Valiler, Toplumun Tüm Kesimlerine Ulaşmak  İçin Bulundukları İllerde Her Ay Düzenli Toplantılar Yaparak Vatandaşın Talep Ve  Sorunlarını Dinleyecek.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İmzasıyla 81 İle Konuya İlişkin  Gönderilen Genelgede, Bulundukları İllerde Devletin Ve Hükümetin Temsilcisi Olan  Valilerin, Vatandaşların İstek, Öneri Ve Şikayetlerini Alıp Değerlendirmekle  Görevli Oldukları Vurgulandı. Valilerden, Görevlerini Yerine Getirirken  Vatandaşların Müracaatlarını Beklemeden Doğrudan Temas Kurmak Suretiyle, Toplumun  Tüm Kesimlerine Daha Geniş Bir Şekilde Ulaşmaları İstendi.

Genelgeye Göre, Valilerin Başkanlığında Basına Kapalı Olarak  Kaymakamlar, İl İdare Şube Başkanları İle Toplumun Farklı Kesimlerinin Katıldığı  Düzenli Toplantılar Yapılacak. Yine Valilerin Koordinesinde Bir Yıl İçerisinde,  İldeki Bütün Muhtarları Kapsayacak Şekilde Planlama Yapılarak, Her Ay İl  Merkezinde Ve Ayrı Ayrı Her İlçede Muhtarlar İle Bir Araya Gelinecek.

123456---kopya-066.png

Ekonomik Toplantılar Da Yapılacak

Valilerin Başkanlığında İlin Ekonomik Durumunu Ve Potansiyelini, İlde  Devam Eden Kamu Ve Özel Sektör Yatırımlarını Ve İstihdam Konularını  Değerlendirmek Amacıyla; Şehrin Ekonomik Aktörleri, Esnaf, İş Adamı Ve Onların  Oluşturduğu Meslek Kuruluşları, Sivil Toplum Örgütleri İle Yılda İki Kez Toplantı  Yapılacak.

Ekonomik Toplantıların Yanı Sıra Vali Veya Kaymakamların Katılımıyla  İlçe, Bölge, Mahalle Ve Köylerde, Doğrudan Vatandaşın İstek, Şikayet Ve  Önerilerini Dile Getirebilmeleri Amacıyla Her Ay Buluşma İmkanı Sağlanacak.

Sivil Toplum Örgütleri, Şehit Aileleri Ve Eğitimin Temel Aktörleri

Genelgede, Kaymakamların İlçelerde; Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanı,  İlgili Kamu Görevlileri, Sivil Toplum Örgütlerinin Temsilcileri İle Kaymakamların  Belirleyeceği Ve Toplantıya Katılımında Fayda Bulunan Kişiler Veya Kurum Ve  Kuruluşların Yöneticileri, Muhtarlar Ve Vatandaşla Düzenli Olarak Her Ay Ayrı Bir  Yerde Bir Araya Gelmelerinin Büyük Önem Arz Ettiğine Dikkat Çekildi.

Genelgede, Ayrıca, Asker, Jandarma, Polis, Korucu Ve 15 Temmuz Sivil  Şehit Ailelerinin Düzenli Olarak Ziyaret Edileceğinin Ve Eğitim Alanında Okul  Müdürleri, Öğretmenler Ve Okul Aile Birliği Yöneticileri İle Düzenlenecek  Toplantılarda Bir Araya Gelineceğinin Altı Çizildi.

Valilerden, Söz Konusu Toplantıların Sonunda Düzenlenecek  Değerlendirme Raporlarını Da İçişleri Bakanlığına Göndermeleri İstendi.

yesyeni-logo-final-573.png

Editör: TE Bilisim