Yurt Dışında Yaşayan Havva Şahin Odabaşoğlu, Trabzon’da Doç. Dr. Can Keçe’ye Mide Ameliyatı Olarak 4 Ayda 40 Kilo Verdi. Çocuklarının Bile İlk Etapta Yeni Haline Alışamadığı Odabaşoğlu, “Evde Herkesin Bana Alışması Çok Zor Oldu.

Özelikle Eşimin. Ama Ben Kendim Çok Mutlu Oldum” Dedi.  Almanya’da Yaşayan 42 Yaşında Ki Havva Şahin Odabaşoğlu, Fazla Kilolarından Kurtulmak İçin Uzun Araştırmalarının Ardından Trabzon’da Medical Park Yıldızlı Hastanesi’nde Doç. Dr. Can Keçe’ye Mide Ameliyatı Oldu. Ardından Beslenme Alışkanlığını Yine Medical Park Yıldızlı Hastanesi Diyetisyenlerinden Merve Yazıcı Eşliğinde Değiştiren Odabaşoğlu, 4 Ayda 40 Kilo Verdi. Yeni Bir Hayata ‘Merhaba’ Diyen 4 Çocuk Annesi Odabaşoğlu, Ameliyat Olma Kararını Çok Zor Verdiğini İfade Etti. Tavsiye Üzerine Trabzon’da Doç. Dr. Keçe İle Görüştüğünü Aktaran Odabaşoğlu, “Can Hoca Bana Çok Güven Verdi. Neredeyse Hemen O Gün Ameliyat Olmak İstedim. İlk Etapta Bende Ameliyatın Bu Kadar Başarılı Olacağına İnanmamıştım. Resmen Hayal Gibiydi” Dedi. 

4 Çocuğumun Bana İhtiyacı Var

Bir İnsanın Psikolojisini Ancak Kilosu Olan Bir İnsanın Anlayacağına Dikkat Çeken Odabaşoğlu, Hayatında Ki Değişimleri İse Şu Şekilde Aktardı: “Ben Ameliyat Olmadan Önce Şu Şekilde Düşündüm. 4 Çocuğumun Var Ve Onların Bana İhtiyacı Oluyor. Fakat Obeziteden Dolayı Oluşan Hastalıklarım Nedeniyle Belki Bir Gece Yarısı Tansiyondan, Şekerden, Kalp Krizi Geçirebilirdim. Bu Nedenle De Her Şeyi Göze Aldım. Ancak Şimdi Ameliyattan Sonra Bakıyorum, Sonuçları Mükemmel Oldu. İnsanın Hayatı Değişiyor, Yeni Bir Sayfa Açıldı Hayatımda. Şuanda Yaşadığım Mutluluğu Zaten Hiç Bir Kelimeyle Anlatamam” Dedi.

Kilo Vermesi 1 Yıla Yayılacak

Ameliyatı Gerçekleştiren Genel Cerrahi - Gastroenteroloji Cerrahisi Ve Cerrahi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Can Keçe İse, Odabaşoğlu İle İlk Görüşmelerini 4 Ay Önce Yaptıklarını Hatırlatarak, ““Bu Süre İçerisinde Hastamızı Ameliyata Hazırladıktan Sonra Gerekli Riskleri Olabilecek Durumları Anlattıktan Sonra Ameliyatımızı Aldık Yaptık. Kendisinin Şeker Hastalığı Da Vardı, Tansiyon Problemi De Vardı. Kiloları İle İlgili De Ciddi Anlamda Bir Takım Sıkıntılar Yaşıyordu. Yaklaşık 4 Aylık Süreç İçerisinde 40 Kilo Civarında Kilo Verdi. Bu Kilo Verme 1 Yıla Kadar Yayılıyor Ve İdeal Kiloya Yaklaşıyor” Dedi.

Dünya Şişmanlıyor, Türkiye Şişmanlıyor

Obezitenin Global Bir Sorun Olduğuna Dikkat Çeken Doç. Dr. Keçe, “Sadece Gelişmiş Ülkelerin Değil Gelişmekte Olan Bizim Gibi Ülkelerin Özellikle Ortadoğu’da Arap Coğrafyasında Yoğun Şekilde İnsan Hayatını Etkileyen Patolojik Düzeye Ulaştı. Aslında Dünya Şişmanlıyor. Dünyada Xxl Bir Nesil Var. Sağlık Bakanlığı Bu Patolojiyi Gördüğü İçin Obezite İle Savaş Veriyor. Türkiye’de Bu Oran Yüzde 25’ler Seviyesinde. Kadınlarda Bu Oran Biraz Daha Yüksek. Yüzde 25-30 Bandı, Her 3 Veya 4 Kişiden Birinin Hastalık Düzeyinde Obeziteye Sahip Olması Demek.

15 Yaş Altında 5 Çocuktan 1’i Hastalık Düzeyinde Obez 

Bizim Uğraştığımız Grup Morbid Obezite, Dediğimiz Artık Hastalık Düzeyinde Kilo Fazlalığı.. Burada Normal Bir Kilo Fazlalığından Bahsetmiyoruz. Kişinin Hayat Kalitesini, Yaşam Tarzını Etkileyecek İlerde Ek Hastalıklar Doğurabilecek Çok Ciddi Bir Obezite Riskinden Bahsediyoruz. Bu Oran Yüzde 20’lerin Üzerinde Türkiye’de.. Adelosan Dediğimiz 15 Yaş Altındakilerde İse Bu Oran Yüzde 20’ler Düzeyinde. Bu Şu Demek; Her 5 Çocuktan Biri Hastalık Düzeyinde Obeziteye Sahip. Bu Korkunç Bir Rakam. Bu Sadece Ameliyatla Düzeltilecek Durum Değil. Toplumsal Önlemlerinin Alınması, Yaşam Tarzı Değişiklikleri Gerekiyor” Dedi.

123456---kopya-20170829165614.png

 

Editör: TE Bilisim