Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şubesi Bayraktar İle “Devam” Dedi

Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şubesi 20. Olağan Kurulu geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Genel Başkan Kazım Ergün’ün de katıldığı genel kurulda Trabzon Şube Başkanı Burhan Bayraktar iki listenin yarıştığı seçimlerde rakibine büyük fark atarak yeniden başkan seçildi.

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde yapılan seçimde mevcut Başkan Burhan Bayraktar ile İhsan Hindistan yarıştı. Yapılan seçimlerde kullanılan 605 oyun 432’sini alarak rakibine büyük fark atan Burhan Bayraktar yeniden başkanlığa seçilirken, rakibi İhsan Hindistan ise 173 oyda kaldı.

Seçimlerin sonunda delegeye teşekkür eden Başkan Bayraktar, “Amacımız emeklinin bugün olduğundan daha rahat hayat yaşamasına katkıda bulunmak. Bugüne kadar çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürdük. Demokratik bir seçim gerçekleştirdik. Emeklilerimizin kararı doğrultusunda 3. Kez başkanlığa seçildik. Bundan sonra aynı azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Kongremize gelerek bu demokrasi şenliğimize katkıda bulunan tüm delegelerimize ve genel kurulda rakibin olan genel kurul sonrasında emekliler adına yine birlikte mücadele edeceğim İhsan Hindistan kardeşime teşekkür ediyorum” dedi.

Kongrede konuşan Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, “Türkiye kalkındı diyorsunuz. 16. Büyük ekonomiyiz diyorsunuz ama bu büyümedeki payı emekliye neden vermiyorsunuz. 5 bin 510’un 55’inden kurtulmalıyız. İçimizde bin lira zam alan 2 bin 500 lira zam alan var. yüzde 10 zam alsak makas açılır. Emekliler aynı fırına, aynı eczaneye gitmiyor muyuz. Biz katkı parası ödemek istemiyoruz. Bir ülkenin öz evladı üvey evladı olmaz. Sayın başbakanım sizi taktir ediyoruz ama eleştiriyoruz da. 3 milyar 40 milyon lirayı 2010 yılında emeklinin cebine indirdik. Başbakan emekliye hizmet etti bizde ona çiçek verdik diye millet bizi ona yağ çektik sandılar. Biz bir tek Allah’ın huzurunda eğiliriz. Biz kimseden korkmayız. Biz temsil ettiğimiz kitlenin hakkını aramak için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Başbakanımıza saygı duyuyoruz ama biz sizin amcanızız ağabeyiniziz. İçerde hakkımız var. Onları bize verin. KEY yardımları da bu derneğin sayesinde ödendi. 2007’ye 21 sayılı genelgeni ortadan kaldır. Promosyon davası açtık kaybettik. Sebebi işçiye, memura var emekliye yok. Çünkü emekli kelimesi geçmiyor. Başbakanın adaletsizlik yapma hakkı yoktur. Hükümetin cebinden çıkmayacak, bankaların faizinden çıkacak bu promosyonu istiyoruz. Çok para değil, bin lira olsa da bunu istiyoruz” diye konuştu.

"BENİM EMEKLİM YAYLAYA GİDEMİYOR"

Emekliler Derneği Trabzon Şube Başkanı Burhan Bayraktar ise, “Emeklilerimizin sorunlarını siyasilere dosya halinde sunduk. Fakat geldiğimiz bu noktada tüm siyasi partileri genel kurulumuza davet etti. Bu davetimize hiç biri gelmedi. Bu davete icabet etmemeleri kendi meseleleridir. Ama zannetmesinler ki kendileri geldiğinde biz dernekten kaçacağız. Kendilerini karşılayacağız. Buyursunlar gelsinler siyaseti bizden öğrensinler. Biz korkulacak insanlar değiliz. Büyüğüne saygısı olmayanlara, bu davete icabet etmeyenlere seçim zamanı bu günümüze neden gelmediklerini onlara anlatacağız. Emekliye saygı duyulmuyor. Emeklisine saygı göstermeyene ben saygı gösterirsem bu acizlik olmaz mı. Demek ki bundan sonra onlara karşı saygıda kusur edeceğiz. Seçimden önce emekli derneğimizi ziyaret edenlerin fotoğraflarını indireceğiz. Üzülmesinler, kırılmasınlar. Seçim zamanı biz neden kuyruklara girdik. Şuanda bir sadaka ile karşı karşıyayız. 1,19 oranında. Yani 16 lira 2012’nin ilk 6 ayında verilen bu zam ne oldu. 65 TL tutarındaydı. Doğalgaza ve mazota yapılan zam ile bu verilen bu zam elimizden alındı. Emeklimiz hala sesini çıkarmıyor. Eli öpülesi insanlar onlar. Emekli arkadaşlarımızın oy verdiği siyasilerin bu salonda olmayışından herhalde bir mana çıkarmışsınızdır” şeklinde konuştu.

Kongreye katılmayan siyasileri sert bir dille eleştiren şube başkanı Bayraktar, “Emekliyi istediğinde her yere çağırıyorsun. Ama ben sana davetiye gönderiyorum ama sen gelmiyorsun. İntibak yasasının görüşüldüğü meclis toplantısına neden katılmadın diye soruyoruz, cenazedeydik diyorlar. Gece acaba cenaze mi kaldırılıyordu. Hollandalı bir emekli Trabzon’a geliyor Sumela’ya gidiyor. Soruyorum rehber aracılığı ile diyorlar ki, ‘Hollanda’dan emekli maaşını almış gelmişler’. Bende buradan soruyorum. Bu vatanda Sarıkamış’ı, Çanakkale’yi yapmış insanlar maaşını alıp Kadırga’ya gidemiyor. Kendi yaylasına gidemiyor emekli” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim