Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı, İnşaatların Mevzuata Uygunluğunu, Bünyesinde Oluşturacağı, Zabıta Gibi Çalışacak Denetçilerle Kontrol Edecek.Denetçiler, İmar Planlarından Ruhsatlandırmaya Kadar İnşaatlarla İlgili Tüm Faaliyetleri Denetleyerek, Bakanlık Adına İşlem Tesis Etme Yetkisine Sahip Olacak.

TBMM Genel Kurulu'nda Kabul Edilen, Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Kapsamında, Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı, Vatandaşın Mağduriyetini Önlemek Ve Güvenliği Sağlamak Amacıyla İnşaatları Sıkı Denetim Altına Alacak.

Daha Önce Sadece Yapı Denetim Firmaları Üzerinden Yapılan Kontrollere, Bakanlığın Uzman Personelle Gerçekleştireceği Denetimler De Eklenecek. Bu Kapsamda Bakanlık, Kendi Bünyesinde Denetçi Pozisyonları Oluşturacak.Zabıta Gibi Çalışacak Denetçiler, İmar Planlarından Ruhsatlandırmaya Kadar İnşaatla İlgili Tüm Faaliyetleri Kontrol Edecek. Denetçi Belgesiyle Çalışacak Bu Personel, Bakanlık Adına İşlem Tesis Etme Yetkisine De Sahip Olacak.

-Usulsüzlük Yapan Müteahhit De Usta Da Cezalandırılacak

Bu Kapsamda, İnşaat İşlerini Usulüne Uygun Yapmayan Veya Kanunda Belirtilen Mükellefiyetini Yerine Getirmeyen, Sözleşmeye Aykırı Davranan Yapı Sahibi, Projeci, Fenni Mesuller, Müteahhit, Taşeron, Şantiye Şefi, Usta Veya Diğer İlgililere İdari Yaptırımlar Uygulanacak.

Ağır Para Cezalarının Yanı Sıra İnşaatın Yıkılması Da Bu Yaptırımlar Arasında Yer Alacak.

Bakanlık, Mevzuata Aykırı Binaların Yıkılması Konusunda Belediyeleri Uyaracak. Belediyelerin Bir Çalışma Yapmaması Durumunda, Bina Bakanlık Tarafından Yıkılacak. Yıkım Masrafları İse Yapı Sahibinden Alınacak.

Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı, Usulsüzlükte Sorumluluğu Bulunan İdari Yetkilileri De Haklarında İşlem Tesis Edilmek Üzere İçişleri Bakanlığına Bildirecek.

 

Editör: TE Bilisim