Akçaabat’ın Birçok Mahallesinde Meydana Gelen Elektrik Kesintileri Vatandaşları Çileden Çıkardı. Vatandaşlar Sık Sık Ve Uzun Süreli Elektrik Kesintisi Olmasından Şikâyetçi. Trabzon Genelinde Elektrik Kesintilerinin Sık Yaşandığı İlçe Olan Akçaabat’ta Vatandaşlar Elektrik Sorununa Çözüm Bekliyor.

Özellikle Hafta Sonları Kesilen Ve Uzun Süre Gelmeyen Elektrikler Esnafların İşlerini Olumsuz Etkiliyor. Akçaabat’lı Bazı Esnaflar TEDAŞ’ı Her Elektrik Kesintisinde Saatlerce Aramalarına Rağmen Ulaşamadıklarını Ve Kesintilerin Sebeplerini Dahi Öğrenemediklerini Dile Getirdi.

Esnaflar “Marka Şehir Denilen Akçaabat’ta Elektrik Kesintilerinin Olması Ve Saatlerce Gelmemesi Akçaabat’a Yakışmıyor ”Elektrik Kesintilerinin Esnaflar Ve Mahalle Sakinleri Açısından Getirmiş Olduğu Mağduriyetleri Kim Giderecek Açıklamasında Bulundular.

ÖNCEDEN VATANDAŞ UYARILMIYOR

Elektrik Kesintilerinin Daha Önceden Vatandaşlara Bildirilmediğinden Dolayı Vatandaşın Mağdur Olduğuna Dikkat Çeken Esnaflar “Özellikle Elektrik Kesintisi Yapılacağı Bilgisi Kesinlikle Vatandaşa Bildirilmiyor. Bundan Dolayı Da Vatandaşlar Sürekli Mağdur Ediliyor. Cumartesi Günü Elektrikler Kesildi Geldi, Kesildi Geldi Ve Dakikalarca Sürdü. Sorunun Sebebini Öğrenmek Ve Mağduriyetlerimizi Yazdırmak İçin Ancak Dikkate Dahi Alınmadık Ve Sorunlarımızı Yazdıramıyoruz Telefonlarla Uğraşamıyoruz.

 ‘ELEKTRİK SATIYORUZ KARANLIKTA YAŞIYORUZ’

Türkiye’nin Dış Ülkelere Elektrik Satan Bir Ülke Olmasına Rağmen Kendi Ülkemizde Elektrik Kesintisi Yaşadığımızı Söyleyen Akçaabat’lı Vatandaşlar “Gelişmiş Şehirlerde Elektrik Kesintisi Diye Bir şey Olmaz. Kendi Ülkemizden Başka Ülkelere Elektrik Satıldığı Söyleniyor Ancak Kendi Ülkemizde Elektrik Sorunu Yaşıyoruz. 2015 Türkiye’sinde Taş Devrini Yaşattırıyorlar Bize.

ESNAFLAR GERGİN

Elektrik Kesintilerinden Mahalle Esnafları Da Olumsuz Etkileniyor. Özellikle Gıda Satışı Yapan Esnaflar Uzun Süreli Elektrik Kesintilerinden Bir Hayli Olumsuz Etkileniyor. Esnaflar TEDAŞ Ekiplerinin Sorumsuz Davrandığını Ve Vatandaşın Önceden Elektrik Kesintisi Olacağına Dair Uyarmamasından Dolayı Kızgın.

İŞTE ESNAFIN ELEKTRİK KESİNTİLERİNE YORUMLARI

(BERBER) Özellikle Hafta Sonları Ve Bayram Arifelerinde Elektrik Kesintileri Artıyor. Esnaf Olarak Bizim Tüm İşlerimiz Elektrikle Yapılıyor. Ben Berberim Ve Tıraş Yapabilmem İçin Elektrik Kesintisinin Olmaması Gerekiyor. Tam İnsanı Tıraş Ediyorum Tıraşın Ortasına Gelmişim Çat Diye Elektrik Kesiliyor. Bu Vatandaş Elektrik Gelene Kadar Yarım Tıraşla Beklemek Zorunda Mı? Beş Dakika On Dakika Değil Üç Dört Saat Elektrikler Gelmiyor. Esnaf Olarak Da Vatandaş Olarak Da Büyük Zorluk Çekiyoruz.

(KASAP)Son Zamanlarda Elektrik Kesintisi Bir Hayli Arttı. Son Bir Aydır İki Güne Bir Elektrik Kesintisi Oluyor. Ben Kasabım Ve Etlerin Bozulmaması İçin Elektrik Kesintisinin Olmaması Gerekiyor. Ne Yazık Ki Akçaabat İlçemizde Elektrik Kesiliyor Ve Uzun Zaman Gelmiyor. Et Ürünü Sıcak Havalarda Tehlike Arz Eder. Özellikle Akşamları Ve Gündüzleri Kesintiler Oluyor Ve Saatlerce Gelmiyor. Dükkânımızı Kapatıp Gitmek Zorunda Kalıyoruz. Tedaş Ekiplerinin Bu Soruna Bir Çözüm Bulması Gerekiyor.

(KAHVEHANE)Kahvehane İşletiyorum Ve İnsanlar Buraya Dinlenmek Ve Eğlenmek İçin Geliyor. Ne Yazık Ki Elektrikler Bir Kesiliyor Üç Dört Saat Gelmiyor. İnsanlar Buraya Zaman Geçirmek İçin Geliyor Ve Karanlıkta Kalıyor. Doğal Olarak Müşteriler Tekrar Kalkıp Evine Gidiyor. Marka Bir Şehirde Böyle Kesintilerin Olması Hiç Hoş Olmayan Bir Durum.

IMG_2029

IMG_2031

IMG_2035

IMG_2042

IMG_2044

Editör: TE Bilisim