Trabzon Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu Trabzon Sahil Yolunda Yaşanan Kanalizasyon Sorununa Dikkat Çekti.

Çakıroğlu Yayınladığı Basın Açıklamasında Şu İfadelere Yer Verdi;

Bugün Yaşadığımız Siyasi Atmosferde, Malesef Görevini Hakkıyla Yapmak, Size Hedef Yaptırsa Da Biz Milletten Aldığımız Görevi,Ödevi,Sorumluluğu Hakkıyla Yapmaktan Vazgeçmeyeceğiz.Bilinmeli Ki İktidar Ya Da Muhalefet Partisine Ait Olmaktan Öte Bu Milletin Sorunlarına Ait Hissetmeliyiz..Herşeyden Ve Herkesten Önce Millete Karşı Sorumluluklarımız Var..Siyaseten Bu Görevleri İfa Ediyorsak Ve Belli Makamları İşgal Ediyorsak, Sorumluluk Alanımızda Olan Bitene De İştigal Etmeliyiz.Sırası Gelince Suya Sabuna Dokunmak, Sırası Gelince De Nalına Mıhına Vurmak Davut Çakıroğlu Olarak Siyasi Düsturumdur.Bu Bağlamda Şehrin Birtakım Sorunlarını,Milletimizle Paylaşarak Daha Etkin Bir Biçimde Etkinlere,Yetkinlere Ulaştırmaktır Amacımız..

Eğer Bu Şehirde Uygulanması İmkansız Bir Proje İçin "500 Bin Tl" Avan Proje Parası Peşinen Ödeniyorsa "Susamayız,İrdeleriz,İnceleriz,Sorarız".Trabzon Sahiline 9 Yıldır Akmaya Devam Eden Kanalizasyon Suyu, Temiz Sahillerimizi Bize Unutturdu.130 Km Ye Yakın Sahil Kıyı Şeridi Olan İlimizde Vatandaşın Ailesi İle Gidebileceği Belediyemize Ait  Bir Tane Ücretsiz  Halk Plajı Yoktur.Çocuklarımız Para İle Yüzmeyi Havuzlarda Para İle Balıkları Akvaryumlarda Görsün İstemiyoruz.Bahriyeli Yine Trabzon'dan Gitmeye Devam Etsin İstiyoruz.

Antalya'da Engelli Vatandaşlarımızın Denize Girmesi Sağlanırken ,Yine Aynı İlde Uzun Yoldan Gelen Hasta Yakınlarına Ücretsiz Kalabilecekleri Otel, Belediye Tarafından Yapılıp Sosyal Belediyecilikten Önemli Örnekler Yansıtılırken, Trabzon'da Belediye Binası Kapalı Otoparkında Engelli Vatandaşlarımızın Aracından Bile Park Parası Almak Yolunu Seçmiştir.Bu Durum Hiç Bir İlde Yoktur,Düşündürücüdür.Atatürk Köşküne Giriş Kişi Başı 7,5 Tl Yspılmıştır .Düşünsenize 4 Kişilik Bir Aile 30 Tl Olunca Nasıl Gireceğini Düşünen Oraya Gidemeyenlere Ne Diyeceğiz?

İnsan Odaklı Çalışmaların Bir Yansıması Olan Alt Yapı Hizmetleri İle İlgili Olarak İçme Suyumuz İle İlgili Halkımıza Doğru Bilgi Sunmak Adına 2 Gün Önce Bir Açıklama Yapmıştım.Bir Meclis Üyesi Olarak Seçmenlerimize Olan Görevim Gereği Bir Diğer Husus Olan Alt Yapı Hizmetlerinden Kanalizasyon İle İlgili Sizleri Bilgilendirmek İstiyorum.

Trabzon'un Kanalizasyon Projesi, İller Bankası Tarafından Geçici Ve Kesin Kabulü Yapılarak  2000 Li Yılların Başında Belediyemize Çalışır Halde Teslim Edilmişti.Hazırlanırken Bir Çok Data Dikkate Alınarak Boyutlandırma Yapılan ,Ve 30-35 Yıllık Ömrü Olan Bir Çalışmadır Kanalizasyon Projesi.Nüfus Artışı Önemli Bir Data Dır.2000 Yılında Türkiye Nüfusu 63 Milyondu Bugün 80 Milyon %26 Atış Var.Ancak Trabzon'da Artış Olmadığı Gibi Azalma Yani Göç Verme Olmuştur.Trabzon Nüfusu 750.000 Bandına Çakılmıştır.Trabzon Kanalizasyon Projesi Ve İçme Suyu Projesi Noktasına Belediye Başkanımızın Basında Yer Alan Açıklaması Var Ve 2014 Yılından Beri 1,56 Katrilyon Para Harcandı Demiştir.

Bu Paralara Baktığımızda İnceledeğimizde İrdelediğimizde İsraf Boyutunun Öne Çıkması Benim İçin Düşündürücü Olmuş Ve Sizlerle Paylaşma Sorumluluğumu Hatırlatmıştır Bu Durum.

Kanalizasyon Şebekesi Bir Alt Yapı Hizmeti Olmakla Beraber Günü Birlik Bir İş Değildir.2000 Yılları Başında Yapılmış Olan Bu Proje İle Birlikte Yağmur Suyu Projesinin Hayata Geçmemiş Olması 2017 Yılı İtibari İle Meyvelerini Vermektedir.Alt Yapı Hizmetlerinin Uzman Kuruluşu İller Bankası Hazırlamış Olduğu Kanalizasyon Projesinde Yomra ,Havaalanı,Değirmendere,Moloz,Ve Söğütlü Bölgelerinde Denize Deşarz İstasyonları Yapılmış Ve 800-1000 Metre İleriye 30-40 Metre Derine Deniz Dip Akıntılarına Kanalizasyonun Verilmesi Projelendirilmiştir.O Günkü İktidar Tercihi Olarak Yağmur Suyu O Azman Yaptırılıp, Israrla Takip Edilip Hayata Geçirilmemiştir.

Yağmur Suyu Projesi 2013 Yılında İçme Suyu Revize Projesi İle Birlikte Belediyemize İller Bankası Tarafından Verilmiştir.4 Yıldır Bu Projelerin Raflarda Beklemesi Maliyeti Ve Sorunu Ağırlaştırmıştır

Kanalizasyon Projesine Ait Ana Arterler Ve Onu Besleyen Tali Arterler Tıkanmıştır ,Temizlenmemiştir.Yağmur Suyu Projesinin Olmaması Nedeni İle Yağmur İle Birlikte Kum Ve Teresubat Kanalizasyon Ana Ve Tali Arterlerini Bloke Etmiştir.Temizlenmediğini Resimli Belge İle Gösterdiğim Tali Ve Ana Kanallar Sistemin Bloke Olmasına Neden Olmuştur.Çalışamayan Sisteme Nefes Alması İçin By-Pass Hatları Yapılmış Ve Beşirli Sahil Boyunca Gördüğümüz Sahile Paralel Geçen Ana Arterden Denize Dik Olarak Çıkış Alınıp 2m*2m Kanallarla Lağım Denize Akıtılmıştır.Şu An Sahilde 17 Yerden Denize Lağım Akmaktadır.

Vatandaşımızın Gördüğü Denize Akan Lağım, Tamamen Temizlik  İhmalinin Ve Yağmur Suyu Projesinin Yapılmamasının Sonucudur.

Şehrimizin Nüfusu Artmamış Yoğunluk Yer Değiştirmiştir.Boztepe ,Kaşüstü  Yıldızlı Alanlarında Yığılma Olmuştur..Bu Nüfus Yoğunlaşması Karşısında Kanalizasyon Şebekesi Çözümlemesi Bilinçli Yaklaşım İle Çözülmeliydi.Olması Gereken; Yomra Bölümü İle Arsin Bölümünün Ortak Bir Alanda Çözümlenip Biyolojik Arıtmaya Tabi Tutulmasının Tartışılmasıydı.Yağmur Suyu Projesinin İvedilikle İhale Edilip Yapılmasının Sağlanmasıydı.Mevcut Kanalizasyon Hatlarının Temizliğinin Kameralı Sistem İle Yapılmasıydı,Otokontrol Kurulmasıydı.Her Üç Husuta 9 Yıldır Yapılmamıştır.

Şimdi İse Ortaya Tiski Tarafından Koyulan Verimsiz Bir İsraf Kanalizasyon Projesi Vardır. İller Bankası Tiski Nin Yapmayı Düşündüğü Bu Kanalizasyon Projesinde Devre Dışı Bırakılmış Müşavir Firmalara Teslim Olunmuştur.Şöyleki;100 Milyon Dolar Üzerine Çıkacağı Söylenen  Projede Yomra'dan Pompa İle O Bölgeden Kanalizsyon Marangozlar Sitesi Sırtlarına Çıkacak Ve Oradan Tüm Sahili 22 Km Boyunca 2 Metre Çap İle -120 Koduna Kadar Düşen Bir Hat İhale Edilecektir Ve Bu Hat Boyunca-120 Ye Düşene Kadar  7 Metre Çapında Bir Çok Bacalar İmal Edilecektir. Bu Hattın Sonu Karayolları Deniz Arasında Tekrar Pompa İle Yıldızlıda Yapılması Düşünülen Biyolojik Arıtma Tesisine Pompalanacaktır.Sistem Kabaca Bu.

Düşünsenize 2 Metre Çapında Yatay Hat Trabzonda Nasıl İşlenecek ?Mevcut Kanalizasyon Hattı Kullanılmayacak ? Sormazlar Mı Bu Neden Yapıldı?Neden Temizlemediniz ? Neden Yağmur Suyunu Yapmadınız Da Bu Tıkandı? Neden 9 Yıldır Bu Durumu Çözemediniz ? Neden İller Bankasını Devre Dışı Bırakıyorsunuz ?Bir Çok Soru Var Tabi ,Ama Olan Halkımızın Verimsiz Kullanılan Milyonlarca Dolarına Olacak,Zamana Kaybına Olacak ? Trabzon'un Sorunlarının Ağırlaşmasına Neden Olacak .

Gülcemal Projesini Bile Anlatırken Rüzgar Yönleri Bile Hesaplandı Diyen Başkanımıza Buradan Sormak İstiyorum. Gülcemalin Alt Yapı Projsi Var Mı ?..Menfezleri Kapattınız İkinci Beşikdüzü Vakası Gelirse Ne Olacak ? Menfez Kodunun Deniz İle Aynı Olduğundan Haberiniz Var Mı ? Başkanımıza Rüzgardan Haber Verenler, Menfez Kodunu Haber Verdiler Mi ? Kanalizasyon Ve Alt Yapı Projesinin Olmadığını Haber Verdiler Mi?.

Son Olarak Şunu Da Önemle Vurgulamaktan Geçemeyeceğim..Dile Getirdiğimiz Konular,İl Dışından Yurt Dışından Ve İl İçinden ,Olaya Vakıf İlmi Ve Bilmi Donanıma Sahip Kişilerle Titizlikle Yapılan İnceleme,Araştırma Sonucunda Sizlere İletilmektedir.Bir Sorunu Dile Getirirken Bu Ciddiyetle Hareket Eden Kişilere Karşı,Yetkililerinde Aynı Titizlikle Ve Ciddiyetle Cevap Vermesini Beklemekteyiz.Bu Konular Siyaset Dili İle Konuşulacak Konular Değil Siyaset Üstü Konulardır. "Şuna Cevap Verin" Tarzında Bir Emri,Konuyla Alakasız Emir Erleri Aracılığıyla Cevaplamak Bizim Nazarımızda Millete Saygısızlıktır.Her Sorumlu İnsan Bulunduğu Yeri Kendisi Belirler .Koltuğa Değer Katan İnsanlara İhtiyaç Var .

Gündem olmak ya da gündem oluşturmak derdinde olan insanlar olsak ve amacımız siyasi rant devşirmek olsa,herkes bu üslubumuzu muhafaza etmeyeceğimizi ve dile getirdiğimiz "eksiklikleri" bukadar derinlikli  ifadelerle ciddiyetle sunmayacağımızı bilir.

Siyaset üstü konularda kurumların açıklamalarını siyasi dilden uzak yapmaları Trabzon'un ve halkımızın yararına olacaktır.

Saygılarımla.

123456---kopya-20171201191806.png

 

 

Editör: TE Bilisim