Trabzon’un Önceliği Güney Çevre Yoludur!

Trabzon’da Ne Hikmetse Yapılması Zaman Alacak Ve Hepsinden Önemli Kentin Kısa Süre İçerisinde İhtiyacı Olmayacak Tren Yolu, Yatırım Adası, Yeni Havalimanı, Hafif Raylı Sistem Gibi Projeler Gündeme Getiriliyor, İlin Ve Bölgenin İhtiyacı Olan Güney Çevre Yolu Gündeme Taşınmıyor.

AKP Milletvekili Salih Cora Birkaç Gün Önce Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’a Çağrıda Bulunarak Yeni Havaalanının Yapımına Bir Önce Başlanılmasını İstedi.

Deniz Dolgusu İle Yapılması İstenilen Yeni Havalimanı Genelde Seçimler Öncesi Gündeme Getirilir. Giresun-Ordu Ve Rize-Artvin Havalimanı Yapıldıktan Sonra Trabzon’un Kesinlikle Yeni Bir Havalimanına İhtiyacı Yoktur. Ayrıca, Deniz Dolgusu İle Yapılması Düşünülen Yeni Havalimanının Maliyeti Çok Fazladır. Alanın Yapılacağı Bölgede, Derin Çukurlar Bulunmaktadır. Bölge, Ayrıca Burundur. Dolgu Çok Zor Olur. Hafif Raylı Sistem Lükstür, İşe Yaramaz. Yatırım Adası Projesi De Güney Çevre Yolundan Öncelikli Bir Proje Değildir.

Trabzon’un Ufkunu Ve Önünü Açacak Proje Giresun İl Sınırı İle Rize İl Sınırı Arasında 70 Km’si Tünel Geçişli 77 Km’lik Güney Çevre Yoludur. Güney Çevre Yolu Aynı Zamanda Yeni Konut, Sanayi, Üretim Alanlarının Oluşmasını Sağlar. Trabzon’un Önceliği Kesinlikle Güney Çevre Yoludur.

630-(a)-029.jpg630-(b)-028.jpg

Editör: TE Bilisim