Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Vakfı ve Avrupa Trabzon Dernekleri Federasyonu tarafından Almanya’nın Dortmund  kentinde düzenlenen Her Yönüyle Trabzon Etkinliklerine Umut ve Yaşam Derneğinden  Yönetim kurulu başkanı Dr. Nimet Baki, Başkan yardımcısı Okan Ekinli ve Serkan Keleş katıldılar.. Dernek yöneticileri   etkinliklerde stant açıp derneklerini tanıtma fırsatı buldular…

 Umut ve Yaşam Derneği yönetim kurulu başkanı Dr. Nimet Baki’ .Derneğimizin kuruluş yılından itibaren yaklaşık 10 yıldır  Trabzon Vakfının düzenlediği bu etkinliklere katılmamızı sağlayan  O nedenle bu etkinlikle bizi bütünleştiren çok değerli eski bakanımız Faruk Nafiz Özak' bey e ve vakıf başkanı Bilgin Aygün bey ‘ e, Bu güzel etkinliğin gerçekleşmesi için yoğun çaba sarf eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Süleyman Soylu' ya, Avrupa Trabzon Dernekleri Federasyonu Yöneticilerine, Yönetim Kurulu üyesi  Sait Çelik bey ve Hasan Çelik bey e, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı  Dr. Orhan Gümrükçüoğlu  beye ,  milletvekillerimize, kamu kurumlarımızın yetkililerine, emek veren, çaba gösteren herkese gurbetteki tüm hemşerilerimiz adına   emeği geçenlere çok  teşekkür etmek  istiyorum. Saygılarımı sunuyorum"  dedi..

ETKİNLİKLER, KÜLTÜR-SANAT FESTİVALİNE DÖNÜŞTÜ

Etkinliklerin düzenlendiği Westfalenhallen' e akın eden gurbetçi vatandaşlar, halkoyunları gösterilerinde ekiplerle birlikte hünerlerini gösterme şansını elde etti. Etkinlikler süresince ayrıca onlarca konser, panel, söyleşi, resim, fotoğraf ve karikatür sergisi düzenlendi. Gurbetteki Türkler tüm bu etkinliklerle Trabzon kültürünü Avrupa'da doya doya yaşama şansını elde etti..

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Vakfı ve Avrupa Trabzon Dernekleri Federasyonu tarafından Westfalenhallen ' de gerçekleştirilen etkinliklerin açılış törenine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu açılış konuşmasının ardından   Umut ve Yaşam Derneğinin standını ziyaret etti.. Dernek  adına plaket takdim eden dernek yöneticileri  ,18 Martta Hamamzade Kültür Merkezinde  yapılacak olan resim sergisine katılımları ve katkıları konusunda söz aldılar.. Dernek  .çalışmaları hakkında  bilgi alan Bakan Süleyman Soylu  dernek yöneticilerine başarılar diledi.. Avrupanın  çeşitli ülke ve şehirlerinden gelen gurbetçilere derneğin anlatıldığı ve ilgi gördüğü ve hatta bazı Türk dernek yetkililerinin ise birlikte projeler yapılması noktasında teklifte bulunup derneğe seve seve maddi manevi destek olmak istediklerini bildirdiler. Avrupa da bu alanda köprü görevi de kuran Umut ve Yaşam Derneği Dortmund Trabzon etkinliğinde dolu dolu ve de amacına uygun bir faaliyette bulunup Türkiye ‘den oraya giden tüm kamu kurum ve kuruluşların yetkililerden ve basın mensuplarından da ayrıca övgüler alarak yurda geri döndü.

Editör: TE Bilisim