Hong Kong- Bişkek Seferini Yapan Boeng 747 Tipi Kargo Uçağı Bişkek Yakınlarında Yerleşim Birimine Düşmesi Sonucu 4'ü Türk Mürettebat Olmak Üzere 37 Kişi Öldü, 4 Kişi De Yaralandı..

Hong Kong'dan Havalanan Türk Kargo Şirketi ACT Havayollarına Ait Uçak, Kırgızistan'ın Yerel Saatine Göre 7.30 Sularında İnişe Geçtiği Sırada, Manas Havalimanı Yakınında Daçasu Köyünde Evlerin Üzerine Düştü. Köyde 15 Bina Hasar Gördü.

Kazada 37 Kişi Hayatını Kaybederken, Ölenlerden İkisinin Pilot, İkisinin De Yükleme Uzmanı Olduğu Belirtildi.

KIRGIZ MAKAMLARINDAN AÇIKLAMA

Kırgız Makamlarının Verdiği Bilgilere Göre, Kazada Toplam 37 Kişi Yaşamını Yitirdi.

Kırgızistan Acil Durumlar Bakanlığı Yetkililerinin Açıklamasına Göre, Kargo Uçağı Ağır Hava Koşulları Ve Yoğun Sis Nedeniyle Düştü.

Uçağın Düştüğü Köyde Yıkılan Ve Çoğunda Yangın Çıkan Yaklaşık 43 Binada, 6'sı Çocuk 33 Kişi Öldü.

Bişkek Manas Havalimanı Yetkilileri, Havalimanının En Erken Bugün Akşam Saatlerine Kadar, İniş Ve Kalkışlara Kapatıldığını Duyurdu.

UÇAKTA KİMLER BULUNUYORDU?

Uçakta, Kaptan Pilot İbrahim Gürcan Dirancı, İkinci Pilot Kazım Öndül İle Yükleme Uzmanları Melih Aslan İle İhsan Koca Bulunuyordu.

Emekli Hava Pilot Tuğgeneral Olan Kazım Öndül, Afganistan'da Görev Yapmış, 2009'da Dönemin ABD Dışişleri Bakanı Olan Hillary Clinton Tarafından Övgüyle Bahsedilmişti.

Kırgız Gazetelerinin Haberlerine Göre, Resmi Ziyaret İçin Çin'e Hareket Eden Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Ziyaretini İptal Ederek Başkente Döndü..

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI BİŞKEK'E İKİ UZMAN GÖNDERİYOR

Ulaştırma Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı, Bişkek'teki Uçak Kazasıyla İlgili Olarak Kaza Araştırma Ve İnceleme Kurulu'ndan İki Uzmanın Kırgızistan'a Gitmek Üzere Görevlendirildiğini Açıkladı.

UDH Bakanlığından Yapılan Açıklamada, ACT Havayollarına Ait Hongkong – Kırgızistan Bişkek Uçuşunu Gerçekleştiren B744 Model Kargo Uçağının Türkiye Saati İle 04:20'de Manas Havaalanı'na İnişi Sırasında, Yaşam Alanlarının Olduğu Bir Noktaya Düştüğü Kaydedildi. Uçak Mürettebatı Olan 4 Türk Vatandaşı İle 30'un Üzerinde Kişinin Hayatını Kaybettiğinin Hatırlatıldığı Açıklamada, Ulaştırma Denizcilik Ve Haberleşme

Bakanı Ahmet Arslan'ın Kırgızistan Ulaştırma Ve İletişim Bakanı Jamshit Khalilov'u Arayarak Konuyla İlgili Bilgi Aldığı Ve Başsağlığı Mesajlarını İlettiği Vurgulandı.

Kazanın İncelenmesine İlişkin Her Türlü Desteğin Verileceğine Yer Verilen Açıklamada, "Bu Kapsamda Bakanlığımıza Bağlı Kaza Araştırma Ve İnceleme Kurulu'ndan 2 Uzman Konuyla İlgili Kırgızistan'a Gitmek Üzere Görevlendirilmiştir" Denildi.

ÇAVUŞOĞLU, KIRGIZ MEVKİDAŞINA TAZİYELERİNİ İLETTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kırgızistan Dışişleri Bakanı Erlan Abdıldayev İle Telefonda Görüşerek Kırgızistan'daki Uçak Kazasına İlişkin Taziyelerini Sundu.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin Her Türlü Desteği Sağlamaya Hazır Olduğunu Belirtti.

ACT HAVAYOLLARI'NDAN AÇIKLAMA

Merkezi Pendik Kurtköy'de Olan ACT Havayolları'ndan Açıklama Geldi. Açıklamada Şöyle Denildi;

"16 Ocak 2017 (Bugün) Hongkong Bişkek Seferi Yapmakta Olan TC-MCL Tescil İşaretli Uçağımız Sabah 01:20 De, Bişkek'e İnişte Bilinmeyen Nedenle Pist Başına Düşmüştür. Dört Kişilik Ekibimizin Son Durumu Hakkında Net Bilgilere Ulaştığımızda Tekrar Bilgi Verilecektir".

PATRON ÇİZMECİ VE ÇİN HNA GROUP

Türk Sivil Havacılığının Tanınmış İsimlerinden Olan Ve Şirketin Çoğunluk Hissesinin Sahibi Yavuz Çizmeci, Dağlar Çizmeci'nin Ortaklığındaki ACT Hava Yolları 2004 Yılında Kuruldu. 2011 Yılında Çinli HNA Group, ACT Havayollarının Hisselerinin Yüzde 49'unu Satın Aldı. Hisselerinin Yüzde 50,9'u Çizmeci'de, Yüzde 0,9'u Da Diğer Türk Ortaklarında Olan ACT Havayollarının Markası Mycargo Olarak Değişti.

Filosunda 8 Uçak Bulunan My CARGO Dünyanın Her Tarafına Yük Taşıyabilmekte. Afganistan'da Kabil, Kandahar Ve Bagram; Irak'ta Basra Ve Bağdat Gibi Çeşitli Bölge Ve Şehirlere De Sayısız Charter Uçuş Gerçekleştiriyor. Özel Kargo, Değerli Kargo, Tehlikeli Madde, Kolay Bozulan, Çürüyen, Değer Kaybına Uğrayan Mallar, Canlı Hayvan Ve İnsani Yardım Malzemeleri Gibi Kargoları Taşıyan My CARGO Türk Sivil Havacılığına İlk Kez Boeing 747 (Jumbo Jet) Uçağı Getirmişti.

Öte Yandan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'de Twetter'dan Yaptığı Açıklamada Üzüntülerini Belirterek, " Kırgızistan'da ACT Havayolları'na Ait Kargo Uçağının Düşmesi Sonucu Hayatını Kaybedenlere Allah'tan Rahmet, Yakınlarına Başsağlığı Dileriz'' Dedi.

123456---kopya-425.pngyesyeni-logo-final-936.png

 

 

 

Editör: TE Bilisim