Ak Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Abdulkadir Uraloğlu Trabzon Ve İlçelerinde Gerçekleştirmiş Olduğu Ziyaretlerine Ara Vermeden Devam Ediyor.

Gerçekleştirmiş Olduğu Ziyaretlerinde Kendisine Karşı Olan Yoğun İlgiden Oldukça Memnun Olan Uraloğlu Bugün Bir Basın Açıklaması Yayınladı.

Uğraoğlu'nun Yazılı Olarak Hazırladığı Basın Açıklaması Şu Şekilde.......

AK Parti İktidarının 2002’den bu yana uygulamada tuttuğu dev ulaşım hamlesi; Trabzon’u diğer şehirlere bağlayan devlet yollarının 250 kilometreye, ilçe, belde ve köyleri şehir merkezine ulaştıran il yollarının da 650 kilometreye ulaşmasını sağlamıştır. Böylece Trabzon’un karayolu ağının toplamda 856 kilometreye ulaşmasını sağlayarak ilimize erişimi daha hızlı ve güvenli hale getirmiş olduk. Bu standartları çok daha ileri seviyelere taşıyacağız.

Türkiye de 4 il de yapılacak olan yat limanlarından biride Karadeniz’in incisi Trabzon’a kurulacak. 175 yat kabul kapasiteli olacak olan Trabzon Yat limanının alt yapı inşaatları tamamlandı. 2015 yılında Projenin ihalesi yapılacaktır. Önemli bir deniz ve liman şehri olan Trabzon için bu yatırımın kısa sürede tamamlanması için gayret içinde olacağız.

Liman kentleri, ticaret Kültürünün en hızlı nüfuz ettiği kentlerdir. Bu kentler, değişim ve dönüşümün mekânı olarak gelişirler. Ulaşım olanakları ve ham madde-pazar ilişkileri göz önünde bulundurulduğunda, liman kentlerinin gelişimi daha da önem taşır. 1820 ‘de sadece liman kenti olduğu için İngilizler Trabzon ile doğrudan ilişki kurmuşlardır. Yıllar önce bu ehemmiyeti İngilizler tarafından görülmesine rağmen bizim ihmallerimiz olmuştur.

Doğu Karadeniz Bölümü’nün en önemli limanı Trabzon Limanıdır. Trabzon Limanı Dağların denize paralel uzanmasından dolayı hinterlandı yani arka bölgesi dar olan bir limandır. Bu coğrafya demir yolu ile mutlaka desteklenmelidir. Gelişmiş ülkelerde taşımacılıkta kullanılan en verimli yol ağı sırasıyla deniz yolu, demir yolu, karayolu ve hava yolu şeklindedir. Havayolu taşımacılıkta en az kullanılan ulaştırma çeşididir. Bu standart hem maliyet açısından hem de verimliliği bakımından oldukça önemlidir. Belli bir aşamaya gelen demir yolu proje çalışmaları artık zaman kaybetmeden hayata geçmelidir. Trabzon bunu başarmak zorundadır ve bu tarihi sorumluluğu mutlaka yerine getirmelidir.

Editör: TE Bilisim