TRT'den YSK'ya Canlı Yayın Başvurusu!

TRT'den Sayımı Devam Eden İstanbul Ve Ankara'daki Sandıklardan Canlı Yayın İçin YSK'ya Başvuru Yapıldı.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumundan (TRT), Sayımı Devam Eden İstanbul Ve Ankara'daki Sandıklardan Canlı Yayın İçin Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) Başvuruda Bulunuldu.

TRT Genel Müdür Vekili Erkan Durdu İmzasıyla İstanbul Ve Ankara'daki Sandıklardan Canlı Yayın Yapılması İçin YSK'ye Başvuru Yapıldı.

31 Mart'ta Yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinin Ardından, Bazı İl Ve İlçelerde Ortaya Çıkan Sonuçlara, Siyasi Partilerce Yapılan İtiraz Sürecinin Kamuoyunun Gündemini Oluşturduğu Belirtilen Başvuruda, "Söz Konusu İtirazlar Neticesinde İl Ve İlçe Seçim Kurullarınca Yürütülen Oy Sayım İşlemleriyle İlgili Olarak Çeşitli Mecralarda Birtakım Asılsız İddia Ve Dedikodularla Bilgi Kirliliği Yaratılmakta Ve Kamuoyu Yanıltılmaktadır." İfadesine Yer Verildi.

Başvuruda, Şunlara Değinildi:

"Kurulunuz Tarafından Büyük Bir Titizlikle Yürütülen Bu Süreçte Kamuoyunun Gerçek Dışı Haber Ve Yorumlarla Yanıltılmaması Ve Doğru Bilgilendirilmesi Bakımından Yeniden Sayım İşlemlerinin, Sayımların Yapıldığı İstanbul Ve Ankara'daki Sandık Başlarından Televizyon Kanallarımızdan Ve Sosyal Medya Hesaplarımızdan Canlı Yayınla Kamuoyuna Aktarılmasının Yararlı Olacağı Değerlendirilmektedir.

Kamu Yararı Ve Kamuoyunu Doğru Bir Şekilde Bilgilendirmeyi İlke Edinmiş Olan Kurumumuza, Bu Yayınların İvedilikle Yapabilmesi Hususunda Gerekli İzin Verilmesini Kurulunuzdan Saygılarımızla Arz Ederim."

a-308.gif

Editör: TE Bilisim