Yeniden Refah Partisi Akçaabat Kurucu İlçe Başkanı Barış Sandıkçı Gündemi Değerlendirdi.

'Siyasetin amacı milletin derdine derman olmaktır.

"Elbette ki bir ülkede terörle en etkili şekilde sonuna kadar mücadele edilmelidir. Elbette ki vatan bölünmeyecek, bayrak inmeyecek, ezan susmayacak. Bu konuda hepimiz sonuna kadar devletimizin yanındayız. Diğer taraftan vatandaşın açlığı, yoksulluğu, işsizliği de çözülmeli.  Esnafın, çiftçinin, EYT'lilerin dertlerine de derman olunmalıdır."

Siyasetin amacı milletin derdine derman olmaktır

Suni gündemler ile milleti oyalamak veya gerçekleri perdelemeye çalışmak olmamalıdır.

Bugün  Türkiye’de 83 milyonun özellikle de dar gelirli milyonların asıl gündemi geçim derdi, yoksulluk ve maalesef ki açlık konularıdır.  Hepinizin bildiği gibi mevcut iktidarı 3 Kasım 2002 seçimlerinde iktidara taşıyan en önemli gerekçeler, yoksulluk, geçim derdi, ekonomik krizin yol açtığı iflaslar, hacizler ve maalesef ki ekonomik sıkıntılardan doğan intiharlardı.  Aradan geçen yaklaşık 19 senenin sonunda bugün geldiğimiz noktada tek başına iktidarda bulunmalarına rağmen yoksulluk, hayat pahalılığı, geçim derdi ve işsizlik Türkiye’de vatandaşın en önemli derdi olarak karşımıza çıkmaya devam etmektedir.

Halkımızın %40'ı açlık, %80'i yoksulluk sınırının altında

Çünkü yeni yılda yapılan çeşitli araştırmalar 4 kişilik bir aile için 9 bin lira ile 10 bin lira arasında seviyesinde yoksulluk seviyesi açıklıyor. Bu hesaba göre halkın %80’i yoksulluk sınırının altındadır. Bunun yanında 2020 senesinde Türkiye'de 3 kişiden birisi bu yıl içinde sosyal yardım aldım diye ifade ediyor.  Bizzat hükümetin açıkladığı yeni ekonomi programında 7 milyon işsiz olduğu açıkça ifade ediliyor ki bu özel ayarlamalar ile ortaya konuluyor. Son iki hafta içinde resmi olarak iş aramamış kişileri işsiz sınıfına sokmadıkları için 7 milyon çıkan rakam aslında bu 10 milyon üzerindedir ve zaman zaman ifade ettiğimiz gibi Yunanistan'ın nüfusundan daha fazladır. Yunanistan'ın nüfusundan daha fazla işsizler ordusu bugün Türkiye'de bulunmaktadır.

Bir senede Ayçiçek yağının fiyatı %300 arttı. 25 liradan 75 liraya çıkıyor. Bununla birlikte Türkiye’de ithal edildiği için ve dolar euro kurundaki bir senede %40, %50 artış nedeniyle aynı ayçiçekte olduğu gibi pek çok meyve ve sebzenin fiyatı da fahiş bir şekilde arttı.

f033000e-4afe-4ebb-9649-971e176c2370.png

2023 yılı hedeflerine ulaşılamayacak

2021 senesinde asgari ücrete yapılan %21'lik maaş zammı maalesef ki gerçek enflasyonun neredeyse yarısı seviyesinde kaldı ve yeterli olmadı. Bunun yanında memur emeklilerine ve memurlara yapılan %7,6’lık maaş zammı resmi enflasyonun bile yarısı seviyesinde kaldı.   Bütün bunlarla birlikte bir miktar daha verilere baktığımızda hükümetin 2023 yılında ortaya koymuş olduğu hedeflerin Türkiye olarak yanından bile geçemeyeceğimiz artık açık bir şekilde ortaya çıkmıştır. 2023 senesinde kişi başına düşen milli geliri 25 bin dolar yapacağız diyorlardı bugün geldiğimiz noktada kişi başına düşen milli gelir 8900 dolar seviyesindedir.

İnsanlar bu kadar şeylerle uğraşırken siyasetin son modası sen kimsin veya kimdensin olmuş. Millet mi cumhur…

Asıl mesele

Milletin maddi ve manevi kalkınması nasıl olur?

Devlet adaleti nasıl tesis eder?olmalı

Maalesef siyasetçilerin ekserisi bu suni gündemi işliyor sürekli.

Bu şekliyle bir arpa boyu yol alamıyoruz.Alamayız da.

Siyasette iktidar olmak amaç değil araçtır.

Bu ülke çok iktidar sahipleri gördü. Hepsi toprağın altında mahkeme-i kübra yi bekliyor.

Tekrardan söylüyorum

'Siyasetin amacı milletin derdine derman olmaktır.

VESSELAM…

0-004.jpg

Editör: TE Bilisim