MHP Söğütlü Belediye Başkanı Ve Akçaabat Belediye Başkan Adayı Metin Gedikli Haber 61 TV'nin Konuğu Oldu.

Haber61 TV Ekranlarında Yayın Hayatına Başlayan Gazeteci Ahmet Külekçi İle Vesile Tekmen’ İn Hazırlayıp Sunduğu "Trabzon'a Dair “İn Bu Akşam Ki Konuğu MHP Söğütlü Belediye Başkanı Ve MHP Akçaabat Belediye Başkan Adayı Metin Gedikli.

2014 Mart Ayında Yapılacak Olan Yerel Seçimler Öncesinde İlk Açıklanan Başkan Adaylarından Olan Metin Gedikli Çok Özel Açıklamalarda Bulundu.

Söğütlü Başkanı Ve MHP Akçaabat Belediye Başkan Adayı Metin Gedikli Şunları Söyledi;

SÖĞÜTLÜ GÖÇ ALMAYA BAŞLADI

Belediyecilik Noktasında Bizi Kamuoyuna Taşıyacak Olan Burasıdır. 2009 Yılında Yerel Seçimler Sonucunda Görevlendirildik. Belediye Başkanının Karnesi Seçim Döneminde Verdiği Vaatleri Gerçekleştirme Durumudur. Bölgemizdeki Kamunun İdari Merkezlerinin Büyük Kısmı Söğütlü'de Olması. Söğütlü'yü Göç Alan Bir Konuma Getirmiştir. Bizim Belediye İmkanları Dışında Trabzon İlçelerinin Bir Çoğu Dâhil Olmak Üzere En Fazla Yatırım Gerçekleştirilen Belediye Durumundayız.

Bütün İmarla Alakalı Çalışmalar Neticesinde De İmar Adaları Oluşturup Sosyal Bir Kenti Ortaya Çıkarma Anlamında Çalışmaların Önünü Açmış Olduk. Bütün Çalışmaları Değerlendirdiğimizde Bu Unsurların Bizi Akçaabat Belediye Başkan Adaylığına Taşıyan Unsurlar Olduğunu Düşünüyorum.

İNSANLARIN BEKLENTİLERİ DEĞİŞTİ

Geçmişte İnsanlar Daire Satın Alacağı Zaman Başımı Sokacak Bir Yerim Olsun Yeter Diyorlardı. Ama Şimdi İnsanların Beklentileri Çok Değişti. Otopark, Çocuk Alanları Var Mı Bunları Sorguluyorlar. Trabzon Ölçeğindeki Alanların Darlığından İstenilen Planlamanın Gerçekleşmesinde Sorunlar Yaşanıyor. Akçaabat'ın Tanjant Yolunun Güney Kısmında Planlanan Bölgede Ada İmarını Tesis Ederek Oralardaki Parsel Sahiplerine Oluşacak Sosyal Kenti Anlatmaya Çalıştık. Kentin Merkezini Yukarıya Taşıdık. Trabzon İlinin Doğuya Büyüme Olanağı Çok Zor.

GÖZ KANTARINA ÇIKTIĞIMIZDA...

Rakiplerimiz Sahaya İnmeden Bizim Bir Tur Atmamız Gerekiyordu. Vatandaşlarla Yüzyüze Gelip Onlarla Yapacağımız Çalışmaları Paylaşmak İstedik. Göz Kantarına Çıktığımızda Vatandaşların Bizi Ölçüp Biçmesini Diğer Adayları Da Aynı Şekilde Ölçüp Biçip Kararını Vermesini İstedik.

Kentsel Ve Sosyal Planlamanın Beraberinde Getirdiği Kenti Kuzeyden Güneye Taşımak Neyle Olur Ulaşımla Olur. Kenti Refaha Kavuşturmak Ulaşım Dolaşım Planlamasından Geçiyor. Kentin Bu Çalışmalarını İyi Planlayıp Kenti Kuzeyden Güneye Genişletebilmek İçin Ulaşım Dolaşım Çalışmalarının Yapılması Gerekiyor.

Fatih Eğitim Fakültesinin Tek Başına Üniversite Olması Çalışmalarının Takipçisi Olacağız. Bunun İlçemize Çok Büyük Katkısı Olacaktır. Vakıf Üniversitesininde Takipçisi Olacağız. Sosyal Alanlarının Alt Yapısının Ciddi Bir Mesai Çalışması Gerektiriyor. Biz Bunu Yapacağız.

TRABZON'UN AKÇAABAT'A İHTİYACI VAR

Akçaabat'ta Seçmen Sayısı 82 Bin Civarında Ciddi Bir Potansiyeli Var. Akçaabat'ın 115 Bin Civarında Nüfusu Var. Akçaabat Bu Potansiyelin Planlanması Ve Trabzon'un Metropol Olması İçin En Büyük Katkıyı Akçaabat'ın Yapacağı Ve Akçaabat'ın Gelişmesi İçin Önündeki Engellerin Kaldırılması İçin Çalışmalarımız Olacaktır.

