Akçaabat’ın Akçakale Beldesinde Adacık Beldesini Sahile Bağlayan Yoldan Karayoluna Çıkmakta Olan Büyük Tonajlı Araçlar Tehlike Yaratırken Büyük Tonajlı Araçlarda Tehlike İle Karşı Karşıya Kalıyor.

Akçakale Beldesi Yalı Mahallesi İle Adacık Beldesini Birbirine Bağlayan Sahil Bağlantı Yolundan Ana Yola Çıkmak İsteyen Büyük Tonajlı Araçların Rahatlıkla Yola Çıkamadığı Görünürken Hem Kendilerini Hemde Karayolunda Sehir Halinde Olan Araçları Tehlikeye Sokuyor.Yol Üzerinde Bazı İş Yerlerine Giden Kamyon Ve Tır Gibi Araçların Ana Yola Dönüşleri Esnasında Yaşamış Oldukları Tehlikelere Karayollarının Duyarsızca Bakmalarına Belde Halkı Bir Anlam Veremediklerini Belirterek “Karayolları Yetkilileri İse Yolun Düzeltilmesi Konusunda  Çözüm Arayışları İçerisinde Olduklarını”Belirttiler.

IMG_6161Akçakale Beldesinde Hazır Beton Fabrikasında Müdür Olarak Görev Yapan Ferit Öztürk Konuyla İlgili Rahatsızlığını Dile Getirerek “Karayollarına Yapmış Olduğumuz Yazılı Ve Sözlü Şikayetlerimiz Şuana Kadar Yerine Getirilmedi.Burada Her Hangi Bir Can Kaybı Olduğunda Bunun Hesabını Kimler Verecek Merak Ediyorum.”

IMG_6162Karadeniz Hazır Beton Fabrikası Müdürü Ferit ÖZTÜRK Açıklamalarına  Şu Şekilde Devam Etti.

Mevcut Görüntüde Olan Yol Karayolları Ağına Aittir. Karayollarına Ait Olan Bu Yol Karayoluna Çıkış Kısmında Araçlarımızla Nizami Çıkışımızı Engelleyecek Şekilde Önceden Dizayn Edilmiştir. Araçlarımız Bu Yola Çıkarken Yol Trafiğini Tehlikeye Düşürmektedir. Aynı Zamanda’da Bizim Araçlarımızda Tehlikeye Düşmektedir. Bu Yüzden Dolayı Karayollarına Yapmış Olduğumuz Müracaatlarımız Var,2012 Yılının 6.Ayında Karayollarına Yapmış Olduğumuz Müracaatlarımızda Şunları Belirttik. Bu Yolun Tekrar İncelenerek Giriş Çıkışının Yeniden Trafiğe Uygun Olarak Trafik Ve Karayolları Kanunlarına Göre Dizayn Edilmesini İstedik. Karayollarından Bize Gelen Cevapta İse “Bu Yapılan Çıkışın Yanlış Olduğunu, Mevcut Şekilde Düzeltilmesinin Zor Olduğu 2012 Yılının 12.Ayına Kadar Bu Yolun Yeniden Tanzim Edilerek Düzenleneceği Açıklaması Tarafımıza Bildirildi.”Fakat Şimdi 2013 Yılının 5.İnci Ayı Olmasına Rağmen Karayolları Tarafından Düzeltilmesi Beklenen Yol Maalesef Düzeltilmedi.

IMG_6165Küçük Araçlar Yoldan Rahat Ana Yola Çıkıp Akçaabat İstikametine Dönebiliyorlar Ancak Ne Kadar Rahat Yola Çıksalar Bile Trafiğe Çıkışta Bir Tehlike Olduğundan Farklı Yolu Kullanıp Kavşaktan Yola Çıkıyorlar. Bizimde Tercihimiz Ve İsteğimiz Bu Yöndedir Tercih Etmiş Olduğumuz Yol Dizayn Edilerek Çıkışın Oradan Verilmesi Veya Karayolları Mühendisler Odası Tarafından Yapılacak Olan Projenin Burada Uygulanmasını İstiyoruz.

IMG_6167Bu Yol Daha Önce Özel İdareye Bağlıydı Daha Sonra 2008 Yıllarında Yol Karayolları Ağına Alındı.Ancak Güzergâhta Herhangi Bir Değişiklik Yapılmadı. Bize Söylenen Bilgilerde Yolun Bir Projesinin Olduğunu İşte İstimlâk Ve Ödeme Sorunu Yüzünden Yolun Yapılamadığı Tarafımıza Bildirildi Ama Geçici Çözüm Olarak Yolun Çıkışının Yeniden Dizayn Edileceği Tarafımıza Beyan Edilmiştir.

2012 Yılının 12 Ayında Bu Tehlike Saçan Yolun Düzeltilerek Yapılarak Bitirileceğini Yazılı Olarak Karayolları Yol Denetim Şubesi Tarafından Açıklanmıştı. Ayrıca Bahsetmiş Olduğumuz Yolun Yukarı Ki Kısımları Grup Yollarına Bağlanıyor Ve Yolun Üzerinde Adacık Beldesi Bulunmaktadır. Bu Yol Adacık Beldesini Sahile Bağlıyor. Bu Yol Sadece Firmamız Tarafından Kullanılmıyor Burada Trafik Denetlenmesi Ve Araç Sayımı Yapıldığında Yolun Ne kadar Kullanıldığı Ne Kadar Kullanılmadığı Karayolları Tarafından Tespit Edilebilir.

IMG_6169Sonuç Olarak Yolun Yapılmadan Önce Bir Proje Hatası Yapıldığı Kanaatindeyim Veya Maliyetten Kaçılmak İçin Veya Daha Önceden Bu Yolun Bu Kadar İşlek Olmadığı İçin Buradaki Sanayi Bölgeside Var Ve Yol Gelişigüzel Bağlandı. Gelişi Güze Bağlandığı İçinde Şimdiki Potansiyele Cevap Vermiyor.”Açıklamasında Bulundu.

Editör: TE Bilisim