Yarın Akşam Kadir Gecesi

Bin Aydan Daha Hayırlı Olduğu Bildirilen Ve Ramazan Ayına Değer Veren Mübarek Kadir Gecesi Yarın Akşam Tüm İslam Âleminde İdrak Edilecek.

Bin Aydan Daha Hayırlı Olduğu Belirtilen Kadir Gecesi, Kur’an’ın Allah Tarafından Cebrail Aleyhisselam Aracılığıyla Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed -Sellallahü Aleyhi Ve Sellem-‘E Vahyedilmeye Başlandığı Gecedir. Kur’ân’ı Kerim’de Kadir Gecesi’yle İlgili Geçen Ayet-İ Kerimeleri Ve Bu Geceyle İlgili Rivayet Edilen Hadis-İ Şerifleri Sizler İçin Bir Araya Getirdik.

AYET-İ KERÎMELER

“Biz Onu Kadir Gecesi İndirdik. Kadir Gecesi Nedir, Bilir Misin Sen? Kadir Gecesi Bin Aydan Hayırlıdır. Meleklerle Ruh O Gece Rabblerinin İzniyle Her İş İçin İner De İner. Tam Bir Esenliktir O Gece, Tâ Tan Yeri Ağarıncaya Kadar.” (Kadîr Sûresi, 1-5)

“Biz Kur’an’ı Kutlu Bir Gecede İndirdik.” (Duhân Sûresi, 3)

HADİS-İ ŞERİFLER

“Kadir Gecesini, Fazilet Ve Kudsiyetine İnanarak Ve Sevabını Yalnız Allah’tan Bekleyerek İbâdet Ve Tâatle Geçiren Kimsenin -Kul Hakkı Hâriç- Geçmiş Günâhları Bağışlanır.” (Müslim, Müsâfirîn, 175)

Âişe -Radıyallâhu Anhâ-, Peygamber Efendimiz’e: “–Ey Allah’ın Rasûlü! Kadir Gecesi’nin Hangi Gece Olduğunu Bilecek Olursam, O Gece Nasıl Dua Edeyim?” Diye Sormuş, Fahr-İ Kâinat Efendimiz De:

اللَّهُمَّ إِنَّكَ عَفُوٌّ تُحِبُّ الْعَفْوَ فَاعْفُ عَنِّي

“«Allah’ım! Sen Çok Affedicisin, Affetmeyi Seversin. Beni Bağışla!» Diye Dua Et!”Buyurmuştur. (Tirmizî, Deavât, 84)

ayder-turizm-logo-koksal-076.png

Editör: TE Bilisim