Genel Seçimleri Yerel Seçimlerden Ayıran En Önemli Özellik Adayların Yakından Tanıyor Olması. Seçmen Yakından Tanıdığı En Kolay Ulaşabileceği İnsanları İster. Sosyallik Ve İnsanların Samimi Olabileceği Adaylar İnsanların Kararını Çok Fazla Etkiliyor. Bizim Belediyecilik Anlayışımızın Sosyal Kısmı Çok Daha Fazla Faal Durumdadır. Biz Yıllardan Beri Görevlerimizi Yerine Getirirken Sosyal Belediyecilik Anlamında Vatandaşların İsteklerine Cevap Vermeye Çalışıyoruz.

SPORUN İÇİNDEN GELEN BİRİYİM

Ben Sporun İçinden Gelen Biri Olarak Gençlere Önem Vermeyi Seven Biriyim. Büyükşehir Yasası Gereği Şimdiye Kadar Belediyecilik Anlayışı İle Bundan Sonraki Belediyecilik Anlayışı Çok Farklı Olacak. Spor Bizim İçinde Olduğumuz Bir Oldu. Gerek Akçaabat Sebatspor Olsun Gerekse Diğer Kulüplere Desteğimizi Sürdüreceğiz. Görev Ve Yetki Sahibi Olduğumuzda Sportif Anlamda Gerekli Katkıları Yapacağız.

SİYASETİN VEFASI OLMAZ

Siyasetin Kendi İçerisinde Vefası Çok Fazla Yok. Bizim Rakibimiz Şudur Diye Yola Çıkmadık. Ben Bu İşlerin Çalışmalarını Ankara’da Ar-Ge Diye Nitelendirebileceğimiz Düzeyde Çalışmalarımızı Sürdürdük. Rakibimizin Kim Olacağı Önemli Değil Biz Kendi Özgüvenimizle Yola Çıkacağız. Ama Başkası Kazanır Bu Da Olabilir.

AKÇAABAT'IN ÖNÜ AÇIK

Bana Göre Akçaabat Ortahisar'dan Daha Büyük. Ortahisar'ın Sınırları Belli. Akçaabat'ın Önü Açık. Bu Anlamda Akçaabat Kısa Zamanda Ortahisar'a Fark Atacaktır. Akçaabat Potansiyel Anlamında Bu Güce Sahip. Bu Gücü Kamuoyunun Önerisine Sunmak Bizim Görevimiz. Gurbette Olunca Trabzon'un Her şeyini özlüyorsunuz. Trabzonspor'unuzu Özlüyorsunuz. Böyle İnsanların Burada Oy Kullanmasalar Bile Hepsinin Aklının Burada Olduğunu Biliyoruz.

AKÇAABAT'IN TARİHİ DOKUSU ÇOK ÖNEMLİ

Hatası Olan, Emniyetle, Adliyeyle Sıkıntısı Olan, Yurtta Sıkıntısı Olan Öğrenciler Geliyor. Ama O İnsanlara Referans Olabilmeyi Onlardan Esirgememek Gerekiyor. Bu Konumdaki İnsanlar Onların Bu Durumlarına Cevap Verecek Konumda Olmaları Gerekiyor.  Akçaabat'ın Tarihi Dokusu Çok Önemli. Oraları Yeniden Refüze Edebilmek Geleceğe Katkı Sağlamak Anlamında Gerekli Çalışmalar Yapılacak. Ulaşım Anlamında Da Çalışmalar Yapılacak Ve Vatandaşların Refahı Sağlanacak.

Bizim Şuanda Söğütlü’de Pazar Yerinin Yapımını Bitirmek Üzereyiz. Öncelikle Buralara Ulaşımın Rahatlıkla Sağlanması Gerekiyor. Önce Ulaşım Sorununun Çözülmesi Ve Daha Sonra Fiziki Ve Ticari Anlamda Rahatlarını Sağlamak Gerekiyor.

MHP ERKEK PARTİSİ Mİ?

Belli Ölçekli Baktığımız Zaman Belediye Başkan Yardımcısı Bayan Olan Tek Parti Biziz. Büyük Şehir Noktasında Akçaabat İlçesi Yuvarlarsak 120 Bin Nüfus Diyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanının Belediye Meclisi Olmayacak. Belediye Meclisinde İlçelerden Gelen 50 Meclis Üyesi Olacak.

BÜYÜKŞEHİR GEÇİŞİNİ AKÇAABAT İÇİN AVANTAJ HALİNE GETİRİRİZ

İlçedeki Beklentilerin Karşılanabilmesi Hem Kentte Hem Kırsalda Karşılanabilmesi İçin Başkanın Proje Ve Büyükşehirle Olan Bağlantısının Çok İyi Olması Gerekiyor. Sistem Değişiklikleri Sancılı Olur. Biz Büyükşehir’e Geçiş Sürecini Akçaabat'a Avantaj Olarak Yansıtabiliriz. Vatandaşların Bu Anlamda Adayları Çok İyi Tanımaları Ve Analiz Etmeleri Gerektiğini Düşünüyorum.

KAYNAK:HABER61

Editör: TE Bilisim