Üniversiteye ücretsiz hazırlık kursuna 800 başvuru

Trabzon Büyükşehir Belediye tarafından 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı için düzenlenecek üniversiteye hazırlık kursuna 800 öğrenci kayıt yaptırdı. Hafta içi ve hafta sonu sayısal, sözel ve eşit ağırlık olarak yapılacak kurslara sadece mezun öğrenciler kabul edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen hazırlık kurslarında 25 öğretmen görev alacağı belirtilirken, kayıtların sona erdiği bildirildi. İtfaiye yanında bulunan eski teknik hizmetler birimlerinde verilecek kurslara geçen yıl katılan ve LYS'nin ardından tercihlerini yapan öğrencilerden 197'si çeşitli üniversitelerin 4 yıllık lisans programlarına, 195'i ise 2 yıllık ön lisans programlarına yerleştirilmişti.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu bu yıl düzenleyecekleri üniversiteye hazırlık kursuna 800 mezun öğrencinin başvurduğunu kaydederek, "Sosyal sorumluluk anlayışından hareketle düzenlediğimiz bu kurslara katılan gençlerimizin çok iyi bir eğitim alarak üniversiteye girme hakkını kazanacaklarına yürekten inanıyorum.

Hiçbir mahallemize ve hiçbir ailemize hiçbir ayrım gözetmeksizin düzenlediğimiz üniversite hazırlık kursumuzda gençlerimize en iyi eğitimin verilmesi için gayret gösteriyoruz. Geleceğimizin teminatı gençlerimize katkı sunmak amacıyla düzenlenen kurslara destek veren İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve kursta fedakârca çalışan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim