Trabzon'un Arsin İlçesindeki Organize Sanayi Sitesinde Gündoğdu Mobilya Fabrikası'nda Yangın Çıktı. Yangın Yaklaşık 9 Saattin Sonunda Kontrol Altına Alındı.

İtfaiye Ekiplerinin Yoğun Bir Çalışma Yaptığı Yangında Oluşan Maddi Hasarın Yaklaşık 50 Milyon Lira Olduğu Kaydedildi.

Arsin Organize Sanayi Sitesindeki Gündoğdu Mobilya Fabrikasında Saat 08.00 Sıralarında Belirlenemeyen Bir Nedenle Başlayan Yangın, Kısa Sürede Büyüdü. İşletmenin Atölye Bölümünde Başlayan Yangında Ahşap Malzemeler Ateş Alınca, Fabrika Binası Bir Anda Alevler İçinde Kaldı. Kontrol Altına Alınamayan Yangın Büyüyünce Fabrika Ve Çevresindeki Tesisler Boşaltıldı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ve Çevre İlçelerden Gelen İtfaiye Ekipleri Yangına Müdahale Ederken, Organize Sanayi Bölgesi De Yoğun Dumanla Kaplandı. Polis Ekipleri Çevrede Önlem Aldı, Fabrika Binasının Alt Kısmında Bulunan Ahşap Ve Sünger Gibi Malzemeleri Yanmaktan Kurtarmaya Çalışan İşçiler De Polislerin Uyarısı Üzerine Bölgeden Uzaklaştı.

İTFAİYE Görevlisinin KOLU KIRILDI

Bu Arada, Yangını Söndürmek İçin Başlatılan Çalışmalar Sürerken, Bir İtfaiye Görevlisi De, Basınçlı Su Taşıyan Hortumun Çelik Ucunun Bağlı Olduğu Yerden Kurtularak Koluna Çarpması Sonucu Yaralandı. Kolu Kırıldığı Öğrenilen İşçi Hastaneye Kaldırıldı. Büyük Ölçüde Kontrol Altına Alınan Yangını Söndürmek İçin Çalışmalar Da Sürüyor.

OCAK AYINDA DA ÇATISI KARDAN ÇÖKMÜŞTÜ

Gündoğdu Mobilya Fabrikası, Trabzon'da 31 Ocak Gecesi Etkili Olan Kar Yağışında Karla Kaplanan Çatının Çökmesi Sonucu Büyük Hasar Görmüş, Fabrika Binası Kar Kütlesiyle Kaplanmıştı. Yaklaşık 10 Dönüm Alana Kurulu Olan Fabrikanın Sahibi Aydın Gündoğlu Yaptığı Açıklamada, Yaklaşık 20 Milyon Lira Zarara Uğradıklarını Söylemişti.

BAKAN SOYLU VE AVCI YANGIN YERİNDE

Trabzon'un Arsin İlçesi'ndeki Organize Sanayi Sitesi'nde Gündoğdu Mobilya Fabrikası'nda Sabah Saatlerinde Çıkan Yangının Söndürme Ve Soğutma Çalışmaları Devam Ediyor. Bölgeye Giresun Ve Rize'den Gelen Çok Sayıda Takviye İtfaiye Aracı Ve Su Tankeri De Yaklaşık 7 Saatir Süren Söndürme Çalışmalarına Yardım Etti. Bölgede Etkili Olan Yoğun Dumandan Ötürü Çevrede Görev Yapan Polislere Ayran Ve Yoğurt İkram Edildi. Rize'de Bir Toplantıya Katılmak Üzere Trabzon'a Gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ve Kültür Turizm Bakanı Nabi Avcı Da Yanan Fabrika Ve Çevresinde İncelemelerde Bulundu. Yangın Söndürme Ve Soğutma Çalışmalarını İnceleyerek Yetkililerden Bilgi Alan Bakanlar Soylu Ve Avcı, Fabrika Sahibi Aydın Gündoğlu İle Görüşerek Geçmiş Olsun Dileklerini İletti, "Çok Geçmiş Olsun. Ne Gerekiyorsa Emrinize Amadeyiz' Dedi. Bakanlar Daha Sonra Rize'ye Hareket Etti.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Arsin Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Gündoğdu Mobilya Fabrikasında Çıkan Yangının Kontrol Altına Alınarak Çevrede Soğutma Çalışmalarına Başlandığını Açıkladı. Bölgede Yaklaşık 9 Saattir Sürdürülen Çalışmalarda Yaklaşık 200 Görevli, 70 İtfaiye Aracı, Arazöz Ve İş Makinesi İle Yangına Müdahale Etti. Fabrikanın İmalat Bölümünde Çıkan Ve Çevredeki Diğer İşletmelere Sıçramaması İçin İtfaiye Ekiplerinin Yoğun Bir Çalışma Yaptığı Yangında Oluşan Maddi Hasarın Yaklaşık 50 Milyon Lira Olduğu Kaydedildi.

SOĞUTMA ÇALIŞMALARI SÜRDÜRÜLÜYOR

Yangına İlişkin Açıklamada Bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, "Bütün Ekiplerimiz İlk Anda Olay Yerine İntikal Etti. Bu Fabrikada Binin Üzerinde İnsanımız İstihdam Ediliyor. Trabzon İçin Çok Önemli Bir Tesis. Kışın Kar Yağışında Da Bir Bölümünde Hasar Meydana Gelmişti. İşadamı Aydın Gündoğdu Ve Tüm Çalışma Arkadaşlarına Geçmiş Olsun Dileklerimizi Bir Kez Daha İletiyorum. Can Kaybı Ve Yaralı Olmaması Tek Tesellimizdir. Kontrol Altına Alınan Yangında Ekiplerimiz Soğutma Çalışmalarını Sürdürüyor Dedi.

Bu Arada, Yangını Söndürmek İçin Başlatılan Çalışmalarda Basınçlı Su Taşıyan Hortumun Çelik Ucunun Bağlı Olduğu Yerden Kurtularak Koluna Çarpması Sonucu Yaralanan İtfaiye Eri Ömer Çolak'ın Hastanedeki Tedavisinin Ardından Taburcu Edildiği Öğrenildi.

123456---kopya-812.pngyesyeni-logo-final-20170511184643.png

Editör: TE Bilisim