30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “30 Ağustos 1922’de büyük bir destan yazan Türk milleti, 15 Temmuz 2016’da içimizdeki münafıklara hadlerini bildirerek yine dünya tarihinde eşine rastlanmamış olan büyük bir zafere imza atmıştır” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 30 Ağustos Zafer Bayramı için bir kutlama mesajı yayınladı.

Mesajında 30 Ağustos 1922’de elde edilen zaferin dünya tarihindeki önemine dikkat çeken Başkan Gümrükçüoğlu, istiklal mücadelesinin bayramı olan 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtirken, “Bağımsızlığını kazanma uğrunda yıllarca mücadele veren, tüm yokluklara karşı bu haklı mücadeleden dünya tarihinde eşine az rastlanır bir zaferle çıkan Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bağımsız, güçlü ve çağdaş bir devlet olmayı başarmıştır. 30 Ağustos Zaferi ile tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek biçimde işgalci güçlere unutulmayacak bir ders veren milletimiz, hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir. 30 Ağustos zaferi dünya tarihinde, Türk-İslam tarihinde büyük bir dönüm noktasıdır.  Milletimizin bu büyük zaferi ile kazanan mazlum milletler olmuştur. Kurtuluş Savaşı'nın başarı noktası olan, birlik ve dayanışma içinde gösterilen çabaları hedefine ulaştıran 30 Ağustos Zaferi, Türk Milleti'nin fedakârlığının, kararlılığının ve vatan sevgisinin önemli ve anlamlı bir göstergesidir” ifadelerini kullandı.

Mesajında 15 Temmuz’daki darbe kalkışımına da değinen Başkan Gümrükçüoğlu sözlerini özetle şu şekilde tamamladı: “30 Ağustos 1922’de büyük bir destan yazan büyük Türk milleti, 15 Temmuz 2016’da içimizdeki münafıklara dur diyerek yine büyük dünya tarihinde eşine rastlanmamış olan büyük bir zafere daha imza atmıştır. Millet olarak bizlere düşen görev milli birlik ve beraberliğimizden ödün vermeden, gece gündüz çalışarak daha güçlü bir ekonomiye, saha güçlü bir devlete sahip olmak için mücadele etmek, bu kapsamda sorumluluklarımızı eksiksiz olarak yerine getirmektir. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, bu toprakları canlarını verip kanlarıyla yıkayarak bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor; yüce Milletimizin ve değerli hemşerilerimin Zafer Bayramı'nı kutluyorum.”

yesyeni-logo-final-269.png

 

Editör: TE Bilisim