AKÇAABAT KÜLTÜR ARAŞTIRMA KURULU TOPLANDI

Akçaabat Belediyesi Kültür Araştırma Kurulu yılın son toplantısını gerçekleştirdi.

Akçaabat Sanatevi’nde gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Kültür Araştırma Kurulu üyeleri Osman Özer, M.Salih Köse, Ahmet Y.Çilingiroğlu, Mustafa İnal, M.Salih Atadinç, Sebahattin Şentürk, İsmail Topal, Turhan Bektaşoğlu, Ali Hocaoğlu, Osman Mumcu, Ekrem Kutlu, Yılmaz Topal ve Teoman Aygün katıldı.

Toplantıda bu yıl 25.’si düzenlenecek olan Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali kapsamında üç yıldır ramazan dolayısıyla ara verilen Hıdırnebi Yayla Şenliği’nin bu yıl 20 Temmuz’da tekrar yapılmasına karar verildi.

Akçaabat Sanatevi’nin daha aktif hale gelebilmesi anlamında Akçaabatlılar Vakfı ile ortaklaşa konulu söyleşiler düzenlenebileceği önerisi sunuldu. Esnafa ve halka yönelik eğitim seminerlerinin, dil kurslarının düzenlenebileceği vurgulandı.

 Akçaabat Belediyesi tarafından faaliyete geçirmeye hazırlanılan kadınlara yönelik merkezin adının Akçaabat Belediyesi Hanımlar Kültür Evi olmasına karar verildi.

Mimar Emine Saka Akın’a ait bildirinin tam metni okunduktan sonra kitap haline dönüştürme kararının verilebileceği vurgulandı.

Teoman Aygün’ün Kültür Araştırma Kurulu’na üyeliğine oy birliğiyle karar verildi.

1

2

3

Editör: TE Bilisim