Regaip Kandili, Hicri Takvime Göre Recep Ayındaki İlk Perşembeyi Cumaya Bağlayan Gecedir. Müslümanların İple Çektiği 2018 Regaip Kandili Ne Zaman? Sorusunun Cevabı Merak Ediliyor. Regaip Kandili Ne Demek, Bu Özel Günde Neler Yapmak Gerekiyor? İşte Regaip Kandili Hakkında Bilinmesi Gerekenler...

Regaip Kandili Nedir, Ne Anlama Geliyor? Regaip Kandili Ne Zaman? Regaip Kandili 22 Mart Perşembe Günü…  Kökü “Arzulamak, Meyletmek” Anlamlarına Gelen Regaip Sözcüğü Kur’an’da Geçmiyor. Regaip Kandil’inde Neler Yapmak Gereklidir? İşte Ayrıntılar…

Regaip Kandili Doğrudan Kur’an-I Kerim Kaynaklı Olmasa Da Dinî Kültürde Zamanla Büyük Kutlamalarla Kutlanmaya Başlanmış Ve Kendisine Burada Önemli Bir Yer Edinmiştir. Klasik Dinî Kültürün Yanı Sıra Tasavvuf Geleneği Ve Kültüründe De Bu Kandil Diğer Kandiller Gibi Önemli Bir Yere Sahiptir Ve Büyük Kutlamalarla Kutlanır.

REGAİP KANDİLİ’NDE NELER YAPILMALI?

1) Kur'ân–I Kerim Okunmalı; Okuyanlar Dinlenmeli; Uygun Mekânlarda Kur'ân Ziyafetleri Verilmeli; Kelamullah'a Olan Sevgi, Saygı Ve Bağlılık Duyguları Yenilenmeli, Kuvvetlendirilmeli.

2) Peygamber Efendimiz (Sas)'E Salât Ü Selâmlar Getirilmeli; O'nun Şefaatini Ümit Edip, Ümmetinden Olma Şuuru Tazelenmeli.

3) Kaza, Nafile Namazlar Kılınmalı; Varsa O Geceye Ait Nakledilen Namazlar, Onlar Da Ayrıca Kılınabilir; Kandil Gecesi, Özü İtibariyle İbadet Ve İbadette İhsan Şuuruyla İhya Edilmeli.

4) Tefekkürde Bulunulmalı; “Ben Kimim, Nereden Geldim, Nereye Gidiyorum, Allah'ın Benden İstekleri Nelerdir” Gibi Konular Başta Olmak Üzere Hayatî Meselelerde Derin Düşüncelere Girmeli.

5) Geçmişin Muhasebe Ve Murakabesi Yapılmalı; Ve Şimdinin Ve Geleceğin Plân Ve Programı Çizilmeli.

6) Günahlara Samimi Olarak Tevbe Ve İstiğfar Edilmeli; İdrak Edilen Geceyi Son Fırsat Bilerek Nedamet Ve İnabede Bulunulmalı.

7) Bol Bol Zikir, Evrad Ü Ezkarda Bulunulmalı.

8) Mü'minlerle Helalleşilmeli; Onlarla İrtibatımız Cihetinden Rızaları Alınmalı.

9) Küs Ve Dargın Olanlar Barıştırılmalı; Gönüller Alınmalı; Kederli Yüzler Güldürülmeli.

10) Kişi Kendine Ve Diğer Mü'min Kardeşlerine Hattâ İsim Zikrederek Dualar Etmeli.

11) Üzerimizde Hakları Olanlar Aranıp Sorulmalı; Vefa Ve Kadirşinaslık Ahlâkı Yerine Getirilmeli.

12) Yoksul, Kimsesiz, Öksüz, Yetim, Hasta, Sakat, Yaşlı Olanlar Ziyaret Edilip, Sevgi, Şefkat, Hürmet, Hediye Ve Sadakalarla Mutlu Edilmeli.

13) O Gece İle İlgili Âyetler, Hadîsler Ve Bunların Yorumları İlgili Kitaplardan Ferden Veya Cemaaten Okunmalı.

14) Dini Toplantılar, Paneller Ve Sohbetler Düzenlenmeli; Va'z Ü Nasihat Dinlenmeli;

15) Kandil Gecesinin Akşam, Yatsı Ve Sabah Namazları Cemaatle Ve Camilerde Kılınmalı.

16) Sahabe, Ulema Ve Evliya Türbeleri Ziyaret Edilmeli; Hoşnutlukları Alınmalı; Ve Manevî İklimlerinde Vesilelikleriyle Hakk'a Niyazda Bulunulmalı.

17) Vefat Etmiş Yakınlarımızın, Dostlarımızın Ve Büyüklerimizin Kabirleri Ziyaret Edilmeli; İman Kardeşliğine Ait Sadakati Yerine Getirilmeli.

18) Hayattaki Manevî Büyüklerimizin, Anne Ve Babamızın, Dostlarımızın Ve Diğer Yakınlarımızın Kandilleri Bizzat Giderek Veya Telefon, Faks Yahut E–Mail Çekerek Tebrik Edilmeli; Duaları İstenmeli.

19) Bu Kandil Gecelerinin Gündüzlerinde Mümkün Olduğunca Oruç Tutulmalı

670-240.gif123456---kopya-20180307190845.png

Editör: TE Bilisim