Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize, Ordu ve Trabzon illerini bünyesinde bulunduran Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen ve Ünye Belediyesi tarafından yürütülecek olan ‘Ünye Turizminin Merkezinde 4 Arasta Bir Orta Çarşı’ Projesinin sözleşmesi imzalandı.

Proje ile Orta Çarşı’da Sokak sağlıklaştırma ve binalarda dış cephe giydirme işlemleri yapılarak Orta Çarşı’nın tarihi dokusun yaşatılması ve eski hareketli günlerine döndürülmesi planlanıyor.

Ünye’nin Doğu Karadeniz Bölgesi’nin önemli turizm destinasyonlarından biri olduğunu belirten DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, “Ünye, tarihi kent alanları, yapıları ve doğal güzellikleri ile son derece önemli bir destinasyon noktasıdır. Son yıllarda Bölgemizde zirveye çıkan turizmden Ünye’mizin de hak ettiği payı alması adına ‘Ünye Turizminin Merkezinde 4 Arasta Bir Orta Çarşı’ projesini çok önemsiyoruz ve sadece Ünye’ye değil Bölgemiz turizmine de büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Projenin alternatif turizme yeni bir soluk, yeni bir bakış açısı getirdiğine de vurgu yapan Kaldırım, turizm altyapısı için projenin çok önemli olduğunu kaydetti. Kaldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

“Biz Bölgemize güç katacak, zenginliğini arttıracak her projeye destek olmaktan gurur duyarız. Bu projede Bölgemizin turizmine güç katacak bir proje, hayırlı olmasını diliyorum. Bu tür projelere her zaman destek olacağımızı da belirtmek istiyorum.”

Tarihi Kültürel ve Doğal Değerlerin Korunması ve Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında Ünye Belediye Başkanlığı tarafından yürütülecek olan 667 Bin TL’lik projenin 500 Bin TL’sini DOKA karşılayacak.

Ünye Belediyesi’nin gerçekleştireceği projeyle; Tarihi Orta Çarşı’da dış cephe giydirme işlemlerinin yapılmasını sağlanarak, ilçenin tarihi dokusunun yaşatılması hedefleniyor.

Projeyle halkın ilçede gerçekleştirilebilecek turizm faaliyetleri hakkında bilinçlendirilmesinin de sağlanacağı proje kapsamında Orta Çarşı’da belirlenen 9 noktaya ahşap tanıtım panosu konulacak.

2 yıl içerisinde bitirilmesi planlanan proje ile Orta Çarşı açısından önem taşıyan bir ayakkabı türü olan Çapula Heykeli Orta Çarşı’ya yerleştirilecek ve böylelikle çarşıya gelen turistler kültürel miras hakkında bilgi sahibi olabilecekler. Yapılan bütün bu çalışmalar sonucunda Ünye’de turizm konusunda yeniden bir farkındalık oluşturmak amaçlanıyor.

yesyeni-logo-final-029.png

Editör: TE Bilisim