ÖNDER İmam Hatipliler Derneği bölge toplantısında konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “İki kız evladı Kartal İmam Hatipten başörtüsü nedeniyle dışlanmış bir babayım. Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak tüm imkânlarımızla emrinizdeyiz, bütün eğitim kurumlarımızın emrindeyiz” dedi.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği bölge koordinatörlük toplantısı Trabzon’da gerçekleştirildi. Akçaabat Uygulama Oteli’nde icra edilen istişare toplantısında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir, ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şişman, Bölge Koordinatörü Eyüp Furtuna, Trabzon Mezunları Derneği Başkanı Mehmet Sağır, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve vatandaşlar toplantıda hazır bulundu.

Toplantıda katılımcılara seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, imam-hatip okullarının yaşadığı süreçlere dikkat çekerken özetle şunları kaydetti: “İmam hatiplerimizde milletimize, bütün insanlığa meşale olacak evlatlarımızı yetiştirmede gördüğümüz eksikliklerin istişare edilmesi bakımından bu toplantı çok önemlidir. Onun için bu toplantıları başlatmış olan ÖNDER’e bir vatandaş olarak teşekkür ediyorum. Hepimizin yaşadığı süreçler oldu. Evlatlarımızın imam hatiplerin kapısından başörtüleri nedeniyle geri çevrildiği, üniversite imtihanlarında çifte standartların yaşandığı süreçler yaşandı. Bu çifte standartlar Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmış olduğu değişimle son buldu. Ben imam hatip mezunu değilim ama onların dinimize, milletimize ve vatanımıza büyük hizmetlerini gören ve yaşayan bir vatandaşım. Şuan beni belediye başkanı olarak değil, bir baba olarak beni görün. İki kız evladı Kartal İmam Hatipten başörtüsü nedeniyle dışlanmış bir babayım. Onun için bir vatandaş olarak size minnettarım. Bu bakımdan bu toplantıların çok ehemmiyeti olduğu kanaatindeyim. Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak tüm imkânlarımızla emrinizdeyiz, bütün eğitim kurumlarımızın emrindeyiz.”

 

Editör: TE Bilisim