Toplu İş Sözleşmelerinden Kaynaklanan Fiyat Farkı Nedeniyle Alt İşverenlere Yapılan Ödemenin Kapsamı Genişletildi.

Maliye Bakanlığı Tarafından Hazırlanan Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımlarında Toplu İş Sözleşmesi'nden Kaynaklanan Fiyat Farkının Ödenmesine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik, Resmi Gazete ‘de Yayımlanarak Yürürlüğe Girdi.

Yönetmelik, Kamu İhale Kanunu Kapsamında İhale Edilen İşlere İlişkin Toplu İş Sözleşmeleri Sonucunda, Alt İşverenler Tarafından Çalıştırılan İşçilerin İşçiliğe Bağlı Giderlerinde Oluşan Artışın Fiyat Farkı Olarak Ödenmesini Düzenliyor.

Yapılan Değişiklikle Kamu İşveren Sendikalarının Yetkilendirilmelerine Rağmen, Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca Yetki Belgesinin Verildiği Tarih İtibarıyla İhale Sözleşmesinin Bitimine Bir Yıldan Az Süre Kaldığı Gerekçesiyle Kamu İşveren Sendikaları Tarafından Yürütülmeyen Ve Tüm Maddeleri Yüksek Hakem Kurulu Tarafından Karara Bağlanan Toplu İş Sözleşmeleri İçin De Fiyat Farkı Ödenecek.

Ayrıca Alt İşverenlerce Belirtilen Süre İçinde Yetkilendirme Yapılmamasından Dolayı Kamu İşveren Sendikaları Tarafından 22 Ocak 2015'ten Bu Yana Reddedilen Ve Tüm Maddeleri Yüksek Hakem Kurulu Tarafından Karara Bağlanan Veya Bağlanacak Toplu İş Sözleşmeleri İçin De Fiyat Farkı Ödemesi Yapılacak.

yesyeni-logo-final-484.png

Editör: TE Bilisim