Hükümetin, İstihdam Seferberliği Kapsamında 1.5 Milyon Kişiyi İş Sahibi Yapacak Paketleri Uygulamaya Koymasından Sonra Önemli Bir Adımda İŞKUR’dan Geldi. İŞKUR, Mevcut 3533 İş Ve Meslek Danışmanına İlave Olarak 3000 Kadro İçin Daha Maliye Bakanlığına Başvuruda Bulundu.

İŞKUR, Yeni Alacağı 3000 Kadro İle Birlikte Toplamda 6533 İş Ve Meslek Danışmanı İle Kapı Kapı Dolaşarak İş Arayanlara Koçluk Yapacak.

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK), İşkur ve Diğer Sektör Temsilcileri İle Çalışarak İş Ve Meslek Danışmanlığı’na İlişkin Ulusal Yeterliliği Yeniden Yayınladı Ve Artık Sınav Yeni Yeterliliğe Göre Gerçekleştirilecek. Ülkemizde İş Ve Meslek Danışmanlığı Alanında En Çok Belgelendirme Faaliyetini Gerçekleştiren Kurum Olan Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama Ve Araştırma Merkezi (SAÜSEM), Yeni Yeterliliğe Göre Sınav Yapacak.

SAÜSEM Personel Belgelendirme Koordinatörü Öğretim Görevlisi Songül Döğer Konu İle İlgili Olarak Şu Açıklamayı Yaptı: İŞKUR’da İstihdam Edilen İş Ve Meslek Danışmanlarının Çoğunluğunun Belgelendirilmesi Tarafımızdan Gerçekleştirildi. İş Ve Meslek Danışmanlığı Sınavına Lisans Mezunu Herkes Katılabiliyor. 4 Yıllık Lisans Diploması Dışında Hiçbir Eğitim Şartı Yok. Sınav Teorik Ve Performans (Uygulamalı) Olmak Üzere İki Aşamalı Gerçekleştiriliyor. Yeni Revizyon İle Birlikte Performans Sınavı İçerisinde Üç Farklı Etkinlik İle Tamamlanacak. İş Ve Meslek Danışmanları Sadece İŞKUR’da Değil Özel İstihdam Bürolarında Ve İşletmelerin İnsan Kaynakları Departmanlarında Da İstihdam Edilebiliyor. İlk Sınavda Başarısız Olan Adaylarımız, İkinci Sınavda Sadece Başarısız Oldukları Alandan Ücretsiz Olarak Sınava Katılabilecekler.”

SINAV NE ZAMAN VE NEREYE BAŞVURULACAK?

Sınavı, Sakarya Üniversitesi- Sürekli Eğitim Uygulama Ve Araştırma Merkezi (SAÜSEM), 25 Mart 2017 Tarihlerinde, Sakarya Üniversitesi Kampüsünde Gerçekleştirecek. Sınav İçin Son Başvuru Tarihi 19 Mart 2017.

Sınav Hakkındaki Tüm Detaylı Bilgilere Ve Başvuru İşlemlerine Http://Www.Sausem.Sakarya.Edu.Tr Adresinden Ulaşılabiliyor.

8017-006.jpg123456---kopya-538.png

Editör: TE Bilisim