Tunceli'de Düşen Helikopterden Acı Haber!

Güvenlik Kaynaklarından Alınan Bilgiye Göre, Bugün Saat 11.40 Sularında Pülümür İlçesinden Havalandıktan 10 Dakika Sonra Sinyal Alımı Kesilen "Skorsky" Tipi Polis Helikopterinin Enkazına Yürütülen Çalışmalar Sonucu Ulaşıldı. Helikopterdeki 12 Kişinin Şehit Olduğu Belirtildi. Helikopterde, 7 Polis Memuru, 1 Hakim, 1 Astsubay Ve 3 Mürettebat Olduğu İfade Edilmişti.

Tunceli'nin. Pülümür İlçesinden İçinde Bulunan 1 Hakim, 7 Polis, 1 Astsubay, 3 De Mürettebat İle Havalandıktan 10 Dakika Sonra İrtibat Kesilen  Ve Düştüğü Belirlenen Emniyet Genel Müdürlüğü'ne Ait Sikorsky S-70 Blackhawk Tipi Polis Helikopterden Acı Haber Geldi. Helikopterde Bulunan 12 Kişinin Tamamı Şehit Oldu. 

Pülümür'den Havalanan Helikopterden 10 Dakika Sonra Telsiz Bağlantısı Kesildi. Helikopterin Bulunması İçin Bölgeye  Diyarbakır, Elazığ Ve Erzurum'dan AFAD Ekipleri Sevk Edildi. Diyarbakır'da Bulunan 8'inci Ana Jet Üssü'nden De Arama Uçaklarının Bölgeye Gönderildi. Sağlık Bakanlığı'nca, Tunceli'de Polis Helikopteriyle İrtibatın  Kesildiği Bölgeye 6 Ambulans Ve 5 Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'nin Sevk Edildi.Yoğun Sis Ve Kar Nedeniyle Kara Ekiplerinin Enkaza Ulaşmakta Zorluk Yaşadığı Duyuruldu.

EKİPLER ENKAZA ULAŞTI:ACI HABER GELDİ

Olumsuz Hava Koşulları Nedeniyle Düştüğü Belirtilen Helikopterin Enkazına İlk Olarak Kocatepe Jandarma Karakolundan Olay Yerine Giden 2 Askeri Timin, Ulaştı. Kara Saplanmış Halde Helikopter Enkazına Ulaşan Timler 12 Kişinin Şehit Olduğu Bilgisini Tunceli Valiliğine Bildirdi.

TUNCELİ İL SAĞLIK MÜDÜRÜ'NDEN FLAŞ AÇIKLAMA: 112'YE OLAY YERİNDEN DÜŞEN BİR ÇAĞRI YOK

Tunceli İl Sağlık Müdürü Sercan Özaydın, Tunceli'de  İrtibat Kesilen Helikoptere İlişkin "Bölge İtibarıyla 112 Çağrısının Komşu  İllerimize De Düşmüş Olma İhtimali Var. Bingöl, Erzincan Ve Erzurum İle Müşterek  Değerlendirdik, 112 Komuta Merkezine Olay Yerinden Düşen Bir Çağrı Yok. Olay  Yerine Dair Hiçbir Çağrı Almadık." Dedi.

Özaydın, AA Muhabirine Yaptığı Açıklamada, Tunceli'de Polis  Helikopteriyle İrtibatın Kesilmesinin Ardından 112 Komuta Merkezine Herhangi Bir  Çağrı Gelmediğini Belirtti.Basında Çıkan Haberlerin Gerçeği Yansıtmadığını İfade Eden Özaydın,  "Bölge İtibarıyla 112 Çağrısının Komşu İllerimize De Düşmüş Olma İhtimali Var.  Bingöl, Erzincan Ve Erzurum İle Müşterek Değerlendirdik, 112 Komuta Merkezine  Olay Yerinden Düşen Bir Çağrı Yok. Olay Yerine Dair Hiçbir Çağrı Almadık." Diye  Konuştu.

Özaydın, Bölgeye Sağlık Ekiplerinin De Sevk Edildiğini Dile Getirerek  "Biz Olay Duyulduktan 1 Dakika Sonra 1 Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), 7  Tane Cip Ve Ambulans İle 30'u Aşkın Personelimizle Olay Yerine Ulaşmaya  Çalışıyoruz." Dedi.

YOLDA HEYELAN OLDU

Arama Kurtarma Ekipleri Karadan Helikoptere Ulaşmak İçin Çalışmalarını Sürdürüyor. Ancak Sarıgül Köyü'ne Giden Yolda Yine Yoğun Yağmur Nedeniyle Heyelan Meydana Geldi. Buraya Da İş Makineleri Sevk Edildi. Ekiplerin Bölgeye Ulaşma Çalışmaları Sürüyor.

