Mit Asya Bölgesi Başmüşaviri Kaşif Kozinoğlu’nun, Odatv Kumpası Kapsamında Tutuklanmadan Önce Adliyede Bir Kişinin Kulağına Eğilip, “Seni Tutuklayacaklar, Dik Dur” Dediği Öğrenildi.

Mit Asya Bölgesi Başmüşaviri Kaşif Kozinoğlu’nun, Odatv Kumpası Kapsamında Tutuklanmadan Önce Adliyede Bir Kişinin Kulağına Eğilip, “Seni Tutuklayacaklar, Dik Dur” Dediği Öğrenildi.

Silivri Cezaevi’nde Şüpheli Bir Şekilde Hayatını Kaybeden Kaşif Kozinoğlu’nun Koğuş Arkadaşı Hasan Ataman Yıldırım, “Buzdağının Altı Amerika” Adlı Kitabında Cezaevinde Geçen Günlerini Yazdı. Eski Yüzbaşı Yıldırım, Kozinoğlu İle Firari Savcı Zekeriya Öz Arasında Geçen Diyaloğu Da Kitabına Taşıdı.

İşte Milliyet’ten Mert İnan’ın Haberinden, Kitaptaki İlgili Bölüm:

“Kâşif Bey, 10 Mart 2011 Günü Avukatıyla Beraber Savcı Zekeriya Öz’e İfade Verdi. Savcının Merak Ettiği ‘Saçın Takma Mı?’ Sorusuna, ‘Hayır, Kendi Saçım’ Diye Cevaplamıştı. Şüphe Uyandırdığı İçin Sorulan Kodlu Telefon Konuşmalarının İse ‘Görev İcabı Ve Mit Personeliyle Yapılan Konuşmalar’ Olduğunu Söylemişti. Odatv İle De Hiç İlişkisi Yoktu. Çeşitli Soru Ve Cevaplardan Sonra Ciddi Bir Suçlama Yoktu Ve Serbest Bırakılmasını Bekliyordu. Savcıya Sordu, Ama Savcının Cevabı ‘Önemli Bir Şey Yok, Ama Ben Mahkemeye Sevk Edeyim, Seni Mahkeme Serbest Bıraksın’ Oldu. Bu Olaya Avukatı Da Tanıktı. Çok Şaşırdı, Ama Belli Etmedi. Mahkemeyi Beklerken Bir Kişi Yanına Yaklaştı, Yavaşça Kulağına ‘Kaşif Bey Siz Misiniz?’ Dedi. O Da ‘Evet Benim’ Dedi. Kişi De Sessizce ‘Seni Tutuklayacaklar, Dik Dur’ Dedi Ve Yanından Ayrıldı. O Gün Bir Müddet Sonra Mahkemede Hakim Önüne Çıktı. Hakim Daha Tutuklama Kararını Söylerken Hızla Salondan Uçar Gibi Gitti. Kaşif Bey, Bir Şeyler Söylemek İstedi İse De Hakime Sesini Yetiştiremedi! Kâşif Bey, Vaktiyle Birçok Emniyet Mensubuna Kurslar Vermişti. Orada Görevli Polisler De Kahraman Bu Kişiyi Tanıyorlardı. Kendisine Yardımcı Oldular, Gerekli Saygıyı Gösterdiler Ve Metris Cezaevi’ne Kadar Refakat Ettiler. Metris Cezaevi Görevlileri De İlk Gece Kendisini Koğuşa Değil, Cezaevi Personelinin Kullandığı Özel Bir Yerde Misafir Ettiler. İlk Geceyi Şaşkın, Ama Rahat Geçirdi.”

haber:ODATV

yesyeni-logo-final-461.png

Editör: TE Bilisim