Yıl Biterken Hüseyin  Kocabaş KOSDER Yönetim Kurulu Başkanı

GERİDE BIRAKTIĞIMIZ Her Yılı, Yeni Bir Hikayenin Yazılmasına Ve Bizlerin Hafızalarına Belirli Belirsiz Anıların Kazınmasına Neden Oluyordu. Hayatın Rutinindeki İşleyiş, İnsanlığın Odak Noktasını Oluşturan Temel Unsurlar Ve Ortaya Konan Tahminler; Başlangıçta Senenin Kısmi Bir Özetni Bizlere Sunuyordu, Ta Ki 2020’ye Kadar! Korona virüs (Kovid-19) Pandemisinin Ezber Bozan Etkisi Ve Dünyanın Tamamınıda Oluşturduğu Kriz; Can Kayıplarına, TOPLUMSAL Sıkıntılara Akabinde De Global Ekonomi Ve Ticarette Sert Düşüşlere Sebebiyet Verdi. Bu Gelişmeler; Gerek Küresel Çapta Gerekse Denizcilik Sektörü Özelinde Uzmanlar Ve Sektör Bileşenleri Tarafından Detaylı Bir Şekilde Yorumlanarak ‘Krizden En az Hasarla Çıkabilme’ Adına Çözüm  Yolları Arandı.

Senenin Son Günlerini Yaşadığımız Bu Zaman Dilimi, Geçtiğimiz Aylarda Üzerinde Fazlasıyla Düşünülen 2020’den Ders Çıkararak,2021’e Dair Hususlarda Kafa Yormayı Daha Anlamlı Kılıyor. Bu Çerçevede; 12 Aralık Cumartesi Günü Gerçekleştirdiğimiz Ve Sektörümüzün Önde Gelen Brokerlerinin Konuşmacı Olarak Katıldığı ‘Navlun Piyasalarında 2021’ Dair Beklentiler’ Başlıklı Panel Özellikle Koster Navlun Piyasaları Açısından Geleceğe Işık Tutacak Bir Nitelik Taşıyor. Organizasyona Aktarılan Güncel Verilerin Ve Değerlendirmelerin, Kovi-19’un Gölgesinde Girilen 2021’de Denizcilerimizin Doğru Bir Şekilde Rotasını Çizmelerinde Fayda Sağlayacağını Umuyorum.

Malumunuz, Kovid-19 İle Birlikte Hem Ulusal Hem De Uluslararası Bazdaki Deniz Taşımacılığına Yön Veren Kuruluşlar, Ek Tedbirler Alarak Süreci Kolaylaştırmak İçin Ciddi Adımlar Attılar. Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Pandemi Başlangıcından İtibaren, Gelişmeleri Yakından Takip Ederek, Tedarik Zincirinin Sekteye Uğramaması Adına Büyük Çaba Sarf Etti. Derneğimiz Yayın Organı Olan Ve Yayın Hayatının 5.Yılını Nihayet Erdirecek KOSTER Dergisi De, IMO Genel Sekreteri Sayın  Kitack Lim İle Önemli Bir Röportaj Gerçekleştirerek, Küresel Salgının Dünya Denizciliğine Yansımalarını, IMO’nun Hayata Geçirdiği Ve Geçireceği Uygulamaları Ve Türk Denizciliği  Hakkındaki Düşüncelerini sizlerin İstifadelerine Sundu. Kendisine KOSDER’e Ve Dergimize Gösterdiği Teveccüh Ve Paylaştığı Kıymetli Bilgiler İçin Teşekkür Ediyorum.

Denizcilik Sektörüne, Uluslararası Ticarete Ve Ekonomiye Dair Yaptığımız Değerlendirmelerle Birlikte Kovid-19’un Bizlere Hatırlattıklarını Çok Ayrı Bir Yere Koymak Gerekiyor. ‘Her Şeyin Başı Sağlık’ Demenin Daha Da Anlam Kazandığı Bu Yılda, Büyük Bir Fedakarlık Örneği Gösteren ‘İnsanlığın Kahramanları’ Olarak Addedebileceğimiz Sağlık Çalışanlarımıza Hürmetlerimi Sunuyorum.

Kovid-19 ve Yıl İçerisinde Farklı İllerimizde Gerçekleşen Depremler Nedeniyle Hayatını Kaybeden Vatandaşlarımıza Ve Denizcilik Camiamızın Aramızdan Ayrılan Değerli İsimlerine Allah’tan Rahmet, Tedavisi Devam Edenlere De Acil Şifalar Diliyorum. Gelecek Yılın, Geçtiğimiz Yılda Yaşanılan Sıkıntıları Unutturması Dileğiyle, Başta Dünya Sularında Özverili Bir Şekilde Mesleklerini İcra Eden Deniz Emekçilerinin Ve Tüm Denizcilerimizin Yeni Yılını Kutluyorum. 2021’in Ülkemize Ve Tüm Dünya Sağlık, Barış Ve Mutluluk Getirmesini Temenni Ediyorum.

19438-093.jpg

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim