Bordo-Mavili Kulübün Yönetim Kurulu, Müslüman Ve Hristiyan Oyuncuların Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde İbadetlerini Rahat Bir Şekilde Yerine Getirmeleri Açısından Ağaçlık Bir Alan İçinde Yan Yana Mescit Ve Şapel Yapma Kararı Alarak, Yönetim Kurulu Üyesi Köksal Sadıklar'ı Yapım İçin Görevlendirdi

Trabzonspor Yönetim Kurulu, Mehmet Ali  Yılmaz Tesislerinde Müslüman Ve Hristiyan Oyuncuların İbadetlerini Yerine  Getirmesi İçin Mescit Ve Şapel (Küçük Kilise) Yapma Kararı Aldı. 

Bordo-Mavili Kulüpte Yönetim Kurulu Üyeliği Görevinde Bulunan Köksal  Sadıklar, Hem Yerli Hem De Yabancı Oyuncular İle Kulüp Personelinin İbadetlerini  Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde Yerine Getirebilmeleri İçin Buraya Mescit Ve Şapel  Yapılması Gerektiğini Düşündü. Bu Fikrini Futbol Genel Direktörü Ünal Karaman Ve  Bordo-Mavili Futbolculara Açan Sadıklar, Onların Olumlu Görüşünü Aldıktan Sonra  Konuyu Yönetim Kuruluna Getirdi. 

Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu Ve Yönetim Kurulu Üyeleri,  Sadıklar'ın Bu Düşüncesini Olumlu Bulurak Tesislere Mescit Ve Şapel Yapma Kararı  Aldı. Konuyla İlgili Görevlendirilen Sadıklar, İnşaat Masraflarını Da Üstlendi. 

Başkan Hacıosmanoğlu, AA Muhabirine Yaptığı Açıklamada, Yurt Dışında  Bulunan Sadıklar'ın Projeyi Çizdirdiğini Belirterek, "Yerli Ve Yabancı Oyunculara  İbadet Etme İmkanı Sağlaması İçin Böyle Bir Çalışma Yapıldı. Arkadaşımız Bunun  Projesini Hazırlatıyor Ve Uygulamaya Yakın Bir Zamanda Geçireceğiz" Dedi. 

Hacıosmanoğlu, Herkesin İbadetini Rahat Bir Şekilde Yapabileceğini  Kaydederek, "Herkesin İbadet Yapma Özgürlüğü Var. İnsanlara Saygı Gösterirseniz  Onlar Da Size Saygı Gösterir. Dinimiz Hoşgörü Dinidir. Hristiyan Oyuncularımızı  Da Unutamayız. Onlar Da Tesislerde İnançlarını Yaşayabilirler. Oyuncular, Bu  Kararımızdan Memnun Oldular" İfadelerini Kullandı. 

Sadıklar: "Örnek Olacak" 

Köksal Sadıklar İse Mescit Ve Şapeli Yapacakları Yeri Belirlediklerini  Belirterek, "Tesislerin İçerisinde Ağaçlık Alanda Küçük, Şirin, Göz Önünde  Olmayan, Çevre Görüntüsüne Uygun Şekilde Yan Yana Mescit Ve Şapel Yapacağız. Göz  Önünde Olmayan Bu İbadet Yerleri Futbolcuların Maneviyatına Hizmet Edecek" Diye  Konuştu. 

Yurt Dışından Döndükten Sonra Mescit Ve Şapelin İnşaatına  Başlayacaklarını Anlatan Sadıklar, "Bildiğim Kadarıyla Türkiye'de Kulüplerde Bir  Arada Şapel Ve Mescit Yok. Örnek Bir Proje Olacağını Düşünüyoruz. İspanya'da  Barcelona'nın Stadı Nou Camp'ta Şapel Var. Futbolcular Sahaya Çıkmadan Buralarda  Dua Ederek Sahaya Çıkıyorlar. Bu Onlara Manevi Bir Huzur Sağlıyor. Bu Rahatlık  Performansları İçin De Önemli" Dedi. 

Yunanistan'da Yol Kenarlarındaki Şapelleri İncelediğini Dile Getiren  Sadıklar, "Nasıl Bir Şekilde Yapılacağını Biliyorum. Yurt Dışından Döndükten  Sonra İlk Kazmayı Vuracağız. Çok Uzun Sürmeyecek. Kısa Bir Sürede Projeyi  Bitireceğiz. Müslüman Oyunculara Mescit Yaparken Takımdaki Hristiyan Oyuncuları  Da Unutamayız. Dinimizde İnanç Özgürlüğü Var. Bir Türk Oyuncu Yurt Dışında Nasıl  Mescit Olmasını İsterse Yabancılar Da Kendi İnançları Doğrultusunda Burada Şapel  Yapılmasını İster" Diye Konuştu. 

Akçay Da İncil Okumuştu 

Trabzonspor'da Teknik Direktör Mustafa Akçay Da Oyuncuları Daha İyi  Anlayabilmek İçin Onların Dini Kitaplarını İncelediğini Sezon Başında  Açıklamıştı. 

Akçay, "Oyuncularımın Kalbine Giden Yolları Bulacağım. Yaklaşık 1,5  Aydan Beri Onların İnandığı İncil İle Uğraşıyorum. Matta, Luka, Markos Ve Yuhanna  İncilleri İle Uğraşıyorum. Hayata Hangi Gözle Baktıklarıyla, İnanç Sevgilerini  Hangi Seviyede Tuttuklarıyla Uğraşıyorum. Dolayısıyla Onlara Ulaşmamın Çok Zor  Olacağını Sanmıyorum. Bu Manevi Kısmı Ve Kalplerine Giden Yolla İlgili Kısım"  İfadelerini Kullanmıştı. 

1'i Müslüman 9 Yabancı Oyuncu

Trabzonspor'un Kadrosunda 9'u Yabancı Olmak Üzere 26 Oyuncu Bulunuyor.  Yabancı Oyunculardan Fildişi Sahilli Souleman Bamba Müslüman. Diğer Yabancılar  Adrian, Alanzinho, Zokora, Malouda, Colman, Bosingwa, Janko Ve Henrique İse  Hristiyan. 

 

 

Editör: TE Bilisim