Çanakkale, Türk milletini boyunduruk altına almaya yeltenenlerin yerle bir edildiği kutlu bir yerin adıdır. Milli ve manevi değerlerin yüceltilmesi, Türk milletinin bir olması, saflarını sımsıkı tutması, bağımsız ve özgür yaşaması Çanakkale ruhunun özüdür, esasıdır ve tartışmasız en bariz gerçeğidir.

Çanakkale’de oluk oluk akan şehit kanı, üzerimizde hesap yapanların oyunlarını bozmuş, senaryolarını başlarına geçirmiş, heveslerini kursaklarında bırakmıştır.

Zalimler Çanakkale önlerinde durdurulmuş, sömürgeci güçler Çanakkale’den yükselen iman dalgasının altında kalmışlardır.

Yedi düvelin kirli ittifakı, teknolojik üstünlüğü, askeri avantajı Türk milletinin özgürlüğüne duyduğu derin bağlılık karşısında bir işe yaramamış ve mağlup olmaktan da kurtulamamıştır.

Nitekim namlularını, öfkelerini ve kinlerini üzerimize çeviren mihraklar hiç unutamayacakları acı derslerini Çanakkale’de almışlardır

Şurası açıktır ki, Çanakkale; namus ve şeref savunmasının adıdır.

Bu zaferi, mermi sağanağına aldırmayan, gülle bombardımanından çekinmeyen, denizlerimizi dolduran düşman gemilerine takılmayan muhterem ecdadımız kanlarıyla yazmıştır.

Milli şuur ve heyecan kahramanlıkla birleşmiş ve Çanakkale’yi geçilmez, Türk milletini yenilmez yapmıştır.

Doğudan batıya, kuzeyden güneye Türk milleti tek nefes, tek ses ve tek yürek olmuş ve üzerine çullanan sömürgeci güçlere haddini bildirmiştir.

Çanakkale’de hiç kimsenin kökeni, yöresi, mezhebi, inancı, ideolojisi gündeme gelmemiş; farklılıkları hatırlatarak değil, birlik ruhuyla yabancı postallar topraklarımızdan def edilmiştir.

Bilinmelidir ki, Çanakkale ruhu ve şuuru bugün bizim ihtiyacımız olan en önemli ve vazgeçilmez güç kaynağıdır.

İstiklalimizin şifreleri Çanakkale’nin manevi ikliminde somutlaşmış ve verilen şanlı mücadelelerin içinde derinlik kazanmıştır.

Çanakkale’den yükselen milli ruh, tertemiz vicdan, bin yıllık kucaklaşma ve kaynaşma Türkiye Cumhuriyeti’nin de adeta önsözü olarak tarihe geçmiş, gelecek yılların stratejik dönüşümünü sağlamıştır.

Elbette Çanakkale, şehitlerimizin aziz ve eşsiz bir eseridir.

Toprağın koynuna kefensiz giren yiğitlerimiz, Türk tarihini omuzlamışlar, bağımsız yaşama iradesini sancak gibi sallamışlardır. Ne mutlu ki, büyük Türk milleti, vatanı, devleti, inancı ve hürriyeti uğruna canını feda edebilecek müstesna evlatlarını bağrından yetiştirebilmiştir.

Türk milleti olarak Çanakkale ruhunu içimize sindirmeliyiz. Son günlerde yaşadığımız olaylarda, Çanakkale ruhunu anlamamız gerektiğini göstermektedir.

Türk Milleti ve Devletinin bekası için can veren tüm kahraman şehitlerimizi saygı, minnet ve özlem ile anıyorum.

 

MHP AKÇAABAT İLÇE YÖNETİM KURULU ADINA BAŞKAN

MİRAÇ ÇINAR

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim