Son Yıllarda Trabzon’un Birçok İlçesinde Çok Sayıda İlk Ya Da Ortaokul Çeşitli Gerekçelerle Kapatıldı, Kapatılmaya Da Devam Ediyor

Akçaabat Kirazlık İlkokulu Neden Kapatıldı?

Bu Okullardan Biri De Akçaabat İlçesi Kirazlık Mahallesindeki Kirazlık İlkokulu… Bu İlkokul İçin Geçen Yıl ‘Öğrenci Azlığı’ Gerekçe Gösterilerek Kapatma Kararı Alınmış. Mahalle Halkına Söylenen Bu…

Peki Bir Eğitim Kurumunu Kapatmak İçin Milli Eğitim Bakanlığının İlgili Okul Açma-Kapatma Yönetmeliği Ne Diyor:

‘Bölüm 4, Madde 13, C Fıkrası Gereği; Toplam Öğrenci Sayısının Okul Öncesi Ve İlkokullarda 10’un Altına…. Düşmesi Halinde Kapatılır.’

Peki Bunda Ne Var, Diyeceksiniz… Kirazlık İlkokulunda Geçen Yıl Öğrenci Sayısı 10’un Altına Düşmemiş. Bu Okulda Okuyan 28 Öğrenci Mevcut. Milli Eğitim Allem Etmiş Kullem Etmiş, Mahalle Halkından Yani Velilerden İmza Alarak Okulun Kapısına Kilit Vurmuş. Şimdilerde Veliler, ‘Biz Kaç Öğrenciye Düşerse Okul Kapanır Bilmiyorduk. Devlet İşidir, Yanlış Olmaz Diye Düşündük. Bu İmzaları Biz Neden Verdik?’ Diye Kendilerine Kızıyor Ve Kandırıldıklarını İddia Ediyorlar.

Kirazlık Mahallesinden Olan Emekli Eğitimci Ahmet Uzun, Yıllar Sonra Döndüğü Mahallesinde Bu Durumu Öğrenince Şaşkınlık Yaşayan Ve Hemen Harekete Geçerek Okulun Yeniden Açılması İçin Çaba Göstermeye Başlayan Bir İsim.

O Okulda Öğretmenlik De Yapan Ahmet Uzun, ‘28 Öğrenci Taşımalı Eğitime Tabi Tutularak 5 Kilometre Uçaklıktaki Akdamar Hakkı Altuntaş İlköğretim Okuluna Götürülüyor. Çocuklar Yolda Perişan Oluyor. Servis İki Ayrı Okula Çalışıyor, Öğrenciler Karda Kışta Servis Bekliyor, Üşüyüp Titreşiyor’ Dedi.

Mahalle Halkı Şimdi De İmza Toplayıp Okulun Yeniden Eğitim-Öğretime Açılması İçin Seferberlik Başlatmış. Akçaabat Kaymakamlığına Dilekçe Verilmiş Ve Konu Milli Eğitim İlçe Müdürlüğüne İntikal Etmiş.

‘Bir Devlet Kurumu Vatandaşını Kandırır Mı’ Diye Soran Kirazlık Mahallesi Sakinleri, Yaptıkları Müracaattan Sonuç Alamazlarsa Konuyu CİMER’e Kadar Taşıyacaklarını, Haklarını Sonuna Kadar Arayacaklarını İfade Ediyor.

Kirazlık Sakinleri Yerden Göğe Kadar Haklı… Kendi Hatalarını, Eksikliklerini De Kabul Ediyorlar!

Ne Yazık Ki; Trabzon’da Bugüne Kadar Çok Sayıda Okul Çeşitli Gerekçelerle Kapatıldı Halen Daha Kapatılıyor. Merkezdeki 100. Yıl Okulu Gibi, Yerine Yenisinin Yapılacağı Söylenen Bu Okul İçin Henüz Adım Bile Atılmış Değil.

Kimi Öğrenci Azlığı, Kimi Afet Raporu Gerekçe Gösterilerek Okullar Kapatılırken, Öğrenciler Bir O Yana Bir Bu Yana Savruluyorlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘En İyi Okul Eve En Yakın Okuldur’ Diye Bir Söz Sarf Etmişti. Bu Çok Doğru Ama Yapılan Uygulamalar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sözlerini Tekzip Ediyor. 

Bir Yandan Köylerde-Mahallelerde Nüfus Azalıyor Deniyor. Bunun Önlenmesi İçin Adımlar Atılması Gerekirken Üzerine Yağ Sürecek Yanlış Uygulamalar İçine Giriliyor. Belki De Milli Eğitim’e Ayrılan Bütçenin Yetersiz Kalması İdarecileri Böylesi Yöntemlere İtiyor.

Dileriz, Kirazlık Mahallesi Halkının Şikayetleri Dikkate Alınır Ve Kirazlık İlkokulu Yeniden Eğitim-Öğretime Açılır.

1-(1)-041.gif1-(1)-042.png

Editör: TE Bilisim