Akçaabat Merkez İlkokulu yeni binasının yapımı ihale ediliyor

Akçaabat’ın merkezinde bulunan Merkez İlkokulu binası mevcut konumundan 200 metre içeride Akçaabat Belediyesi’ne ait arsada yeniden yapılacak. Projeye esas binanın yapım ihalesi 5 Eylül 2022’de Trabzon Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek.   

İhale şartlarına göre; inşaat 800 iş günü içerisinde tamamlanacak. İnşaatın toplam alanı ise 4854.05 m2 olarak belirlendi.

5-057.jpg

Konu ile ilgili açıklama yapan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Akçaabat’ın çehresini değiştirecek ve şehrimize kent meydanları kazandıracak projelerimizi hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda halihazırda aktif olan Merkez İlkokulu’nun bulunduğu alanda tarihi bir bina var. Belediye olarak bu tarihi binayı aslına uygun restore ederek Akçaabat’a ‘Bellek Müzesi’ olarak kazandırmak istiyoruz ve buna yönelik projede son aşamaya geldik. Tarihi binanın aslına uygun restore edilmesi neticesinde oluşturacağımız müze, her yönüyle Akçaabat’ı yansıtacak. ‘Bellek Müzesi’ni şehre kazandırmak için işe çevre düzenlemeleri yaparak başladık. Ardından bölgede yer alan eski Milli Eğitim binası ve Balıkhane binalarının yıkımını sağladık. Binaların altından akan Hamam Deresi’nin ıslahı DSİ tarafından yapıldı. Tarihi binanın önünde bulunan ve kurum görüşleri ile yıkılmasına karar verilen binanın yenisi mevcut konumdan 200 metre içeride Belediyemize ait arsada yapılacak. Bunun için Trabzon Valiliğimiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde proje çalışmaları ve ihale hazırlık süreçleri tamamlanarak 5 Eylül 2022’de yeni binanın yapımı ihale edilecek. Yeni bina tamamlanıp eğitime hazır hale gelince eğitim işlevi buraya taşınacak ve eski okul da yıkılarak ortaya çıkacak olan alan Akçaabat Bellek Müzesi’ne yeşil bir bahçe olarak kazandırılacak. Bu alana vatandaşlarımızın verimli vakit geçirmeleri için yemyeşil alanlar, çiçeklerle donanmış çimler, deniz havasını soluyarak rahatça dinlenilebilecek bölümler planlıyoruz. Merkez İlkokulu’nun yeniden yapılması ve Bellek Müzemizin restorasyonu için bizlere destek veren Vakıfbank Genel Müdürümüz, Hemşehrimiz Abdi Serdar Üstünsalih’e bir kez daha şükranlarımı sunuyor emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

dogru-020.png

Editör: TE Bilisim