Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan, " 1071 Malazgirt Zaferi, ‘Adil Bir Dünya’ hedefine yönelik olarak  Milli ve Manevi ruh ile gerçekleştirilen bir büyük şahlanıştır. " dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Malazgirt Zaferi'nin 949. yıl dönümü dolayısıyla yazılı açıklamada bulundu.

'Hakkı üstün tutan anlayış bu zaferle Anadolu'da kalıcı olmuştur'

Erbakan şunları kaydetti:

"1071 Malazgirt Zaferi, Anadolu'yu bizlere vatan olarak kazandırmasının yanında, o güne kadar Anadolu toprakları üzerinde egemen olan, eski Roma Medeniyeti kaynaklı ‘kuvveti üstün tutan’ zihniyete sahip Bizans hükümranlığının sona ermesini ve onun yerine, ‘hakkı üstün tutan’ ve millet olarak ruh kökümüzü oluşturan Milli Görüş anlayışının bu topraklarda kalıcı olarak vücut bulmasını sağlamıştır. Malazgirt'teki bu büyük şahlanış, ecdadımızın Osmanlı Devleti ile altı asır boyunca, üç kıtada zulme ve sömürüye geçit vermemesine, İstanbul’un fethine ve Ayasofya Camii’nde şükür namazının kılınmasına da öncü rol oynayarak vesile olmuştur.

'Milli Görüş hareketinin kurucusu bu ruhtur'

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın siyasi hayatına başladığı ilk andan itibaren Malazgirt Zaferi’ne ve şanlı tarihimize her fırsatta vurgu yaptığını belirten Erbakan, "Milli Görüş Hareketi’nin ilk siyasi partisi olan Milli Nizam Partisi’nin kuruluşunda dile getirdiği; “Açıkça ilan ediyorum ki, bizim partimizin kurucuları Sultan Fatih Hazretleri, Sultan Yıldırım Hazretleri, Sultan Murat, Sultan Melikşah, Ulubatlı Hasan, Orhan Gazi, Nizamülmülk, Akşemseddin, Sultan Yavuz, Kılıçarslan, Alparslan, Gelenbeyi Hazretleri ve Sultan Hamit’tir” ifadesi de bunun en önemli göstergesidir." ifadesini kullandı.

'Kurtuluş ecdadın ayak izini takip ederek olur'

Kurtuluşun ancak şanlı ecdadın ayak izini takip ederek gerçekleşeceğini vurgulayan Erbakan, "Bizler de Milletimizin, bu şanlı tarihimizi örnek alarak ecdadımızın asırlar boyunca yürüdüğü istikamette yürüyerek, aslımıza, ruh kökümüze, bizi biz yapan temel değerlerimize sahip çıkarak kurtuluşa ereceğini altını çizerek ifade ediyoruz. Bu vesileyle, daima iftihar ettiğimiz 1071 Malazgirt Zaferi’nin 949. yıldönümünü kutluyor, Büyük Selçuklu Devleti’nin hükümdarı Sultan Muhammed Alp Arslan bin Davud başta olmak üzere, bu topraklar için tarih boyunca iman gücüyle mücadele eden tüm aziz kahramanlarımızı, tüm şehitlerimizi şükran ve minnetle yâd ediyoruz." şeklinde konuştu.

b-650.jpg

Editör: TE Bilisim