Vali İsmail Ustaoğlu, Okul Müdürleriyle Akçaabat’ta Buluştu, Tavsiyelerde Bulundu

Vali İsmail Ustaoğlu, 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılını Değerlendirmek Ve Çeşitli Tavsiyelerde Bulunmak Üzere Trabzon'da Görevli Tüm Okul Müdürleriyle Bir Araya Geldi.

Akçaabat Samet Uslu İmam Hatip Ortaokulu'ndaki Toplantıda Hitap Ettiği Okul Müdürlerine, Eğitim Öğretimde Dikkat Edilecek Hususları Anlatan Vali Ustaoğlu, “Eğitimciler Olarak Sizler Önemli Bir Görev İfa Etmektesiniz. Bugün İlimizde Toplamda 150 Binin Üzerinde Öğrencinin Eğitim Gördüğü Okullarımızda Sizlerin Önemli Bir Sorumluluğu Bulunmaktadır. Her Birimiz, Geleceğimiz Olan Yavrularımızı Sizlere Emanet Ediyoruz. Çocuklarımızın Donanımlı Bir Şekilde Yetişmesinde, Memleketine, Milletine Faydalı Olmasında, Siz Eğitimcilerin Ciddi Emekleri Vardır” Dedi.

“Tavsiyeleriniz, Öğrencilerinizin Hayata Bakışını Değiştirebilir”

Öğrencilik Hayatında En Fazla İz Bırakan Anıların; Öğretmenler Ve Müdürlerle Yaşanan Diyaloglar Ve Onların Öğrencilerle İlgilenme Şeklini İçerdiğini Aktaran Vali Ustaoğlu, “Yaşanan Olumlu, Olumsuz Tüm Anılar Bir Ömür Boyu Hatırlanır. Öğrencilerimizin Okul Yaşamlarında Karşılaştıkları Olayları, Olumlu Şekle Getirmeliyiz. Her İnsanın Hayatında Bir Kırılma Anı Vardır. Hayata Bakışımızı, İzleyeceğimiz Yolu Bize Gösteren Öğretmenimizin Bir Tavsiyesi Olabilir. O An İçin Aileler Farkında Olmayabilir. Daha Sonraki Süreç İçerisinde Ailelere Yönelik Tavsiyeler, Çocuklarının Yeteneklerini Keşfetmelerine Dair Söylemler Sayesinde, Geleceğin Bilim Adamları, Sanatçıları, Siyasetçileri Yetişebilmektedir” Diye Konuştu.

“Öğretmen-Öğrenci-Aile İlişkisini İyi Kurgulamalısınız”

Okul Müdürlerine, Öğretmen-Öğrenci-Aile İlişkisini İyi Şekilde Kurgulamaları Ve Bu İlişkiyi En Aktif Hale Getirmeleri Talimatını Veren Vali Ustaoğlu, “Bir Çocuğun Hayatını Kurtarmak, Bir Çocuğun Geleciğine Dokunmak, Hem İnancımız Hem De Üstlenmiş Olduğumuz Sorumluluk Gereği Önemli Bir Esastır. Okullarımızda Rutin Öğretmenliğin Ve İdareciliğin Ötesinde, Öğretmen-Öğrenci-Aile İlişkisini İyi Kurgulamalısınız. Aile Ziyaretlerinde Bulunmalı, Sevginizi, Muhabbetinizi Ve Çocuklarının Başarılarını Kendileriyle Paylaşmalısınız. Öğrencilerinizin, Aile İçi Şiddete Maruz Kalıp Kalmadığını, Ailesinden Birini Kaybetmiş Olabileceğini, Aile İçinde Bir Takım Ekonomik Sıkıntıların Olup Olmadığını, Ders Çalışma Ortamlarının Nasıl Olduğunu Bilmemek Gibi Bir Durum Söz Konusu Olmamalıdır.” İfadelerini Kullandı.

“İlimiz, Eğitimde Başarılı Ve Altyapısı Noktasında Gayet İyi Durumda”

Son Dönemde Trabzonlu Öğrencilerin Elde Ettiği Başarılara Özel Bir Parantez Açan, Kentin Derslik, Öğretmen Ve Taşımalı Eğitim Durumuna Da Değinen Vali Ustaoğlu, Şöyle Devam Etti:

“Teknofest'te Elde Edilen Büyük Başarıda, Liseye Geçiş Sınavındaki Başarılarda Öğrencilerimizin Yanı Sıra, Öğretmenlerimizin Ve Ailelerimizin De Çalışmaları Ve Gayretleri Bulunmaktadır. Farkındayız Ve Müteşekkiriz. İlimiz, Eğitim Altyapısı Noktasında Gayet İyi Durumdadır. Bir Okulumuzun Dışında İkili Eğitim Gören Hiçbir Okulumuz Bulunmamaktadır. Bu Da Bizim Güçlü Bir Yanımızın Olduğunu Göstermektedir. Çocuklarımızın Sınıfları Tıka Basa Doldurduğu O Dönemler Geride Kaldı. Öğretmen İhtiyacı Noktasında Bir Sıkıntımız Söz Konusu Değildir. Taşımalı Sistemde Sorumluluğumuz Ve Mesuliyetimizin Fazla Olduğunu İfade Etmek İstiyorum. Anne Babalarının, Evlerinde Gözbebeği Gibi Baktıkları Çocuklarımızın Sağlıklı Şekilde Okula Ulaşımlarında Her Türlü Tedbiri Alıyoruz. Okullarda Bu İşin Titiz Şekilde Takip Edilmesi Gerekmektedir. Öğrencilerimizin Okullarında Yedikleri Yemeklerinin Denetimi Noktasında Da Dikkatli Olmalısınız. Zaman Zaman Onlarla Aynı Sofrayı Paylaşarak Bu Titizliği Gösterebilirsiniz. Bağımlılıkla Mücadele İle Alakalı İki Ayda Bir Toplantılar Yapmaktayız. Okullarımızda Bu Anlamda Özel Güvenlik Tedbirleri De Alınmaktadır.”

“Öğrencilerinizle Diyaloglarınızda Çok Dikkatli Olun”

Konuşmasının Sonunda, Çocukların Rol Modelinin Öğretmenleri Olduğunu Önemle Hatırlatan Vali İsmail Ustaoğlu, “Her Türlü Hareket Ve Davranış, Onların Hayatlarında Önemli İzler Bırakacaktır. Bunun İçin Siz Öğretmenlerin Ve Yöneticilerin, Öğrencilerimizle Olan Diyaloglarınızda Çok Dikkatli Olmanızı Önemle Rica Ediyorum” Uyarısında Bulundu.

670x136-006.jpgitaly-002.jpg

Editör: TE Bilisim