Yıl Daha Olsa Yine Onlarla Devam Ederim. KTÜ’lü Olmak Ayrıcalıktır.

dsc_0366.jpg

BAŞARIYA GİDEN YOLDA ARDINIZDAKİ DESTEKÇİLERİNİZ KİMDİ?

İlk Olarak Bize Okuma-Yazma Aşkı Veren Annem Ve Babam, Benden Hiçbir Maddi Ve Manevi Desteği Esirgemeyen Eşim Özcan, Her Türlü Teknolojik Yardım Yapan Oğullarım, Kızım Ve Kız Kardeşim. Ayrıca Tüm Dostlarım.

Çok Mükemmeliyetçi Olduğunu Belirten Emine Altuntepe, “Böyle Bir İnsan Olduğum İçin Bütün Hayatım Boyunca Hep Şuna Çalıştım; Faklı Olmak, Bir Fark Yaratmak. Çok Disiplinli Bir İnsanım. Tuttuğumu Mutlaka Koparırım Ve En İyisini Yaparım. Katiyen Üstün Kötü Yapmam. Okuldayken De Hocalarım Bir Ödev Verince, Ödevin Kapağından Sunum Biçimine Kadar Çok Özenle Hazırlardım. Çok Özenirdim. Bunlar Mükemmeliyetçiliğimden Kaynaklanan Şeyler. Ve Bu Bana Hayatım Boyunca Hep Başarı Getirdi” Dedi.

dsc_0361.jpg

"İKİNCİ OLMAK BENİM İÇİN ASLA BİR TESADÜF DEĞİLDİ"

İkinci Olmanın Kendisi İçin Asla Bir Şans Eseri Olmadığını Belirten Emine Altuntepe, “Bilinçle Tasarlanmış Bir İkincilikti Çünkü Benim Bu Üniversitenin Kapısından İçeri Girebilmek İçin Nasıl Çalıştığımı Nasıl İnsanüstü Bir Performans Gösterdiğimi Allah Bilir. Aylarca Özel Hayatımı Sıfırladım. Hayatımdan Telefonu, İnterneti Attım. Sadece Ve Sadece Üniversite Sınavını Kazanmaya Odaklandım. Sadece Hedefe Kilitlendim. Sınavı Kazanınca Da 4 Yıl Boyunca Sadece Derslerime Çalıştım.

20190612_140647.jpg

"ÜNİVERSİTEYİ HİÇ KURSA GİTMEDEN SADECE EVİMDE ÇALIŞARAK KAZANDIM"

Gençlere Tavsiyelerde Bulunan Emine Altuntepe, "Azmetsinler, Çalışsınlar. Mutlaka Okusunlar. Gençlere Şunu Söylemek İstiyorum, Üniversiteyi Kazanmak Bir Şey Değil. Kazanabilmek İçin Mutlaka Bir Kursa Da Gitmek Gerekmiyor. Ben Üniversite Okumak Bazı Kurslara Müracaat Etmiştim. Hazırlık Kursuna Beni Almadılar, Kursa Beni Kabul Etmediler. 'Bu Yaştaki Bir Kadın Üniversitede Okuyamaz Bizim Gencecik Öğrencilerimizle Motivasyon Sağlayamaz. Sınıfta Bütünlük Bozulur' Dediler. Oturun Oturduğunuz Yerde Hayattan Resmen Kopun Diyorlar. İşte Ben Buna İsyan Ettim. 47 Yaşındaki Bir İnsanı Biz Türkiye’de Ne Yapalım. Çöpe Mi Atalım. Sen İşe Yaramazsın Git Köşede Otur Mu Diyelim. Bizim Üretmemiz Lazım. Kaç Yaşında Olursak Olalım Bizim Üretmemiz Lazım. Üniversiteye Hiç Kursa Gitmeden, Sadece Evimde Çalışarak, Kitaplar Okuyarak Hazırlandım Ve Kazandım. Şimdiki Gençler Çok Zeki Ama Yeteri Kadar Çalışmıyorlar. Yeteri Kadar Çalışsınlar Her Biri Üniversitelerde Derece Alır. Hepsinde O Kapasite Var. Yeter Ki Gönülden İstesinler. Okumak İsteyen İnsana Da Destek Olsunlar” Dedi.

dsc_0358-001.jpg

Ortaokul Ve Lise Hayatınızda Da Bu Kadar Başarılı Mıydınız Sorusuna, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tarih Bölümünün En Olgun Hanfendi Öğrencisi Altuntepe, “Evet Ortaokul Ve Lise Hayatımda Da Çok Başarılıydım. Ortaokulda Da Lisede De Alttan Hiç Ders Bırakmadım. Hep Derslere Gider Takip Ederdim. Liseyi De Teşekkürle Bitirdim. Allah Tarafından Olan Bir Şey Rabbime Şükrediyorum. Çok Zeki Bir İnsanım. Beynim Fotokopi Makinesi Gibi. Bir Kitabı Bana Verin. Bir Kere Okuyayım Beynim Onu Hemen Kaydeder” Şeklinde Cevap Verdi.

Yarım Bıraktığı Eğitim Hayatına Neden Orta Yaşta Devam Ettiğini Açıklayan Emine Altuntepe, “Okuyabilmek İnanılmaz Güzel Bir Şey. Peygamber Efendimize Bile İlk Gelen Hadis Ne 'Oku', Okumak İnsanı Derinleştiren Bir Şey. Okudukça Ufkunuz Açılıyor” Şeklinde Konuştu.

dsc_0359-001.jpg

"GİDEBİLDİĞİM YERE KADAR GİTMEK İSTİYORUM"

Gelecekte Hedeflediği Planlarından Bahseden Emine Altuntepe, “Çıta Çok Yüksek. Yüksek Lisans Yapmak İstiyorum. Doktora Yapmak İstiyorum. Gidebildiğim Yere Kadar Gitmek İstiyorum” Diye Konuştu.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tarih Bölümü İkincilikle Bitiren 47 Yaşındaki Akçaabatlı Emine Altuntepe, Evli 3 Çocuk Annesi Olup 2 Oğlu ve 1 Kızı Var.

dsc_0362-001.jpg1b6861b1-0c6b-4b28-b55f-b5502db3ac17.jpg4b104b3c-ed5d-438d-8c27-67396b998138.jpga7b25b8d-4ae4-4865-885a-34560cfecf78.jpgdsc_0568.jpgayder-turizm-logo-koksal-071-120.png

Editör: TE Bilisim