Turizm Merkezi Uzungöl İle Garester Yaylası Arasına Yapılması Planlanan Teleferik İçin İlk Kazmanın Önümüzdeki Günlerde Vurulacağı Bildirildi.

Yörede Turizmi Daha Da Geliştirmek İçin Beldedeki Göl İle Gölün Üst Kısmında Yer Alan Garester Yaylası Arasında Teleferik Yapmak İstediklerini Söyleyen Uzungöl Belediye Başkanı Abdullah Aygün, "Doğu Karadeniz'e Gelen Turistlerin En Çok Ziyaret Ettiği Uzungöl'e Yapılacak Teleferik İnşaatına Yeni Yılın Başında İlk Kazma Vurulacak. Teleferik İhalesini Yap İşlet Yöntemiyle Ve Ön Protokolle Beyaz Anadolu Limited Şirketi'ne Verdik" Dedi.

Şirketin Yabancı Bir Fabrika İle Bu Konuda Görüştüğünü Ancak Yasal Prosedürleri Beklerken Avro İle Şilin Arasındaki Kur Farkı Sebebiyle Teleferik İnşaatına Başlayamadığını Anlatan Aygün, "Şirket İnşallah Ocak 2014 İtibariyle Teleferik Yapımı İçin Kazmayı Vuracak. Uzungöl'de Yapılacak Teleferik Saatte 700 Kişi Taşıyabilecek. 2 Bin 868 Metre Uzunluğundaki Hatta, Teleferik 4 Dakika 13 Saniyede Garester Yaylası'na Çıkacak. Biri Gidiş Diğeri Dönüş Şeklinde İki Kabinden Oluşacak Teleferiğin Kabinleri Oldukça Büyük. Bir Kabin Tek Seferde Yaklaşık 50 Kişi Taşıyabilecek. Yani 50 Kişi Garester Yaylası'na Çıkarken 50 Kişi De Geri Dönebilecek" Diye Konuştu.

Aygün Söz Konusu Teleferiğin Oldukça Modern Yapılacağına Da İşaret Ederek Antalya Kemer Tahtalı'daki Teleferiğin Aynısı Olacağını Söyledi.

eks

Editör: TE Bilisim