Türk Mermercilere Çin’de Büyük Şok: Ülkeyi Hızla Terkediyorlar

150 Türk Mermer Firmasının Katıldığı Xiamen Doğaltaş Ve Teknolojileri Fuarı’nda Türk Mermerciler Büyük Şok Yaşadı. Çinli Polislerin 2016’dan Bu Yana Guangzhou’da, Yunfu Ve Türkiye’de Ofisleri Bulunan 3 Şirketin 4 Yetkilisini Dün Sabah 06.00’da Kaldıkları Otelde Gözaltına Aldığı Öğrenildi. Gerekçe Olarak İse Bu Firmaların 24 Milyon TL’lik Vergi İhlalinde Payları Olduğu İddia Edildi.

Türkiye’den Çin’in Xiamen Kentine Uluslararası Mermer Ve Taş Fuarı İçin Giden Türk Mermerciler Büyük Bir Şok Yaşadı. Xiamen Gümrüğü Kaçakçılık İle Mücadele Bürosu Ve Guangzhou Gümrüğü Kaçakçılık İle Mücadele Bürosu’nun, Fuar İçin Çin’de Bulunan Mermer Şirketlerinin Temsilcilerine Yönelik Operasyon Gerçekleştirdiği Öğrenildi. Mermer Kaçakçılığının Önüne Geçilmesi İçin Çin Gümrükler Genel Müdürlüğü’nün Koordinasyonunda 9 Mart Sabah Saat 06.00’da 200 Polisin Katılımıyla Geniş Bir Operasyon Gerçekleştirildi. Düzenlenen Operasyonda 3 Türk Mermer Firmasından O. S., M. O., A. Ve Y.C’nin Gözaltına Alındığı Öğrenildi. Xiamen Ve Guangzhou, Fujan, Zhaoqing Ve Yunfu Bölgesinden Polislerin Katıldığı Operasyonda Bazı Ürünlere Ve Belgelere De El Konduğu Belirtildi.

24 MİLYONLUK VERGİ

Hürriyet’in Haberine Göre, Operasyonun, Guangzhou, Yunfu Ve Türkiye’de Ofisleri Bulunan Firmaların 2016 Yılın-Dan Bu Yana Çinli Bazı Şirketlerle İşbirliği Yaparak Çin’e Daha Ucuza Ham Mermer Getirdikleri İddiası İle Gerçekleştirildiği Öğrenildi. Operasyon Kapsamında Gündeme Gelen İddialara Göre 400 Milyon Çin Yuanı (Yaklaşık 323 Milyon 782 Bin TL) Değerinde 240 Bin Ton Mermerin Kaçak Yollarla Çin’e Sokuldu Ve Bu Yolla 30 Milyon Çin Yuan’ı (Yaklaşık 24 Milyon 283 Bin TL) Vergi Kaçakçılığı Yapıldı.

UÇAĞA ZOR ATLADIK

Çin’deki Fuara Katılan Bir Türk İşadamı,  “Sabah Saatlerinde Otele Polisler Geliyor. Bazı Türk Mermerciler De Göz Altına Alınıyor. Bu Konunun Duyulmasının Ardından Benim Gibi Bazı Mermer Firması Sahipleri De Dönüş Uçaklarını Erkene Aldı. Bazıları İse Hong Kong’a Geçti.” Türkiye’ye Dönmek İçin Uçağa Binmeden Önce Konuşan Diğer Bir İşadamı İse, “Bir Daha Çin’e Kesinlikle Gelmem. Kendimizi Uçağa Zor Attık” Dedi.

a-073.gif

Editör: TE Bilisim