Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gündoğan, Açıköğretim İktisat Ve İşletme Fakültelerinden Mezun Olmasına Tek Dersi Kalan Öğrencilerin Dönem Uzatmamaları İçin Uygulanan Tek Ders Sınavları, Bu Yıldan İtibaren Üç Derse Çıkarıldığını Bildirdi

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Açıköğretim İktisat Ve İşletme Fakültelerinden Mezun Olmasına Tek Dersi Kalan Öğrencilerin Dönem Uzatmamaları İçin Uygulanan Tek Ders Sınavlarının, Bu Yıldan İtibaren Üç Derse Çıkarıldığını Bildirdi.

Gündoğan, Üniversitenin İnternet Sitesinden, Açıköğretim Sistemine Kayıtlı Yaklaşık 1,5 Milyon Öğrenciyi Yakından İlgilendiren Üç Ders Sınav Hakkına İlişkin Açıklama Yaptı.

"Açıköğretim İktisat Ve İşletme Fakültelerinden Mezun Olmasına Tek Dersi Kalan Öğrencilerin Dönem Uzatmamaları İçin Uygulanan Tek Ders Sınavları, Bu Yıldan İtibaren Üç Derse Çıkarıldı." İfadesini Kullanan Gündoğan, Açıköğretim, İktisat Ve İşletme Fakültelerinin Lisans Veya Ön Lisans Programlarında Kayıtlı, Üç Dersten Başarısız Olan Ve Bu Dersleri Başarması Durumunda Mezun Olabilecek Öğrencilere Tanınan Üç Ders Sınav Hakkından Hangi Durumdaki Öğrencilerin Yararlanabileceğine De Açıklık Getirdi.

Kayıtlı Olduğu Bölüm Veya Programlarda Tüm Dersleri Alan Ve Üç Dersten Başarısız Olduğu İçin Mezun Olamayan Öğrencilerin "Üç Ders Sınavı"Na Girebileceğini Aktaran Gündoğan, Şunları İfade Etti:

"Öğrencinin Üç Ders Sınavına Girebilmesi İçin, 2016/2017 Öğretim Yılı Güz Veya Bahar Döneminde O Derslere Kayıt Yaptırmış Olması Gerekmektedir. Başarısız Olduğu Üç Dersten (DZ) Veya (YZ) Harf Notu Alan Öğrenciye Üç Ders Sınav Hakkı Tanınmaz. Uygulamalı Dersler (Laboratuvar, Pratik Çalışma Ve Benzeri) İçin Üç Ders Sınav Hakkı Tanınmaz. Üç Ders Sınav Notu, Dönem Sonu Sınav Notu Yerine Geçer. Başarı Notu; Üç Ders Sınavı Uygulanan Her Bir Ders İçin Dönem İçi Notları İle Üç Ders Sınavı Notunun Yüzdelik Oranları Dikkate Alınarak Belirlenir. Öğrencinin Başarı Notu; Üç Ders Sınavı Uygulanan Her Bir Ders İçin Dönem İçi Notları İle Üç Ders Sınav Sonucu Esas Alınarak Hesaplanır. Öğrencinin Harf Notları, Dönem Sonu Sınavına 'Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat Ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları' Kapsamında Oluşan Harf Notu Aralıkları Dikkate Alınarak Belirlenir. Her Ne Sebeple Olursa Olsun Üç Ders Sınavına Katılmayan Ve Katılamayan Öğrenci İçin Mazeret Sınavı Yapılamaz."

SINAVLAR YURT İÇİNDE 22 TEMMUZ'DA, YURT DIŞINDA 13 AĞUSTOS'TA

Gündoğan, "Türkiye Programları İçin Üç Ders Sınavının 22 Temmuz 2017 Cumartesi Günü Fakülte Yönetim Kurulu Kararıyla Belirlenen Sınav Merkezlerinde Gerçekleştirileceğini" Belirterek, "Türkiye Programlarına Kayıtlı Bulunan Ve Halen Cezaevi-Tutukevinde Olup Üç Ders Sınavına Girme Hakkı Olan Öğrencinin Sınavı Da 22 Temmuz Cumartesi Günü Bulunduğu İldeki Cezaevi-Tutukevinde Yapılacak. Yurt Dışı Programları İçin Üç Ders Sınavı; 13 Ağustos 2017 Pazar Günü Yine Fakülte Yönetim Kurulu Kararı İle Belirlenen Sınav Merkezlerinde Gerçekleştirilecek."

Rektör Prof. Dr. Gündoğan, Açıköğretim Sistemine Kayıtlı Öğrencilerin Başarılarını Artırmaya Yönelik Yaptıkları Çalışmaları Sürdüreceklerini Bildirdi.

123456---kopya-299.pngyesyeni-logo-final-809.png

Editör: TE Bilisim