DÜŞEN HELİKOPTERDE BULUNAN İSİMLER BELLİ OLDU

Tunceli'de 12 Personeli Taşıyan Ve Radardan Kaybolan Helikopterde Bulunanların İsimleri Belli Oldu.  Tunceli’de 1 Hakim, 1 Astsubay, 7 Polis Ve 3 Personeli Taşıyan Sikorsky S-70 Blackhawk Tipi Helikopter Kalkıytan 10 Dakika Sonra Radardan Kayboldu. Helikopterde, Hakim Onur Alan, Polis Memurları Ekrem Dereli, Sadettin Demir, Candaş Kaplan, Mesut Özdemir, Ahmet Cihan Kilci, Hasan Yıldırım, Azam Gündede, Komiser Pilot Abdullah Ortanca, Polis Memuru Teknisyen Murat Ködük, Sözleşmeli Pilot Dilaver Karsavuranoğlu'nun  Olduğu Öğrenildi.

HELİKOPTERİN DÜŞTÜĞÜ BÖLGE TESPİT EDİLDİ

Pülümür İlçesinin Çambulak Ve Kocatepe Köylerinin 2 Bin 500 Metre  Yüksekliğindeki Kırsalına Düştüğü Öngörülen Ve Koordinatlarının Belirlendiği  Belirtilen Helikopteri Arama Çalışmalarının Sürdüğü Belirtildi.

Arama Kurtarma Çalışmalarına Askeri Helikopterler Tarafından Da  Havadan Devam Edildiği Ve Bölgede Kar Yağışının Çalışmaları Güçleştirdiği  Öğrenildi.

UNCELİ VALİLİĞİ'NDEN YAPILAN AÇIKLAMA

Tunceli Valiliği, Radardan Kaybolan Helikopterle İlgili Açıklama Yaptı. Açıklamada, Helikopterin Olumsuz Hava Şartlarından Dolayı Düştüğünün Değerlendirildiği Belirtildi. 

Yapılan Açıklamada Şunlar Kaydedildi:

"18 Nisan 2017 Günü Saat 11.40 Sıralarında Pülümür İlçemizden Havalanan Skorsky Tipi Polis Helikopterinden Kalkışından Yaklaşık (10) Dakika Sonra Sinyal Alımı Kesilmiştir. Söz Konusu Helikopterde (7) Polis Memuru (1) Hakim, (1) Astsubay Ve (3) Mürettebat Olduğu Değerlendirilmektedir. Helikopterin Olumsuz Hava Şartlarından Dolayı Düştüğü Değerlendirilmekte Olup, Bölgeye Çok Sayıda Arama Kurtarma Ekibi Sevk Edilmiş Olup Gelişmelerden Kamuoyuna Bilgi Verilecektir".

ERZİNCAN'DAN TUNCELİ'YE AFAD VE UMKE EKİBİ SEVK EDİLDİ

Tunceli'de Radardan Kaybolan Helikopter İçin Erzincan'dan AFAD Ve UMKE Ekibi Sevk Edildi.

Tunceli'de Radardan Kaybolan Helikopter İçin 2 Araç İle Birlikte 11 Kişilik AFAD Ekibi, 5 Adet Ambulans Ve 8 Kişiden Oluşan UMKE Ekibi Bölgeye Hareket Etti.

YOĞUN SİS VAR

Bölgede Yoğun Sisle Birlikte Görüşün Kısıtlı Olduğu Öğrenildi. Uzmanlar, Muhtemel Düşük Görüş Şartları Nedeniyle Kazanın Gerçekleşmiş Olabileceğine Dikkat Çekti.

"YAĞIŞLI HAVADA ALÇAK İRTİFADA UÇUŞ OLDUKÇA ZORLUDUR"

Habertürk'e Konuşan Emekli Hava Pilotu Erdoğan Karakuş, "O Bölgenin Doğal Şartları Oldukça Zorlu. Yağışlı Ve Sisli Havalarda Helikopterin Alçak İrtifada Uçuşu Oldukça Zorlu. Helikopterin Düşmesine Bazen Yıldırım, Şimşek Bile Sebep Olabilir. İncelenmeden Bir Şey Söylemek Zor. İncelenmesi Lazım. Yani Normal Olarak Her Türlü İşlemi Yaptıklarını Değerlendiriyorum. Bahar Aylarında Yıldırım Şimşek Düşmesi De Söz Konusu Olabilir. Onları Göz Önüne Almak Lazım. Hava Şartlarının Kötü Olduğu Açıkça Görülmektedir" Dedi.

DİYARBAKIR'DAN CN235 KALDIRILDI

Hava Kuvvetleri, Bölgede Arama Kurtarma Çalışmaları İçin Diyarbakır'dan CN235 Tipi Uçağı Yönlendirdi. Havadan İhbar Kontrol (HİK) Olarak Adlandırılan E-7T Barış Kartalı Uçağı Da Tuncelide Helikopterden Gelecek Sinyali Tespit Etmek İçin Uçuyor. Özel Donanıma Sahip Bu Uçaklar, Çarpma İle Devreye Giren Özel Sinyali Tespit Edebiliyor. Bölgede Ayrıca Malatyadan Kalkan 2 Sikorsky S-70 Arama Kurtarma Helikopteri De Arama-Kurtarma Çalışmalarına Destek Veriyor.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ve Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanlığı Ve Tunceli Valiliği'nden Düşen Helikopterle İlgili Bilgi Aldı.

Editör: TE Bilisim