Karadeniz Yazarlar Birliği Derneği üyesi ve Maçka Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet KARTAL, “Türkçeyi doğru, güzel ve yerinde kullanalım” adını verdiği konferans ve yeni çıkan kitaplarının imza günü için Trabzon Belediyesi Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde seçkin bir dinleyici önündeydi.

Türkçe’nin tarihsel bir miras olduğunu vurguladığı konuşmasında, yozlaşan konuşma dili üzerinde dururken, hem bireysel, hem de kurumsal sorumluluklarımız üzerinde durdu.

Mehmet Kartal,Dil yanlışlarının kaynağına inerek güzel örneklerle salondaki dinleyiciler üzerinde iyi bir etki bırakırken, gençlerin internet ortamında yaşadığı olumsuzlukları dile getirerek, daha seçici ve dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti.

KARTAL, dilin ulusal birlik içinde en önemli kavram olduğunu anlatırken, yazarlarımıza, sanatçılarımıza, basın yayın kuruluşlarımıza önemli sorumluluklar düştüğünü belirtti.

İl Kültür Müdürü İsmail KANSIZ, Trabzon Belediyesi Kültür Müdürü Murat YETER, Maçka Belediye Başkan Vekili, okul, özel ve kamu kurum müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri, çok sayıda eğitimci ve öğrencinin katıldığı konferansta Trabzon yazarlar dünyasının ünlü isimleri de yer aldı.

IMG_3848

IMG_3885

IMG_3903

IMG_4013

IMG_4038

IMG_4049

IMG_4064Karadeniz Yazarlar Birliği Derneği Genel Başkanı Esma Ala TÜRKMEN’in  diş tedavisi yüzünden sahneye çıkamadığı da gözlerden kaçmadı

1 saat 20 dakika süren konferans ardından, KARTAL, yeni çıkan kitapları “Daha Başka Ne Diyem” ve “ Öykülerin Işığında Yaşama Tutunmak” için imza ve ikramlar için salondan ayrılarak girişte hazırlanan bölüme geçti.

Mehmet KARTAL’a asıl sürpriz, KARTAL’ın doğum günü olması nedeniyle sahneye gelen Sevinç KARTAL’ın babasına sunduğu doğum günü çiçeğiydi.

Editör: TE Bilisim