Turizmciler İstedi: Kurban Bayramı’nda 9 Gün Tatil Olacak Mı?

Kurban Bayramı Tatilinin De Ramazan Bayramında Olduğu Gibi 9 Güne Çıkarılması İsteniyor. Vatandaşlar Ve Turizmciler Kurban Bayramı Sonuna Denk Gelen 15 Ve 16 Ağustos Günlerinde Kamuya İdari İzin Verilmesini Ve Böylelikle Toplam Tatil Süresinin 9 Güne Çıkarılmasını Öneriyor.

Kurban Bayramı Tatilinin De Ramazan Bayramında Olduğu Gibi 9 Güne Çıkarılması İstendi. Turizmciler Kurban Bayramı Sonrasına Denk Gelen 15 Ve 16 Ağustos Günlerinde Kamuya İdari İzin Verilmesini Ve Böylelikle Toplam Tatil Süresinin 9 Güne Çıkarılmasını Önerdiler. Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık Da, Kurban Bayramı Tatilinin 9 Gün Olmasını Beklediklerini Ve Bu Konudaki Kararın Bir An Önce Açıklanmasının Sektör Açısından Olumlu Olacağını Bildirdi.

Kurban Bayramı Bu Yıl 11-14 Ağustos Tarihleri Arasına Denk Geliyor. 15 Ağustos Perşembe Ve 16 Ağustos Cuma Günleri İdari İzin İle Eklenirse, Kurban Bayramı Tatili 10 Ağustos Cumartesi Günü Başlayacak Ve 18 Ağustos Pazar Günü Sona Erecek. Böylelikle Tatil 9 Güne Uzayacak.

Turizmciler Kurban Bayramında İç Turizmde Hareket Bekliyor. Tatilin 9 Güne Çıkarılması Durumunda İse, Bu Hareketliliğin Ramazan Bayramındaki Gibi Daha Da Yoğun Olacağı Hesaplanıyor. Kurban Bayramına Bir Ay Kala Tatilin Uzaması Yönünde Verilecek Bir Kararın, Tatil Planlaması Yapacak Vatandaşları Açısından, Rezervasyon Konusunda Fayda Sağlayacağı Vurgulanıyor. Birçok Seyahat Acentesi De Tatilin 9 Güne Çıkacağı Öngörüsü İse Tur Programlarında Düzenleme Yapıyor.

ayder-turizm-logo-koksal-071-271.png

Editör: TE Bilisim