YÖK YKS'de Puan Türleri Tablosunu Açıkladı. Adaylar Hangi Puan Türüne Göre Tercih Yapacağını Bu Tabloya Göre Belirleyecek.

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), Üniversitelerdeki Lisans  Programlarına Yerleştirmeler İçin Gereken Puan Türlerini Gösteren "YKS Lisans  Programları Puan Türleri Tablosu" Açıklandı.  YÖK'ten Yapılan Açıklamaya Göre, Kurulun İnternet Sitesindeki  "Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na İlişkin Sıkça Sorulan Sorular Ve Cevaplar"  Bölümüne Yeni Maddeler Eklendi.  Adayların, Önlisans Ve Lisans Programlarını Hangi Puan Türü İle Tercih  Edebilecekleri Yönündeki Sorusuna, "Önlisans Programlarını Temel Yeterlilik Testi  (TYT) Puanı İle Lisans Programlarını İse Sözel, Sayısal, Eşit Ağırlık Ve Dil Puan  Türü İle Tercih Edebileceklerdir." Yanıtı Verildi.

"Meslek Yüksekokullarına Yerleştirme Sürecinde 2017 Yılında, 6 Farklı  YGS Puan Türü Vardı. 2018 Yılında Uygulanacak TYT Sisteminde De Farklı Puan  Türleri Olacak Mı?" Şeklindeki Soru İçinse, "Hayır. Daha Önce De Bildirildiği  Gibi Adaylar, Tek TYT-Puanı İle Herhangi Bir MYO Programını Tercih  Edebileceklerdir." Açıklaması Yapıldı.

ÜNİVERSİTE YERLEŞTİRMELERİ İÇİN PUAN TÜRLERİ

Yükseköğretim Kurulunca, "Adayların Lisans Programlarına Sözel,  Sayısal, Eşit Ağırlık Ve Dil Puanı İle Yerleştirilebileceği, Bu Puan Türlerinin  De 2017 LYS Puan Türleri İle İlişkilendirildiğinde, TS-Sözel, MF-Sayısal, TM-Eşit  Ağırlık, Dil-Dil Olacağı Daha Önce Bildirilmişti. Her Bir Program İçin Hangi Puan  Türü İle Yerleşilebileceği İle İlgili Tüm Programların Yer Aldığı Ayrıntılı Bir  Tablo Yayınlanacak Mıdır?" Sorusuna Yanıt Olarak, "Yükseköğretim Lisans  Programları-Puan Türü" Tablosu Da Yayımlandı.

Tabloda Sözel, Sayısal, Eşit Ağırlık Ve Dil Puanı İle Öğrenci Alan  Yükseköğretim Lisans Programlarına İlişkin Detaylı Bilgiler Yer Alıyor.

DETAYLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

123456---kopya-20171217202824.png

 

Editör: TE Bilisim