Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İkisu Grup Yolundaki yapım çalışmalarını yerinde denetledi. Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa süre önce başlanılan çalışmalar kapsamında İkisu Grup Yolu; her şeyiyle yeniden inşa edilirken asfaltlama çalışmalarına başlandı. Bölgede sürdürülen çalışmaları denetleyen Başkan Gümrükçüoğlu, “Hepimizin gayretleriyle şehrimiz, çok daha güzel, çok daha yaşanılır hale gelmiş olacaktır” dedi.

Denetimleri sırasında yaptığı değerlendirmede bölge çalışmalarını sürdüren ekiplere özelikle teşekkür eden Gümrükçüoğlu, “Bugün mübarek Ramazan, gördüğünüz gibi Belediyemizin teknik ekipleriyle, işçi kardeşlerimizle, ‘halka hizmet hakka hizmettir’ anlayışıyla hep beraber, kol kola şehre hizmeti sürdürmekteyiz” dedi.

İkisu Grup Yolunda yapım çalışmalarına başlanmadan önce planlama ve altyapı çalışmalarının gerçekleştirildiğini hatırlatan Başkan Gümrükçüoğlu, “Bu yolla epey uğraşıldı. Burası Kaşüstü’nden yukarı çıkan çok önemli bir grup yolu. Gördüğünüz gibi hem trotuarları ile hem kaldırımlarıyla, hem yol genişliği ile insanlarımıza uzun yıllar hizmet edecek şekilde yapıldı. Bir müddet hazırlığı sürdürüldü. Şimdi bu üst taraftan başlatılan asfaltlama çalışması sahile kadar indirilmiş olacak. Bu çalışmalar sırasında altyapının geçirilmesi, su, atık su, kanalizasyon hatlarının geçirilmesi için TİSKİ Genel Müdürlüğümüzün belli bir zaman çalışması gerekti. Telekom hatları gibi diğer kuruluşların tümünün hatlarının geçirilmesi de tamamlandı. Hatta elektrik hatlarının düzenlenmesinde de arkadaşlarımız yoğun gayret gösterdiler. Yani bu yol tamamlandığı zaman tekrar altyapı ile uğraşmak gerekmeyecek. Hatlardaki arıza durumlarında bile ayrılan bölgelerden arızalar giderilebilecek” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bölge halkına, uzun yıllar boyunca hizmetini sürdürecek olan bu yol için gösterdikleri sabır ve bölge muhtarlarımızın tümüne teşekkür ediyorum. En başta da bu mübarek Ramazan gününde, burada çalışmalarını sürdüren işçi kardeşlerime teşekkür ediyorum. Hep birlikte el ele, omuza omuza bir dünya şehri inşa etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hepimizin gayretleriyle şehrimiz, çok daha güzel, çok daha yaşanılır hale gelmiş olacaktır.”

MALİYETİ 2,1 MİLYON TL

Trabzon’un Yomra ilçesinde bulunan ve birçok mahalle tarafından kullanılan İkisu Grup Yolunu yeniden inşa etmek için planlama çalışmalarının ardından ilk olarak gerekli olan altyapı çalışmaları gerçekleştirildi. Sonrasında 25 bin m3 kazı yapılarak yol genişletildi ve standartlara uygun boyuta getirildi. Gerekli sanat yapıları (istinat ve ihata duvarları) inşa edildi ve kaldırım düzenlemesi gerçekleştirildi. Proje kapsamında yolun her iki yönüne yaya kaldırımı yapılırken 9 bin m2 parke taşı, yağmur suyu hattı ve ızgara döşendi. Asfalt altı ince malzeme serme işleminin ardından yolun oturması için bir süre beklenirken sonrasında asfaltlama çalışmalarına başlandı. 9 bin ton nitelikli asfalt kullanılarak tamamlanacak olan asfaltlama çalışmaları sonrasında çizgileme çalışmalarının da gerçekleştirilmesiyle İkisu Grup Yolundaki çalışmalar tamamlanmış olacak. İkisu Grup Yolundaki tüm bu çalışmalar Büyükşehir Belediyesi tarafından 2,1 milyon TL maliyetle gerçekleştiriliyor.

   123456---kopya-901.pngyesyeni-logo-final-20170604170231.png

Editör: TE Bilisim