Trabzon Baro Başkanı Avukat Sibel Suiçmez 5 Nisan Avukatlar Günü Dolayısıyla Trabzon Atatürk Alanında Basın Açıklaması Gerçekleştirdi.

Hukuk Devletinin Temel İlkelerinden Birisi Yasama, Yürütüme Ve Yargı Erklerinin Birbirinden Ayrılması; Yani Kuvvetler Ayrılığıdır.

Temel Hak Ve Özgürlükleri Güvence Altına Alacak Yasama Ve Yürütme Erkinin Eylem Ve İşlemlerini Hukuka Uygunluk Bakımından Denetleyip, Dengeleyecek Olan Erk İse Yargı Erkidir. Bu Nedenledir Ki; Bağımsız, Tarafsız, Etkili Ve Verimli İşleyen, Temel Hak Ve Özgürlükleri Koruyan, Kollayan Bir Yargı Demokrasinin Ve Hukukun Üstünlüğünün Teminatıdır.

Adaletin Gerçekleşmesini Sağlayan Yargı Erki İse, Sav-Savunma-Karar Temelleri Üzerine Kuruludur.

Yargının Her Üç Kurucu Unsurunun Da Tarafsız Ve Bağımsız Olması, Mensuplarının Hukukun Evrensel İlkeleri Ve Vicdanlarıyla Hareket Etmeleri Sayesinde Mümkündür. Ancak Bu Durumda Adalet Ve Hukukun Üstünlüğü Tesis Edilebilir.

Yargının Kurucu Unsurlarının Birisi Bağımsız Savunma’ Dır. Savunma Hakkı Adil Yargılamanın Temelidir. Savunmanın Temsilcisi Olan Avukatın Olmadığı Bir Yargılamada Hak, Adalet Ve Adil Yargılama Da Yoktur. Adil Yargılamanın Gerçekleşmesi İçin Bağımsız-Tarafsız Bir Mahkemenin Yanında, Savunmanın Da Özgür Ve Bağımsız Olması Gerekir. Güçlü Yargı Ancak Güçlü Ve Bağımsız Savunmayla Sağlanabilir.

Yargının Kurucu Unsurlarından Olan Ve Savunmayı Temsil Eden Avukatların Sorunları Ne Yazık Ki Artmaktadır. Mesleğimizin İcrası Sırasında Şiddet Artmakta, Bağımsız Savunma Yapabilecek Ortam Ortadan Kalkmakta, Ekonomik Ve Sosyal Güvenlik Kaygılarımız Yaygınlaşmaktadır.

Avukatların Özlük Haklarında Gerekli İyileştirmelerin Yapılmaması, Cmk Görevlendirmelerinin Anayasa’ya Aykırı Bir Biçimde Angarya Olarak Devam Etmesi, Kdv Oranmm Hala Lüks Hizmet Sınıfından Uygulanması, Adil Yargılanmanın Teminatı Savunmanın Anayasamızın Yargı Bölümünde Yer Almayışı, Çok Fazla Sayıda Hukuk Fakültesi Açılması, Mesleğimizin İcra Alanlarının Başka Mesleklere Açılıyor Olması Gibi Birçok Meslek Sorunumuz Çözüm Beklemektedir. Kısacası Meslektaşlarımız, Mali, Ekonomik, Sosyal Güvenlik, Gelecek Kaygısı Gibi Birçok Sorunlarla Uğraşmaktadır.

Ancak Tüm Bu Sorunlarımız Mesleğimizi Büyük Bir İnançla İcra Etmemize Engel Olmayacaktır.

Ülkemizin Zor Bir Süreçten Geçtiğinin Bilincindeyiz. Bu Süreçte De Bir Hukuk Devleti Olmanın Gerekleri Muhakkak Yerine Getirilmelidir. Temel İnsan Hak Ve Özgürlüklerine Dayalı, Hukuki Güvenirliğin Ve Hukukun Üstünlüğünün Sağlanmasına Yönelik Bir Yönetim Anlayışı Tüm Vatandaşlarımızın Adalete Olan İnancını Sağlayacak Ve Bizi Birbirimize Kenetleyecektir.

Demokrasiye, Laik Cumhuriyetimize, Bağımsız Savunmaya, Bağımsız Yargıya Ve Hukuk Devletine İnanan Avukatlar Ve Trabzon Baromuz Olarak Hukuk Devleti, Bağımsız Yargı Ve Bağımsız Savunma Amacına Yönelik Eylem Ve Söylemlerimizi Aynı İnançla Hep Birlikte Sürdüreceğiz.

Herkes İçin Adalet, Adalet İçin Avukat Diyor, Tüm Meslektaşlarımızın 5 Nisan Avukatlar Gününü Kutluyor, Saygılar Sunuyoruz. 05.04.2017

 Av. Sibel Suiçmez

Trabzon Baro Başkanı

123456---kopya-663.pngyesyeni-logo-final-20170405170221.png

 

Editör: TE Bilisim