Türkiye Fransa’ya direkt gidiyor!

Türkiye elenmenin eşiğinden döndüğü grupta, Fransa'ya direkt olarak gidiyor. Selçuk İnan'ın 89. dakikada attığı frikik golüyle İzlanda'yı 1-0 geçen milliler, en iyi 3. olarak EURO 2016'yı garantiledi. Ukrayna'nın yenildiği, Kazakistan'ın da kazandığı gecede Türkiye en iyi oldu ve play-off'tan kurtuldu!

EURO 2016 Elemeleri A Grubu son maçında Türkiye, İzlanda ile karşı karşıya geldi. Konya Torku Arena’da oynanan mücadeleyi milliler 1-0 kazandı. Ay-yıldızlılar, en iyi 3. olarak Fransa’ya gitme fırsatını değerlendirdi. Ukrayna’nın yenildiği günün ardından Kazakistan da Letonya’yı yenince bize sadece İzlanda’yı mağlup etmek kalmıştı. Beklediğimiz gol 89. dakikada Selçuk İnan’ın müthiş frikik golüyle geldi.

Fatih Terim sahaya forvetsiz çıkarken, 4-6-0 düzeniyle çıktı. İlk olarak savunmada kontrollü olan Türkiye, oyunu kontrol etti. Kazakistan’ın Letonya karşısında öne geçmesiyle oyuna Umut ve Cenk’i alan Fatih Terim, tüm takımı ileri çıkardı! Oyuna 62. dakikada giren Gökhan Töre ise 77. dakikad kırmızı kart gördü.

Maçın son dakikalarında İzlanda duvarını aşamayan Türkiye, gol için Selçuk İnan’ın frikik golünü bekledi. Selçuk’un harika, müthiş ve tarihi golü tüm Türkiye’yi sevince boğdu!

Türkiye bu sonuçla 18 puanla grubu 3. sırada tamamlayarak eleme gruplarında en iyi 3. olarak Fransa biletini kaptı!

Editör: TE Bilisim