Akçaabat  SGK müdürü Salih Altın yaptığı açıklamada 19.01.2013 tarihinde yürürlüğe giren 6385 sayılı kanun ile   yaşlılık, emeklilik ve malullük aylığı bağlandıktan sonra 4/B (Bağ-Kur) kapsamında yeniden çalışmaya başlayan kişilerin sosyal güvenlik destek prim (SGDP)borçlarının ve emekli olduktan sonra kamuya ait iş yerlerinde emekli aylıkları kesilmeksizin çalışan kişilerin SGK’ya olan borçlarının yapılandırılmasına imkan sağlanmıştır.

Borçların 6111 Sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde bir kez daha (İlk yapılandırma 2011 yılında yapılmıştı) yapılandırılarak ödenmesi, borçlarda önemli derecede azalma meydana getireceği gibi, borçların ikişer aylık taksitler halinde ve toplam 36 ay içinde ödenecek olması nedeniyle, borçlulara ödemede de büyük kolaylık sağlamaktadır. Bu nedenle 6385 sayılı kanunla yapılan düzenlemenin borçlular açısından büyük bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerekmektedir.

Altın açıklamalarına şöyle devam etti: Borçlarını 6385 sayılı Kanuna istinaden yapılandırmak isteyen borçlular, en geç 31.05.2013 tarihine kadar müdürlüğümüze başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Başvurular elden yapılabileceği gibi, posta kanalıyla da yapılabilecektir.

HABER:HAMZA KARDEŞ

Editör: TE Bilisim