Yaklaşan Kurban Bayramı Öncesi Et Fiyatlarında Artış Bekleniyor

Trabzon Kasaplar Odası Başkanı Temel Korkmaz, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde et fiyatlarında artış beklentisi içerisinde olduklarını, yılbaşına kadar da et kilogram fiyatlarının 50-60 TL’yi bulabileceğini söyledi.

2014 yılının başlarından itibaren et fiyatları yükselmeye başladığını belirten Korkmaz, “Bu gidişle önlem alınmaması halinde yıl sonuna kadar et fiyatlarının 50-60 lirayı bulacaktır. Şuanda kıyma fiyatları 35-40 TL aralığında. Türkiye’de Güneydoğu’dan özellikle et olmadığı, canlı hayvan olmadığı halde kulak küpeleri yolsuzluğu ile et fazlalığı görülüyor. Türkiye’nin yıllık ihtiyacı 15 milyon büyükbaş hayvandır. Aslında devletin elinde kayıtlı 7-8 milyon büyükbaş hayvan vardır ve bu yarı yarıya açık demektir” dedi.

Son günlerde Sarp Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye getirilmek istenilen kaçak et konusunda çalışmaların daha sık yapıldığını ifade eden Korkmaz, “Artvin Valiliği ve İçişleri Bakanlığına yazı yazdım. Denetimler daha sık yapılıyor. Bu işe çok önem veriyoruz. Çünkü oradan gelen etin ne olduğu da belli değil. Yoksa Türkiye’de hayvancılık iyi gidiyor. Devletin uçağa verdiği önemi ete de vermesini istiyoruz. Destek veriyorlar ama yeterli değil” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim