Umut ve Yaşam Derneği Elazığ il temsilciliğinın kuruluş yıl dönümü ve lösemili çocuklara moral amaçlı düzenlenilen yemek ve eğlence programı  yoğun bir katılımla Elazığ Kültür  Park'ta gerçekleşti.

Düzenlenen programa Ak parti Elâzığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Belediye Başkanları, Umut ve Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr Nimet Baki ,İl Başkanı ve üyeleri, STK temsilcileri ve kurum müdürleri de katıldı.

Düzenlenen programa lösemi hastası çocuklar ve aileleri yoğun bir katılım gerçekleştirdi. Çocuklar müzik eşliğinde dans edip doyasıya eğlendiler.

Program başlarken kürsüye gelen Umut ve Yaşam Derneği yönetim kurulu başkanı Dr.Nimet Baki:

Kurulduğumuz ilk günlerde böyle bir geceyi düzenlediğimizi tahmin bile edemezdim. Şu an o kadar çok mutluyum ki duygularımı anlatmam mümkün değil.Kanser savaşçısı çocuklarımızın gözlerindeki mutluluğu görmek beni inanılmaz mutlu etti.Minik  bedenlerinde yaşadıkları onlarca acılara rağmen hala enerji dolular.Hepsi birbirinden özel olan bu çocuklarımız hepimizin çocukları .

Bir oyuncak arabayla, barbi bebekle, atkı bereyle ne kadar mutlu olabildiklerini görün.Bugün sadece bizler değil, her ilden bağışlarını esirgemeyen bağışçılarımızda minik yavrularımızın  kalplerindeler.Her birinin ayrı ayrı gülen gözleriyle hepinize teşekkür ediyor.Bu çocuklarımız tedavi oluyorsa bağışçılarımız sizin eseriniz.Aramızda olmayanları da gönüllümüz olarak bekliyoruz.Daha tedavi olacak yüzlerce çocuğumuz var.

Gecenin düzenlenmesinde emeği geçen il temsilcimiz Hüsna Çakmak olmak üzere tüm ekip arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Gecemize katılan Elazığ milletvekili Zülfü Demirbağ'a,  Prof. Dr. Saadet Akarsu Hanım'a, Elâzığ ilçe belediye başkanlarına, STK temsilcilerine,yerel sanatçımıza,tiyatro ekibine ve bu gecenin ana kahramanları derneğimize destek veren ve gönül köprüsünü oluşturduğumuz tüm bağışçılarımıza çok teşekkür ediyorum diyerek, Kanser erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilir bir hastalık lösemide aynı şekilde.. Biz ilk derneği kurduğumuz zaman öncelikle erken teşhis edildiğinde 3 tür kanser türü var ki Rahim, Meme ve kolon kanseri biz öncelikle bu kanser türleri üzerinde çalışmalar yaptık ve Türkiye'de ilk mobil araçta kanser tarama projesini de dünyaya getirdik gezilerimizle hastalarımıza, hasta çocuklarımızla birlikte maratonlara katılıyoruz düzenli olarak kemoterapi de müzik etkinliği yapıyoruz, eğitim araştırma hastanesinde kanser hastalarının rahat edebileceği 3 tane süit oda yaptık hasta çocuklarımızı dilleklerini gerçekleştiriyoruz bilim ve bilinçlendirme günleri yapıyoruz. İstanbul, Ankara, İzmir ve Elazığ gibi 10 ilde temsilciklerimiz var onların aktivitelerine katılıyoruz ve löseminin erken teşhis edildiğinde tedavi edilir olduğunu her platformda anlatmaya çalışıyoruz.ifadelerinde bulundu.

Umut ve Yaşam Derneği Yönetim Kurulu İl Temsilcisi Hüsna Erdem Çakmak’ın açılış konuşmaları ile başlayan gecede Çakmak, 1. Yılımızın heyecanını yaşadığımız bu güzel ve anlamlı gecede heyecanımıza ortak olduğunuz için hepinize teşekkür ederim” diyerek, “hayra vesile olan hayrı yapan gibidir şüphesiz düsturuyla çıkmış olduğumuz bu yolda bir seneyi geride bırakmanın mutluğunu yaşıyoruz babasını bu hastalıktan kaybetmiş bir evlat olarak bu zorlu ve sancılı süreçte yaşadığım zorlukları, sıkıntılar, yaşadığım bütün üzüntüleri düşündüğüm zaman neye yapabilirim diye oturup düşünerek neler yapabileceğimi düşünerek bir boşluğunu oluşturduğum dönemde Umut ve Yaşam Derneği ile tanışarak yollarım kesişmiş oldu ve sonrasında bu hastalığın pençesinde olanlara destek olmak ve toplumuzda farkındalık oluşturabilmek adına birçok etkinliğe imza attık ve bu özel ve anlamlı gecede de tekrar beraber olarak böyle bir güzel geceye imza atmış olduk'' diye konuştu.

Umut ve Yaşam Derneği'nin düzenlediği yemeğe katılan Ak Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ : '

''Bu akşam Sadet hanımla tanışma fırsatı buldum kendisine çocuklarımıza gösterdiği yakın ilgi alakadan dolayı tedavileri konusunda gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum ve genel başkanımız Dr Nimet Baki hanıma  Türkiye genelinde yaptıkları bu güzel ve hayırlı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum gerçekten güzel hizmetler yaparak umut veriyorlar. Hüsna hanımın davetine gelme fırsatı bulduk bu başarılı hizmetlerin devamını diliyorum'' dedi.“

BUGÜNÜN ANA KAHRAMANI ANNELERDİR”

Fırat Üniversitesi Çocuk Hematoloji  Ana Bilim Dalın Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadet Akarsu’ konuşmasında anlamlı mesajlar vererek, “Aslında bizler hep birlikteyiz hepimiz her an bu hastalığı yaşayabiliriz o yüzden biz aileyiz ve bence bugünün ana kahra mı aslında annelerdir o anneler çocuklarının hastalığında o yükü asıl çeken kişiler” diye konuştu.

Yemek sonunda lösemili çocuklar,aileleri ve tüm davetliler canlı müziğe eşlik edip birlikte halay çektiler. Bütün çocuklara ayakkabı,mont,oyuncak gibi hediyelerin dağıltıldığı programda geleneksel Umut ve Yaşam Derneği pastası kesildi.

80357115_10157799367959696_5035670054423756800_o.jpg80389856_10157796761724696_3726928918729457664_o.jpg80496247_10157796762779696_4070570871285088256_o.jpg81405031_10157799368194696_6670885449721970688_o.jpg

 

Editör: TE Bilisim