Kandil İçin Camilerde Evet Simidi

Akçaabat’ta Regaip Kandili Gecesi Akçaabat Ak Parti İlçe Teşkilatı Tarafından Dağıtıldığı Söylenen Evet Yazılı Kandil Simitlerine Akçaabat Halkından Tepki Yağdı.

Dün Gece Regaip Kandili Nedeniyle Türkiye’nin Her Tarafındaki Camiler Gibi Akçaabat’taki Camilerin Bir Çoğu Dolup Taşanlar Ve İbadetlerini Yapanlar Arasında Yer Aldı.

Yalnız Akçaabat Kavaklı Mahallesi Sahil Kesiminde Yer Alan Rahman Camiinde Hem de Regaip Kandil Gecesinde Yapılmaması Gereken Bir Olay Yaşandı ki Camiye İbadet İçin Gelenlerin Tepkisine Neden Oldu.

Edindiğimiz Bilgilere Göre Akçaabat Ak Parti Akçaabat İlçe Teşkilatı Tarafından Akçaabat’ın Birçok Mahalle Camilerinde Dağıttırdıkları Ve Üzerinde Birlik İçin Beraberlik İçin Evet Ve Ay Yıldız Logolu Kandil Simitleri İdi.

Bazı Vatandaşlar Kandil Simitlerini Alıp Afiyetle Yerken Bazı Vatandaşlar İse Siyasi Propagandanın Camilere Sokulmasına Tepki Göstererek Yapılan İkramı Geri Çevirdiler.

Bazı Vatandaşlar İse Özellikle Rahman Camiinde Siyasi Parti Tarafından Dağıtıldığı Söylenen Evet Yazılı Kandil Simitlerinin Dağıtılmasına İzin Veren Cami İmamlarına Tepkili Olduklarını Belirterek, Camide Asla Siyasete Yer Verilmeyeceği Gibi Burada Dağıtılan Kandil Simitlerinin Evet veya Hayır Yazılı Olsa Dahi Camiler Siyasete Alet Edilmemesi Gerektiğini Söylediler.

12344-001.png123456---kopya-648.pngyesyeni-logo-final-20170401002732.png

Editör: TE Bilisim