İlk Olarak Sera Gölü'ne Giden Vali Öz, Sera Gölü'nün Trabzon'a Çok Yakın Olması Nedeniyle Avantajlı Bir Konumda Olduğunu Söyledi. Vali, "Sera Gölü'nün Turizme Kazandırılması İçin Devam Eden Proje Çalışmalarını Hızlandıracağız" Dedi.

Daha Sonra Düzköy İlçesine Hareket Eden Vali Öz, İlçeye Bağlı Kayabaşı Yayla Tesisleri’ni Gezdikten Sonra, Haçkalı Hoca Türbesi’ne Ziyarette Bulundu. Burada Bulunan Şehitlik Mevkiini De Gezen Vali, Çevre Düzenlemesi Yapılan Bölgede Yapılaşmaya Meydan Verilmeden, Doğallığın Korunmasını İstedi. Düzköy İlçe Ziyaretini İlçe Kaymakamlığı Ve Belediye Başkanlığı İle Tamamlayan Vali Öz, Kaymakam Ufuk Özen Alibeyoğlu'ndan Ve Belediye Başkanı Salih Bakal’dan Brifing Aldı.

Ziyarete İlişkin Bir Değerlendirmede Bulunan Vali Öz, "Düzköy İlçemiz Potansiyeli Çok Yüksek Olan Bir İlçemizdir. Yaylalarıyla Ve Turizm Altyapısıyla Güçlü Bir İlçemiz. Ziyaretimizde İlçemizde Yürütülen Eğitim, Sağlık, Karayolları Alanlarındaki Yatırımları Yerinde Görme Fırsatı Bulduk. Devletimizin, Kamu Kurumlarımızın Ve Yerel Yönetimlerimizin Yapmış Olduğu Hizmetleri Değerlendirdik. Bu İlçemizle İlgili Çok Önemli Yatırımlarımız Var. Bu Yatırımları Gerçekleştirmek İçin El Birliği İle Çalışıyoruz" Dedi.

DSC_1780Düzköy Ziyaretinin Ardından Akçaabat'a Giden Vali Öz, Burada İlk Olarak İlçe Kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy İle Görüşerek İlçe Hakkında Brifing Aldı. İlçenin Sorunlarının Konuşulduğu Toplantının Ardından Belediye Başkanı Şefik Türkmen'i De Ziyaret Eden Vali Öz, "Akçaabat İlçesi De Giderek Trabzon'la Daha Fazla Ölçekte Entegre Olmuş Bir İlçemizdir. Eğitimde, Ticarette, Diğer Altyapı Yatırımlarında Karayolu Ve Sahil Yolu İle Beraber Bu Bağ Daha Da Güçlenmiş Durumdadır. Beldeleri Ve Altyapısıyla Trabzon'un Ayrılmaz Bir Parçası Olmuştur.

DSC_1833(2)Artık Büyükşehirle Beraber De Var Olan Beldelerimizin İlçe Belediyesiyle Entegre Edilerek Büyükşehir Belediyesi Çatısı Altında Birleşmesiyle İmar, Altyapı Ve Diğer Alanlarda Daha Uyumlu Birlikte Bir Çalışma Bekliyor Ve Ümit Ediyoruz” Diye Konuştu.

DSC_1801Ziyaretin Ardından Belediye Başkanı Şefik Türkmen Vali Öz'e İlçesinde Bulunan Tarihi Orta Mahalleye Ait Bir Tablo Hediye Etti.

 

Editör: TE Bilisim