19 Mayıs'ın yaklaşmasıyla beraber öğrenciler başta olmak üzere herkesin akıllarına o soru takıldı. 20 Mayıs 2016 cuma günü okullar tatil mi? 19 Mayıs tatili kaç gün sürecek? 18 Mayıs 2016 çarşamba yarım gün mü? İşte ilkokullar, liseler, üniversiteler ve resmi kurumlar için tatil açıklaması....

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Her yıl 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanır. 19 Mayıs 1919 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıktı ve Kurtuluş Savaşı başlamış oldu. Mustafa Kemal Atatürk bu bayramı Türk gençliğine armağan etmiştir.

Gençlik ve Spor Bayramı, ilk defa 24 Mayıs 1935 tarihinde "Atatürk Günü" adı altında kutlanmıştır. 20 Haziran 1938 tarihli kanunla "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak kutlanan bu ulusal bayramın adı 12 Eylül Darbesinden sonra "Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı" adını almıştır.

19 Mayıs Perşembe tatil mi?

19 Mayıs bilindiği üzere resmi tatillerimiz arasında yer alıyor. Bu nedenle 19 Mayıs Perşembe günü memurlar, kamu çalışanları, öğretmenler ve öğrenciler için tatil günüdür.

Hangi öğrenciler için tatil?

İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri için tatildir.

20 Mayıs Cuma tatil mi?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, bu sene Perşembe gününe denk geliyor. Bayramın perşembe gününe denk gelmesi vatandaşlar için 4 günlük tatil beklentisi oluşturuyor. Geçtiğimiz sene 19 Mayıs Salı gününe denk geldiği için böyle bir beklenti oluşmuyordu.

4 günlük tatil yapmak isteyenler için üzücü haber geldi...

20 Mayıs Cuma günü tatil değildir. Okullarda eğitim öğretime devam edilecek, çalışanlar ise mesai yapacaktır.

18 Mayıs Çarşamba yarım gün mü?

18 Mayıs tarihi ile ilgili özel bir açıklama yapılmadı. O nedenle 18 Mayıs yarım gün ya da tatil değildir. Çalışanlar mesaiye, öğrenciler ise eğitimine devam edecektir.

Resmi Gazete;

Resmi Gazete'de 07/09/2013 tarihinde ve 28758 sayı ile yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine göre sadece 19 Mayıs günü tatildir.

Editör: TE Bilisim