Akçaabat'a İki Katlı Yol!

Deniz Dolgusu İle Yapılan Karadeniz Sahil Yolu, Özellikle İl Ve İlçe Geçişlerinde Artan Trafik Karşısında İhtiyacı Karşılayamaz Duruma Geldi.

Trabzon İlinde Sahil Yolunun Yoğunluğunu Azaltmak İçin 70 Km’si Tünel Geçişli Olmak Üzere 77 Km.Lik Güney Çevre Yolu Projesi Gündeme Getirildi. Ancak, Ekonomik Nedenlerden Ötürü Bu Projeye Şimdilik Sıcak Bakılmadı.

Trabzon’da Sahil Yolunda Trafiğin En Yoğun Olduğu Bölge Akyazı Tünel Çıkışı İle Akçaabat Darıca Arasında.

Bu Güzergâhta Yoğunluğu Azaltmak Ve Mevcut Sahil Yolunu Şehir İçi Yolu Olarak Kullanmak İçin Düne Kadar Üç Alternatif Güzergah Gündeme Geldi.

1,’Si; Söğütlü’de Trabzon Üniversitesi Ve Düzköy Yol Kavşağında İki Köprülü Kavşaklı Geçiş. Bu Projelerin İstimlaklar Ve Trafik Akışı Nedeniyle Çözüm Olmayacağı Anlaşıldı Ve Vazgeçildi... Ki, Doğru Yapıldı.

2.’Si; Yıldızlı Tünel Çıkışından Darıca Arasında Deniz Dolgusu Geçiş. Bu Projeye, İlçe Kent Konseyi Başta Olmak Üzere STÖ’ler Ve Vatandaşlar Karşı Çıktı. Ancak Karayolları Genel Müdürlüğü, İstimlaksız Geçişi De Göz Önüne Alarak Projeye Yeşil Işık Yaktı. Deniz Dolgusu İle Yapılacak Yolun Bugünlerde İhale Edileceği Söyleniyor. Sahilden Deniz Dolgusu İle Geçecek Olan Bu Yol, Transit Olacağı İçin Güzergah Boyunca Mevcut Yolla Bağlantısı Olmayacak. Yıldızlı, Söğütlü Ve Akçaabat İlçe Merkezi İle Deniz İrtibatı Kesilecek. Akçaabat Ve Söğütlü Sahilindeki Tesislerin, Parkların Önü Kesilecek.  Bu Yol Bir Yerde Akçaabat İlçesinin De Ölüm Fermanıdır.

3’ncü Proje; Darıca-Yıldızlı Arasının Tünelle Geçilmesi. En Doğru Ve Gerçekçi Proje Bu Olmasına Rağmen, Kabul Görmedi. Bu Proje, Aynı Zamanda İleri Kesinlikle Yapılacak Olan Tünel Geçişli Çevre Yolunun Da Başlangıcı Olurdu.

*** 

Kuzey Ekspres’in İlk Kez Gündeme Getireceği 4. Alternatif Proje İse;

Yıldızlı Güven Hastanesi Önünden Akçaabat Rahman Cami Çıkışına Kadar Olan Güzergahtaki Yolun İki Katlı Olması Önerisidir.

Çift Katlı Yolun, Dünyanın Birçok Ülkesinde Ve İstanbul Da Örnekleri Vardır. Mevcut Yol Üzerine 5 Metre Yükseklikle Gidiş Gelişli İkişer Şeritli Yol Rahatlıkla Yapılabilir. 

İstimlak Bedeli Ödenmez, Demir Ve Beton Bedeli İle Yol Yapılır. İki Katlı Yolun Yapımı İle Birlikte Akçaabat Ve Söğütlü Sahilleri De Korunmuş Olur Ve Trafik De Rahatlar.

Tünel Geçişi Ve İki Katlı Yola Karşı Çıkılması Halinde, Güzergahın Deniz Dolgusu İle Geçilmesinden Başka Alternatifi De Yoktur.

ayder-turizm-logo-koksal-068.png

Editör: TE Bilisim